-->
Tangledeep İnceleme

Birkaç kültürel ürün video oyunları olarak üretilebilecek kadar karmaşıktır. Animasyonlu bir filmde bulunan tüm unsurları (karakterlerin, sahne ve senaryoların, animasyonların, diyalogların, müziğin, sesin … tasarımı ve modellenmesi) değil, aynı zamanda oyun oynamayı da hesaba katmak zorundadırlar. Bu, mekaniği test etmekten oyunun tasarlanmasına ve uygulanmasına dayanır. Ancak, paradoksal olarak, kendileri için muazzam kaliteli video oyunları oluşturmayı […]

01.03.2018 | ulasufuk

Birkaç kültürel ürün video oyunları olarak üretilebilecek kadar karmaşıktır. Animasyonlu bir filmde bulunan tüm unsurları (karakterlerin, sahne ve senaryoların, animasyonların, diyalogların, müziğin, sesin … tasarımı ve modellenmesi) değil, aynı zamanda oyun oynamayı da hesaba katmak zorundadırlar. Bu, mekaniği test etmekten oyunun tasarlanmasına ve uygulanmasına dayanır. Ancak, paradoksal olarak, kendileri için muazzam kaliteli video oyunları oluşturmayı başaran pek çok insan örneği de var. Undertale, Stardew Valley veya Papers gibi kutlanan başlıklar, Lütfen bu kategoriye girer, aynı zamanda bizi ilgilendiren, Tangledeep.

Impact Gameworks, ya da aynı olan, Andrew Aversa, bu retro estetik rpg için sorumludur. Çalışmasını tamamlamak için farklı serbest oyunculara güvenmesine rağmen, Andrew diğer şeylerin yanı sıra programlama, tasarım ve ses bölümlerinden sorumlu olmuştur. Mana ve Chrono Trigger Secret gibi klasiklerin içme, zorlu bir stratejik deneyim tamamen oynanabilir odaklı çalar bulunmaktadır, ancak geçmişte takılıp: Tangledeep oluşturmak için Niyeti açıktır. Sonuç, mekaniği içinde muhafazakar bir unvandır, ancak rogueliklerin sevdalılarına ve zindan tarayıcılarına adanmış bir deneyim oluşturarak, icraatının derinliklerinde.

 

 

Tangledeep’in kendi hikayesi olmasına rağmen, oyuncuyu bağlam içine almak için basit bir kaynak. Zindan oyunlarının aksine, bu başlıkta yüzeyin altındayız ve amacımız ona ulaşmaktır. Bu dünyanın insanları dışarıdan geldiklerini biliyorlar, ancak bilinmeyen nedenlerden dolayı yüzlerce yıldır derinlerde yaşıyorlar. keşfetmek arzusu ilk kez Gökyüzünü görmek istiyorum götürür, ancak bu Tangledeep sürekli tasarımını değiştirerek ilginç yaratıklar ve büyülü canlılarını ile dolu gizemli bir labirent geçmek zorunda. İşini etkin bir şekilde yerine getiren, merakımızı körükleyen ve bizi en tepede ne olduğunu ve bizi sığınmaya götüren şeyi keşfetmemizi isteyen basit, basit bir komplo.

Zaten bağlamda yer alan Tangledeep, bizi üç farklı mod arasında seçim yapmaya davet ediyor: Kahramanca, Macera ve Hardcore. Etki Oyunlarından, karakterimizin sürekli olarak ölebileceği Kahramanlık modundaki oyundan zevk almamızı öneririz, ancak ana şehir veya bankada saklanan nesnelerin ilerlemesini kaybetmeyeceğiz. Bu, macera modundan daha zorlu bir deneyim. Paramızın yarısını, iş puanlarımızı ve deneyimlerimizi kaybettiğimizde, ancak daha yoğun bir şekilde oynanması ve Andrew’un sahip olduğu video oyunu türünü daha iyi yansıttığı doğrudur. akılda Öyle olsa bile, daha düşük bir zorluk seçmenin veya Hardcore’u tercih etme ihtimalinin daha yüksek olduğunu takdir ediyoruz; burada ölümün tamamını yaptığımız tüm ilerlemeyi kesinlikle kaybedeceğiz.

 

 

Zorluk seçildikten sonra, 9 farklı sınıf arasından seçim yapabiliriz, oyun boyunca 3 tane daha kilit açma imkanı vardır. Bizim kahramanımız her zaman aynı olacak, istediğimiz ismi koyabileceğimiz bir kadın (ve kimin sesini oyunun fragmanında duyabiliyoruz), ama her meslek birbirinden farklı ve ilginç olacak kadar farklı. Böyle avcılık veya Paladina kadar doğanın güçlerini veya ruhların vasi, kontrol floramente gibi, biraz daha özgün ve yaratıcı gibi klasik eserlerden bulabilirsiniz düşman ve kullanımların gücü absorbe biri spellcastingini Uzak silahlar.

Tangledeep, hangi sınıfların eğitilmesinin daha zor olduğunu önceden söyler, ancak anahtar, oyun boyunca aralarında değişiklik yapmaktır. Bu, karakterimizi kişisel tercihlerimize uygun farklı oyun stilleri önererek, 100’den fazla farklı güçle kişiselleştirmemizi sağlar. Örneğin, kendi istatistiklerini geçici olarak geliştirmek ve ayrıca evcil hayvanları çağırmak için şarkılara sahip bir dövüş sanat öğretmeni olmak çok faydalıdır. Permadeath ile oynama seçeneği göz önüne alındığında, bu ilerleme sistemi bizi sürekli olarak denemeye, hatalarımızdan öğrenmeye ve ölüm ile ölüm arasındaki yapımızı değiştirmeye davet ediyor.

 

 

Önceden yaratılmış olan karakterimizle, ilk defa, bizim ana yerleşkemiz olan Riverstone’u göreceğiz. Bu, maceranın başlangıç ​​noktası olacak ve ilerlemenin anahtarı olacak. Tangledeep NPC’lerinin büyük çoğunluğunu burada bulacağız. Büyüleyici diyaloglar ve bazı mizahlarla, her biri bu dünyadaki rollerini açıklayacaktır (sadece İngilizce olsa da, dilimizi ekleme yolunda bir yama olsa da). Bildiğimiz çok az karakter olduğu için, Andrew herkesin önemine ve oyuna biraz katkıda bulunduğundan emin oldu.

Yani, biz rasgele misyon sunacak söylentiler koleksiyonu gibi diğer daha ilginç hem en klasik NPC (tüccar bankacı, şifacı) bulunmaktadır. Ayrıca Langdon gibi diğer karakterleri karşılamak biz sonrasına kadar onun bahçesinde Tangledeep tarafından bulacaksınız sihirli tohumların ekim antropomorfik kurbağa teklifler biçmek veya Jesse, fotoğrafını çektiğimiz bu yaratıklar bakabilirim canavarlar ağıla sahibi maceramız boyunca. Özel bir konu, bizi, Tangledeep’in en ilginç aktivitelerinden biri olan Dream Launcher’ı sunacak olan özensiz kuşu hak ediyor. Bu yaşlı makine biz bir patron karşı savaşta sonuçlanan büyük bir zorluk usul seviyeleri, bir dizi üstesinden eğer bize bir ekipman parçası geliştirmek için izin verir.

 

 

Serüvenin büyük kısmı, yüzeye çıkacağımız Tangledeep’te gerçekleşir. Labirent, kendi final kafalarına ek olarak kendi ortamlarına ve yaratıklarına sahip farklı zemin katlarına bölünmüştür. procedurally üretilen olmak için, biz bir örneğine keşfedilmemiş gidebilir veya daha önce bir önceki oyun oturumda araştırdı bir alana dönmek her zaman, biz yepyeni bir senaryo keşfedeceksiniz.

Böylece, Tangledeep biz kavga sırasında yararlanabilir, ancak önemli zorluk sivri sunmak bu haritalar olacak unsurlarla, bilinçsizce iyi tasarlanmış bulabilirsiniz. Birçok düşmanlarla çevrili kalmak için ölen kereden fazla birbirlerine ve kime karşı hiç şansı yoktu iç içe ekipler oluşturarak, neredeyse yoktan. Bu olduğunda ve aktif permadeath ile oynarken bir öğrenme süreci ilerleme ile ayrılmak için bir oyun kararı, çok tehlikeli bir tehdit gibi hissediyor daha zaman sinir bozucu. Gameworks dan Darbe bu davranışların düşmanları ayarlamak ve, diğer taraftan, bazen hatalı hareket ve tamamen cilalı değil yapay zeka düzensiz ürünü olmalıdır.

 

 

Savaş sistemi ile ilgili olarak, bizim karakterimizin hareketiyle içsel olarak bağlantılıdır. Tangledeep’in tüm senaryoları (Riverstone dahil), hareket edebileceğimiz ızgaralara ayrılır. Sırasıyla, aynı harita üzerinde bulunan tüm karakterler yaptığımız gibi aynı anda hareket ederler, böylece yaptığımız her hareketin konaklama boyunca anında bir sonucu vardır. Bakkalların da birkaç tur üzerinde hareket ettiğini ve her bir toprağın kendine ait özelliklere sahip olduğunu düşündüğünüzde, yaptığımız her karar çok önemlidir. muharebe sıra tabanlı olmasına rağmen bize çabuk düşman mücadele ilgilenmiyor seviyelerini keşfetmenizi sağlayan vardiya arasında hiçbir yükleme süreleri olmadığı için, isterseniz, oyun temposu oldukça hızlı olabilir. Bu şekilde, Tangledeep ile ilerlediğimiz yol kendi hızımıza göre ayarlanır ve savaşma ve keşif bir araya geldiğinde çok ödüllendirilir.

Bu sebeple hem görsel hem de ses efektlerinin ve menülerinin çok fazla arzu edilmesine izin vermesi yazık. İkincisi bunları gezinmek için onun rahatsızlık için oyunun hızını aşağı çok fazla simgeleri ve pencereleri varken ekranda olur ve bizi zorluyor ilk Knowlegeable sürekli arayüzü bakmak. Mücadelenin ortasında olduğumuzda, el altında tutmak yerine, bir nesneyi bulmak ve uygulamak için saymaktan daha fazlasını almak çok zor.



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!