-->
Wulverblade İnceleme

Farklı Bir Macera… Klasik arcade atıcılarının Indie yorumları her zaman keyifli deneyimlerle sonuçlanmaz. Bununla birlikte, Wulverblade bu türün köklerine, sizi ve aptal canavarların ordularını saatler boyunca parçalayan bir dostum olacak yeni bir modern boya katıyla geri getiriyor. Wulverblade oldukça ilginç bir karışım. Retro atış gibi oynuyor ancak hikayesinin antik Britannia olaylarını izlemesi tarihi bir unsur […]

06.02.2018 | ulasufuk

Farklı Bir Macera…

Klasik arcade atıcılarının Indie yorumları her zaman keyifli deneyimlerle sonuçlanmaz. Bununla birlikte, Wulverblade bu türün köklerine, sizi ve aptal canavarların ordularını saatler boyunca parçalayan bir dostum olacak yeni bir modern boya katıyla geri getiriyor. Wulverblade oldukça ilginç bir karışım. Retro atış gibi oynuyor ancak hikayesinin antik Britannia olaylarını izlemesi tarihi bir unsur da var. Roma ordusu İngiltere’yi işgal ettiği için MS 120’de gerçekleşir. Oyun oynarken, okuduğunuz ya da yok sayabileceğiniz tarih bölümlerini ortaya çıkaracaksınız; böylece kafaları parçalamaya devam edebilirsiniz. Her neyse, grafikler karikatürize ancak ayrıntılı. Oynarken, aşamaların kanla doldurulduğunu göreceksiniz ve sıvı animasyonunda ve acımasız eylemde zevk alacaksınız. Yüksek kaliteli ses, sinematik ve ince orkestra puanı, uygun visseral vokalizasyonlar ve şiddetli ses efektleri olsa da sevindirici bir başka katman ekler. Oldukça etkilendim, çünkü çoğu benzer atıcı Flash oyunu gibi karşımıza çıkıyor ancak Wulverblade’in üretim değerleri kesinlikle başarıyla sonuçlanıyor.

 

 

Üç savaşçudan birini kontrol edersiniz: Caradoc, Brennus veya Guinevere. Her karakterin kendi benzersiz silahı vardır, oysa genelde hangisini seçerseniz seçin aynıdır. Aslında bir düğmeye dokunarak uzaklaştırıp başka biriyle kaçınırsınız. Ayrıca, özel hamleleri gerçekleştirmenin yanı sıra engelleyebilir, atlayabilir ve tirebilirsiniz. Öfke sayacınız dolduğunda, düşmanınıza zarar verdiğinizde sağlığınızı tekrar dolduran öfkelendirilmiş bir durum girebilirsiniz. Bu arada, sahne başına bir kere kurt bırakabilir ve düşman kuvvetlerini tahrip edebilir. Tabii ki, ağır silahlar, bıçaklar, hatta uzuvlar ve başlıklar gibi malzemeleri alıp kullanabilme yeteneğiniz var. Genel olarak, bir arkadaşıyla tatmin edici bir başarı olan zorlu kampanyayla çalışmayı sağlayan mekaniğin sağlam bir karışımı.

 

 

Wulverblade, her biri unutulmaz ve zorlu bir patron savaşında sekiz aşama içeren biraz uzun bir öykü kampanyasına sahiptir. Kampanya, iki güçlük ayarında yerel bir çocukla birlikte, hayatlarını sınırlayan ve çarşı modunda işbirliği içinde oynanabilir ve devam eder. Ayrıca, temel olarak, mümkün olduğunca çok sayıda düşman dalgası denediğiniz ve öldürdüğünüz bir hayatta kalma mücadelesi gibi davranan bir arena modu var. Bütün bunlara rağmen, gizli alanları ortaya çıkarabilir, tarihin bir bölümünü toplayabilir ve hatta iyi gizli bir Golden Axe keşfedebilirsiniz (bunun bir referans olduğunu merak ediyorum). Sonuçta, bu bileşenlerin tamamı, çok sayıda tekrar değeri üretmek için toplanır.

 

 

Her ne kadar Wulverblade etkileyici bir vuruş olsa da bazı dezavantajları var. Öncelikle, kaçırılmış bir fırsat olarak karakter ilerlemesinin eksikliğini buldum. Wulverblade sadece bir arcade oyununun bir limanı olsaydı, karakter seviyesini yükseltmek mantıklı olmazdı, ancak konsol oyunudur, bu nedenle karakterinizin yeteneklerini ilerledikçe büyümelerini izleyemediğiniz bir sebep yoktur. Ardından, zorluk derecesi olağanüstü derecede yüksektir; bu da sıradan oyunculardan uzaklaşacaktır. Tabii ki, hardcore tür hayranları meydan okumayı sevecekler ancak itirazını da kısıtladığını inkâr etmek mümkün değil. Sonunda çekirdek oyunun temelde başlangıçtan bitişine kadar aynı kalıyor. Yeni silahlar bulabilir ve yaratıcı patronlarla savaşacaksınız, ancak şiddeti dağıtacak herhangi bir bölüm yok. Hatta Battletoads’un Turbo Tüneli vardı bile. Retro esinlenilmiş bir dövüş oynamak için kaşınıyorsanız o zaman sağlam oyun, yüksek kaliteli sunum ve ödüllendirici tekrar değeri ile Wulverblade’den daha iyi yapamazsınız. Sadece başım savaşın sıcağında kaybolmazsa, şapkamı çıkarırım.



Popüler Haberler


GTA 5’te hileler, oyunu daha eğlenceli hale getirmenin bir yolu. Araba hileleri, oyunculara anında belirli arabalara erişim imkanı sunarak onlara zaman kazandırır ve oyunu daha heyecanlı hale getirir.


Nixxes Software tarafından PC platformuna portlanan Horizon: Forbidden West için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Netflix’in popüler fantastik dizisi The Witcher, 5. sezonuyla final yapacak!


Bilim kurgu gerilim oyunu Deliver Us The Moon, 4 yıl önce iptal edilmesinin ardından Switch’e geri dönüyor!