-->
Everspace İnceleme

İndie sahnesinde her yerde bulunan bir türdür, bu yüzden bazılarının fark edilmesi zor olabilir. Öne çıkmak için, yeni roguelikes orijinal bir şey hissetmek gerekiyor. Rockfish Games’in everspace’i, tipik roguelike tekniklerini, her iki türün hayranlarına dikkat etmesi gereken bir başlık oluşturmak için geniş bir alan atlayıcısınınkiyle birleştirerek başarılı bir şekilde yapar. Everspace’in kontrolleri ve zaman zaman […]

06.06.2018 | ulasufuk

İndie sahnesinde her yerde bulunan bir türdür, bu yüzden bazılarının fark edilmesi zor olabilir. Öne çıkmak için, yeni roguelikes orijinal bir şey hissetmek gerekiyor. Rockfish Games’in everspace’i, tipik roguelike tekniklerini, her iki türün hayranlarına dikkat etmesi gereken bir başlık oluşturmak için geniş bir alan atlayıcısınınkiyle birleştirerek başarılı bir şekilde yapar.

Everspace’in kontrolleri ve zaman zaman dengesiz bir kare hızı alışmak zorunda kalıyor, ancak oyuncular bir kez alıştırıldıklarında, piyasadaki herhangi bir indie oyunu için en iyi görsellerden bazılarıyla süper tatmin edici ve ödüllendirici bir uzay atıcısına sahip olacaklar.

Everspace’in öncülü, tür için biraz zekidir ve evreni çok geniş, oyun içi yürütme ise karışıktır. Oyuncular, hâlâ sert haydutlar tarafından hala doldurulan askerden arındırılmış uzay sektörlerinde bazı gizemli koordinatlara ulaşmalarını sağlayan ölmekte olan bir bilim adamı olan Adam Roslin’in klonlarını kontrol ediyor. Parselin klonlama yönü, hikayenin türün sınırları içinde daha anlamlı olmasına yardımcı olur, ancak bunun dışında inanılmaz derecede ilginç değildir.

 

 

Bu arada, Adam’ın eski en iyi arkadaşı Seth Nobu gibi birkaç karakter daha tanıtılacak, ancak bunların hiçbiri bir etki yaratmak için yeterli ekran zamanına sahip olmayacak. Sesli hareket oldukça vasattır ve arsanın daha dramatik anlarından bir miktar gerginlik çeker. Everspace’in hikayesi, neyse ki, çok daha iyi oynadığı oyun ve grafiklere kesin bir arka koltuk getiriyor.

Her koşunun başlangıcında, HIVE adlı bir AI’nin yardımıyla bir uzay gemisinde yeni bir klon çıkar. Oyuncu oyunun yedi sektöründen geçerken, gemilerini hem yükseltmek hem de tamir etmek için kredi toplamak ve çeşitli kaynakları yönetmek zorundadır. Yakıt ve Nano Bots’ı en önemli kaynaklar olarak buldum, çünkü sırasıyla yeni alanlara seyahat etmek ve gemiyi tamir etmek için kullanılması gerekenler.

Her bir sektörde araştırılan her alan, prosedürel olarak üretilir ve benzersiz silahlar, kaynaklar, düşmanlar ve hatta dost canlısı AI ile doludur. Her bir alan arasında birtakım ortaklıklar olsa da, özgün, prosedürel olarak üretilmiş tasarımları ve AI etkileşimleri işleri taze tutar. Her yeni alan, kendi başına şaşırtıcı bir güdüleyici olan şaşırtıcı bir şekilde görünmeyi başarıyor.

 

 

Everspace’in ışıklandırması ve dokuları, muhteşem bir seyir oyunu oluşturmak için birlikte çalışır ve bu da indie akranlarından ayrılmasına yardımcı olur. Uzaylı enkaz ile dolu karanlık bir alandan, ölmekte olan bir gezegenin veya güneşin ya da uzayda dev yıldırım fırtınalarının arasından uçuyor olsanız da, Everspace sürekli olarak çarpıcı görünmeyi başarıyor. Her zaman atladığım bir sonraki alanın neye benzediğini görmek istedim ve oyun nadiren hayal kırıklığına uğradı.

Everspace’in çerçeve hızı her zaman tutarlı olmadığı için grafiksel sadakat bazen yüksek bir maliyete neden olabilir. PS4’teki lansmanından bu yana durum iyileşirken, oyunun kare hızı hala yeni bir alana geçişte farkedilir bir şekilde düşüyor ve işler yoğunlaştığı zaman, bazı it dalaşları için bir zarar olabilir. Durum gelişiyor, ancak PS4’teki Everspace’in ilk kullanıcıları, birkaç teknik meselenin varlığının farkına varmalı.

Her yarış sonunda sona ermeli, ancak ölmek sadece yeni fırsatlar doğurur. Roguelike için standart olarak, oyuncular hem pilotu hem de gemiyi yükseltmek için kazandıkları kredileri kullanabilirler. Pilot perçinleri, RNG elemanlarını kişinin lehine çevirme eğiliminde iken, gemi yükseltmeleri, kalkan, sağlık ve enerji gibi şeylere yardımcı oluyor. Silahlar için hem destek hem de enerji, çalışma sırasında yönetmek ve bir sondan sonra geliştirmek için önemli bir şey yapan enerji çubuğundan gelir.

Oyuncular ayrıca daha fazla gemi satın alabilirler. Biri, zayıf savunmaya sahip hızlı ve çevik bir gemidir, diğeri ise çok fazla sağlığa sahip, ancak kalkansız, yavaş ve hıçkırık olan bir gemidir. Her geminin belirli avantajları ve dezavantajları vardır, ancak kendimi tüm ticaret yapısının krikosu ve diğer gemiler kullanıma sunulmadan önce koyduğum kredi yatırımından dolayı bakan tarafa yapıştığımı buldum. Tüm uzay gemileri sıkı bir şekilde kontrol edilir, ancak Everspace’in kontrol kurulumu biraz zaman alır.

 

 

Güçlendirme ve döndürme gibi şeyler varsayılan ayardan çekilip, Everspace’in başlangıçta bir fare ve klavye ya da uçuş çubuğuyla kullanılmak üzere tasarlandığını netleştirebilir. Yine de oluğa girdikten sonra, it dalaşları hem yoğun hem de eğlenceliydi. Birinci ve üçüncü kişi arasında geçiş yapmak, bir düğmeye basmaktır ve her birinin duruma göre avantajları vardır; Ben sadece keşfederken üçüncü kişiyi kullanma ve dogfights için iniş-benzeri birinci şahıs modu kullanma eğilimindeydim.

Oyun sadece teknik olarak sadece yedi sektör sürerken, Everspace daha kolay zorluklarda bile çok zor, bu yüzden çoğu oyuncunun geçmesi biraz zaman alacaktır. Ana kampanya tamamlandıktan sonra, oyuncular zorlukları azaltan ve oyuncuların gittikleri her yeni sektörle kendilerine empoze edilen handikapları seçen bir Hardcore moduna erişebilirler.

Hardcore modu benim zevkim için biraz fazla yoğun, ama tür gazileri onunla bir patlama olmalı. Oyun için Karşılaşmaların genişlemesi de lansmanında hazır. Bu da Everspace hayranlarına dişlerini batırmak için daha fazla şans vermeli. Pek çok insan roguelikes’i kısa patlamalar halinde oynamayı severken, Everspace bir süreliğine sadık kalabilen bir oyundur.

Everspace, başlangıçta garip kontroller, daha az arsa ve tutarsız çerçeve oranı olmak üzere üstesinden gelmek için birkaç rahatsız edici tuhaflığa sahiptir. Everspace’in roguelike unsurları, harika görünümlü, prosedürsel olarak üretilmiş bir gökada içinde yer alan bağımlılık yaratan bir oyun döngüsü yaratmayı başarır.

Everspace’in birkaç kusurunu geçebilirseniz, rogueliklerin ve uzay atıcılarının en iyi kısımlarını birleştiren bir oyun kendini ortaya çıkarır. Oyun, yukarıdaki türlerin her ikisinde de benzersiz bir varlık olarak kendi başına durmayı başarıyor, bu yüzden Everspace, modern roguelikler ve uzay atıcılarının denizinde bir seyirci bulmakta sorun yaşamamalı.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!