-->
Riot Games’den Türkiye’de esporun Gelişimi İçin Dev Hamle

Türkiye’de espor pazarının en büyük destekçisi olan Riot Games Türkiye, League of Legends050 ekosisteminde büyük bir yapısal değişikliğe gidiyor. Takımların kadrosundan liglerin yapısına kadar pek çok yeniliğin hayata geçirileceği yapıyla beraber, Türkiye’de güçlü ve sürdürülebilir bir espor ekosisteminin oluşturulması hedefleniyor. Takımlar ve markalarla yapılacak ortaklıkların ardından, 2019 Sezonu itibariyle League of Legends ekosistemine dahil olan […]

03.06.2018 | ulasufuk

Türkiye’de espor pazarının en büyük destekçisi olan Riot Games Türkiye, League of Legends050 ekosisteminde büyük bir yapısal değişikliğe gidiyor. Takımların kadrosundan liglerin yapısına kadar pek çok yeniliğin hayata geçirileceği yapıyla beraber, Türkiye’de güçlü ve sürdürülebilir bir espor ekosisteminin oluşturulması hedefleniyor. Takımlar ve markalarla yapılacak ortaklıkların ardından, 2019 Sezonu itibariyle League of Legends ekosistemine dahil olan takımlar için lig yapısında köklü değişiklikler söz konusu olacak.

Riot Games Türkiye, ülkemizde espor ekosisteminin gelişmesi için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’de esporun güçlenerek, Çin ve Kore gibi bu alanda lider ülkelerin kalitesine eşdeğer bir seviyeye ulaşmasını hedefleyen Riot Games Türkiye, bu kapsamda önemli yeniliklere gidecek. Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi’nde 2019 sezonu itibariyle hayata geçirilmesi hedeflenen yeni lig yapısı kapsamında, ekosisteme dahil olan tüm takımları birçok yenilik bekliyor.

Düşmenin Olmadığı 10 Takımlı Yeni Bir Yapı

Riot Games, yeni lig yapısı kapsamında, belirlediği kriterleri karşılayan 10 takımla, üç sene süresince yeni bir yapı oluşturacak. Mevcut lig sistemi içerisinde bir takımın ligden doğrudan düştüğü ve bir diğer takımın da düşme ihtimali olduğu Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi’nde radikal bir değişikliğe giden Riot Games, takımların üç senelik dönemler boyunca ligde yer alacakları yeni bir sistemi hayata geçirecek. Daha sürdürülebilir ve uzun vadeli planlamalarla daha farklı bir lig yapısına imza atacak olan Riot Games; ekosistem dahilinde antrenman tesisleri, çalışma yöntemleri ve altyapıdan oyuncu gelişimi gibi esporun geleceğini şekillendirecek unsurlara takımlarla ortaklaşa daha çok yatırım yapmayı hede04fliyor.

Yükselme Ligi yerine Akademi Ligi

Riot Games Türkiye, ülkemizdeki genç nüfusun espora olan ilgisini profesyonel dünyaya taşımayı da hedefliyor. Genç oyuncuların tecrübe kazanıp güçlü takımların kadrosunda yer alabilmesi için önemli bir değişikliğe giden şirket, Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi’ne çıkmak isteyen takımların mücadele ettiği Yükselme Ligi’nin yerine Akademi Ligi’ni konumlandıracak. Ligin şu anki oyun sisteminde, kaybedilen her maç ligden düşme riskini arttırdığı için genç ve tecrübesiz oyuncuların profesyonel takımlarda yer bulması zorlaşıyor. Riot Games bu amaçla, genç oyuncuların klasik sporlarda olduğu gibi rekabet halinde tecrübe kazanıp potansiyellerini gün yüzüne çıkarabilecekleri bir lig yapısı üzerinde çalışıyor.

Bu kapsamda, ligde yer alan her takımın dahil olacağı bir Akademi Ligi oluşturulması amaçlanıyor. Böylelikle, temel haliyle her takım beş yerine on kişilik kadrolar kuracak ve performansı azalan oyuncuların yerini alttan gelen oyuncuların doldurabileceği bir yapı oluşturulacak. Böylelikle, aynı takımdaki oyuncular arasındaki rekabetin hem takım başarısına hem de oyuncu kalitesine olumlu etkide bulunması hedefleniyor.

Takımlar 20 Ağustos 2018’e kadar başvuru yapabilecek

Bu yeni yapının içerisinde yer almak isteyen takımlar, 20 Haziran – 20 Ağustos 2018 tarihleri arasında Riot Games Türkiye’ye başvuru yapabilecekler. Halihazırda Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi veya Yükselme Ligi’nde yer alan takımlar ile lige dahil olmak isteyen yeni takımların tamamı, belirlenen zaman aralığında başvuru yapabilecek. Süreç kapsamında aday takımlardan; takım yönetimi, marka planlaması, iş planlaması ve takım yapılanması başlıkları altındaki sorulara yanıt niteliğinde detaylı bir rapor sunmaları beklenecek. Yapılan tüm başvurular lig yönetimi ile aynı zamanda bağımsız bir spor ajansı tarafından ayrı ayrı incelenecek. Bu süreci başarıyla tamamlayan 10 takım ise 2019 yılında Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi Kış Mevsimi’nde yer almaya hak kazanacak.

Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Bora Koçyiğit: “Hedefimiz, League of Legends’in nesiller boyunca sürecek bir espor haline gelmesi”

Konuyla ilgili açıklama yapan Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Bora Koçyiğit; “Espor için artık Türkiye’de yeni bir dönem başlıyor. Ülkemizin ilk ve tek profesyonel espor ligi olan Vodafone Freezone Şampiyonluk Ligi, yeni yapısı ile beraber daha büyük fırsatlar yaratma ve esporun potansiyelini gösterme şansını yakalayacak. Uygulanacak yeni yapının taraftarlardan takımlara, profesyonel oyunculardan markalara kadar tüm taraflara faydalı olması için Riot Games Türkiye olarak büyük bir sorumluluğa sahibiz.Sürdürülebilir bir ligin, ülkemizde espor kültürünün oluşması ve yapılacak yatırımlarla birlikte üst düzey bir noktaya gelmesi için çok kritik olduğunu düşünüyoruz. 2019 sezonuyla beraber yapısal, finansal ve sportif anlamda aynı noktada bulunduğumuz takımlarla üç senelik bir iş ortaklığı gerçekleştirerek, ortak hedefimiz ve vizyonumuz doğrultusunda esporu geliştirmek istiyoruz. League of Legends’ın nesiller boyunca sürecek bir espor haline gelmesi için zemini sağlam bir yapı oluşturmak en büyük arzumuz. Halihazırda NA LCS ve LPL’de uygulanan, EU LCS’in de 2019 sezonuyla geçeceği iş ortaklığı modellerinin faydalarını, ilgili bölgelerde şimdiden görmeye başladık. 2014 yılında profesyonel yapıya geçtiğimizden bu yana büyük bir mücadeleye sahne olan ligimizin, yapılacak olan değişikliklerle beraber bundan sonraki süreçte çok daha keyifli hale geleceğine inanıyorum” dedi.



Popüler Haberler


Rockstar Games, GTA+ abonelik ücretlerini Türkiye’de 127 TL artırarak 72 TL’den 199 TL’ye yükseltti.


Deep Silver ve Warhorse Studios, heyecanla beklenen Kingdom Come: Deliverance 2’nin 18 Nisan’da duyurulacağını duyurdu!


Oyun dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan BAFTA, sahiplerini buldu.


Fallout 4 hayranları dikkat! Bethesda, oyunun yeni nesil güncellemesi için resmi çıkış tarihini açıkladı.