-->
The Watchmaker İnceleme

The Watchmaker, büyüleyici bir öncül ile bir bulmaca macera oyunu. Kreasyonları ona karşı döndü ve zamanın akışının ölümcül bir dereceye kadar bükülmesini ve bükülmesini sağlayan Alexander adında bir mucit çalıyorsunuz. Şimdi, erken bir mezara fırlatılmadan önce zaman akışını düzeltmeli. Düzenli oyun kaçışlarınız sizi bir korku eksikliğiyle terk ederse, The Watchmaker krankınızı tamamen döndürecektir. Aksi takdirde […]

22.05.2018 | ulasufuk

The Watchmaker, büyüleyici bir öncül ile bir bulmaca macera oyunu.

Kreasyonları ona karşı döndü ve zamanın akışının ölümcül bir dereceye kadar bükülmesini ve bükülmesini sağlayan Alexander adında bir mucit çalıyorsunuz. Şimdi, erken bir mezara fırlatılmadan önce zaman akışını düzeltmeli. Düzenli oyun kaçışlarınız sizi bir korku eksikliğiyle terk ederse, The Watchmaker krankınızı tamamen döndürecektir. Aksi takdirde terlemeye hazır olun.

İnfaz beni biraz memnun etmese de, bu oyunun merkezi kibrinden etkileniyorum. Sırtınıza bağlanmış devasa bir geri sayım problemi stres. Süre bitiminden birkaç dakika uzakta olduğunuzu bilmek size söz hakkı verir. Bu, bu kadar parlak sınırlarla ve bulmaca koşullarıyla bir bulmaca oyunu oynarken gerçekten göze alamayacağınız aptalca hatalara yol açar.

 

 

Bu amaçla, keşif tipi bulmaca oyunları, lazer hassas kontrollerden daha azıyla sarsılma eğilimindedir. The Watchmaker bir istisna değildir. Yükselen panik hislerim gibi, kontroller birkaç maliyetli hataya yol açtı. Çoğunlukla zikzak olmalı, beni kıyametime düşürürken zikzak çizdim. Diğer zamanlar saldırılarım, sahip olmak zorunda oldukları zamandan daha kısa bir süre sonra devreye girerdi. Bu, beklediğinizden daha az sonuç vericiydi, çünkü belirli düşman saldırılarının yaşınızı ilerletmek dışında ne yaptığı açık değil.

 

 

Aslında, anlayabildiğim kadarıyla, yaptığınız her şey, yaşınızın normalden biraz daha hızlı ilerlemesine neden oluyor. Koşmak ve atlamak gayet iyi, ama özel hareketlerinden herhangi birini kullanarak hayatının bir yılını bir an olsun. Bu dik maliyet, bazı becerilere bağlı olan soğuma ile kombine edildiğinde, kesinlikle ihtiyacınız olan güçleri kullanmaya gönülsüz kalmanızı sağlar. Belli yetenekleri kullanmak için doğru yeri anladığınızı varsayarak. Pahalı güçlerinizle birlikte, yaşlanma sistemi sizi kontrol noktalarınıza bağlı bırakır. Her seviyenin etrafında serbestçe dağılırken, kontrol noktaları sadece hayatınızı 70 yaşına kadar geri sarmaktadır. 90’a çarptığınızda hemen ölürsün. Güçlerinizin mutlak zorunluluğu ile birleştiğinde sürekli artan korku duygusuyla karşı karşıya kalırsınız. Bu, oynadığınız bulmaca oyunlarından hoşlandığınız bir duygu ise, The Watchmaker sizi çok mutlu edecektir. Kişisel olarak, çözümler için beynimi salladığımda biraz daha nefes alan bir odaya ihtiyacım var.

 

 

Bir an için üzüntülerimi bir kenara bırakarak, Gözlemci tamamen kendi temasına baştan aşağı kararlıdır. Alexander, her parçanın kusursuz durumda olduğundan emin olmak için saatler toplar. Düşmanlar çoğunlukla atılan saat parçalarından inşa edilmiş gibi görünen mekanik yapıları tikliyorlar. Yaş ölçüm cihazınız ölüme yaklaştıkça uzaklaşır ve mekanik sağ elinizin bileğine hassas aletler alarak yetenekleriniz aktif hale gelir. Seviyelerin kendileri bile dişliler, tekerlekler ve dönen platformlardan oluşur. Aslında, ekrandaki görseller benim oyunumun en ilgi çekici kısmıydı. Saatler, saatler ve zamanın kendisi bu oyunun her katmanına yayılmış durumda.

 

 

Maalesef, Saat Yapımcı’nın estetik cilalarına olan takdirim, beni sonuna kadar taşıyacak kadar yeterli değildi. Olduğu gibi, bu tüm oyun gibi olduğunu fark edebilirsiniz, herhangi bir zamanlanmış zindanlar için kostik vitriol ile brimming. Olabildiğince uzağa itmek için çok uğraştım, ama bu oyunun kemiklerine yerleştirilmiş sürekli korku duygusu beni tamamen kırdı. Phantom Hourglass’ın (neredeyse beni bir balta ile tam anlamıyla parçalamak için beni iten) son zindanı gibi, Watchmaker’ın çekirdek mekaniği zafere ve memnuniyete karşı her türlü girişimi hayal kırıklığına uğrattı. Bununla birlikte, bu efsanevi DS oyunundan farklı olarak, öfke ile uçmadım. Bunun yerine, bu (ve tüm zamanlanmış zindanlar) nefretim istikrarlı bir şeye dönüştü. Yapay olarak yükseltilmiş zorluğa karşı bir tür taşlı önyargı.

 

 

Bu oyunla ilgili kendi deneyimlerim son derece olumsuz olsa da, tamamen kınamıyorum. Sonuçta, grafikler keyifli ve öncül müthiş bir tanesidir. Söz konusu öncülün idam edilmesi kanımı soğuyor olsa bile, bazı insanların bir kum saatine yapıştırılmış aşırı yüklenen bir kontrasyonu çözmeden yataktan bile çıkamadıklarını biliyorum. Bu insanlara, The Watchmaker’yi teklif ediyorum. Güleceksin, ağlayacaksın, kontrol cihazının yanında küçük bir çatlak olacak. Ama sonuçta, belki de hayal kırıklığı yaratma, daha derin, daha zor bir şeye yol açacaktır. Benimkinden farklı olarak, belki de bir video oyunu olarak zekice gizlenmiş olan bu Şiddetli eziyete karşı zafer alacaksınız. Size iyi şanslar öneririm ve başarısız olduğum yerde başarılı olabilirsiniz.



Popüler Haberler


Predator Helios 16 PH16-71: Güçlü donanımı ve etkileyici ekranıyla oyun deneyimini bir üst seviyeye taşıyor! Keşfet ve maceraya hazır ol!


Ario’ya adım atın ve heyecan verici bir maceraya hazır olun! Görsel şöleni, akıcı oynanışı ve etkileyici hikayesiyle sizi bekliyor!


Son yılların en iyi bilim kurgu- aksiyon filmlerinden, 6 Oscar Ödüllü, küresel hit “Mad Max: Fury Road”


Sony, PlayStation Store’da Mart 2024 ayında en çok indirilen oyunları resmen açıkladı!