-->
Kristal Piksel 2017’de Finalistler Belli Oldu!

Türkiye’nin en iyi oyunlarının belirleneceği Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri’nde jüri tarafından değerlendirilen oyunların geliştiricileri 8 Aralık’ta İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak törende ödüllerine kavuşacaklar Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) ve ODTÜ TEKNOKENT ATOM işbirliğiyle düzenlenen Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri töreni, Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında 8 Aralık’ta İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak. Türkiye’deki oyun geliştiricilerinin çalışmalarını […]

06.12.2017 | ulasufuk

Türkiye’nin en iyi oyunlarının belirleneceği Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri’nde jüri tarafından değerlendirilen oyunların geliştiricileri 8 Aralık’ta İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak törende ödüllerine kavuşacaklar

Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) ve ODTÜ TEKNOKENT ATOM işbirliğiyle düzenlenen Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri töreni, Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında 8 Aralık’ta İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak. Türkiye’deki oyun geliştiricilerinin çalışmalarını takdir etmek ve Türkiye’de daha fazla oyun geliştirilmesini teşvik etmek için 2012 yılından beri düzenlenen ödül töreninde bu yıl 24 oyun finale kalmayı başardı.

Bu yıl GIST’in (Gaming İstanbul) organizasyon sponsoru olduğu Kristal Piksel, ülkemizdeki oyun geliştiricilerinin sektörde ve toplumda daha iyi tanınmasına yardımcı olarak sektörün büyümesine katkı yapıyor. Kristal Piksel 2017’ye PC, mobil, konsol ve VR platformlarında ve pek çok farklı türde 53 oyunun geliştiricileri başvurdu.

En İyi Oyunlar Yarışıyor

Kristal Piksel ile hem sektörün gelişimine katkıda bulunmayı hem de oyun geliştirme konusunda farkındalığı artırmayı hedeflediklerini belirten Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erkin, “En büyük ihtiyacı nitelikli insan kaynağı olan sektörümüzde, geliştiricilerin sektöre olan aidiyet ve inançlarının artması oldukça önemli. Kristal Piksel bu anlamda önemli bir motivasyon kaynağı. Başarıların herkesin huzurunda takdir edilmesi, sektöre ilişkin negatif algının değişmesi, oyun stüdyolarının ve geliştiricilerin yeni ve başarılı işler yapmalarına uygun bir zemin oluşturuyor.” dedi.

Ödüller ve Jüri

Ödül sponsorları tarafından sağlanan ödüllere ek olarak Kristal Piksel’de jüri tarafından “Yılın Oyunu” seçilen oyun, Casual Connect Europe kapsamında düzenlenen Indie Prize yarışmasına ön elemeyi atlayarak doğrudan katılacak. Oyunun geliştiricileri de etkinlik için GIST sponsorluğunda iki adet “all-access pass” bilet ve etkinlik boyunca ücretsiz konaklama kazanacak.

Oyun sektörünün ve akademinin seçkin isimlerinden oluşan jürinin başkanlığını ODTÜ TEKNOKENT ATOM Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Emek Kepenek yapıyor. Jüride Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Elif Sürer, Bahçeşehir Üniversitesi Digital Oyun Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Güven Çatak, Hacettepe Üni. Bilgisayar ve Öğretim Tekn. Eğitimi Böl. Başkan Yard. Prof. Dr. Hakan Tüzün, Hacettepe Üni. Uyg. Mat. Anblm. Dalı, Bilg. Grafiği Anblm. Dalı Bşk. Prof. Dr. Haşmet Gürçay, Turkcell – Paycell Gaming Ürün Yöneticisi Abdullah Gökçe, Digitoy Games Kurucu Ortağı Can Erçelebi, IMECE Studios Deneyim Geliştirme Uzmanı Gürcan Serbest, Infosfer Kurucu Ortağı Hakan Yüksel,Peak Games Mobil Oyun Geliştirme Takım Lideri İlkin Balkanay, Merlin’in Kazanı Kurucusu Murat Oktay, Mayadem Dijital Eğitim ve Eğlence Kurumsal İletişim Direktörü Sinan Akkol ve Panteon Kurucu Ortağı Ufuk Şahin bulunuyor.

GIST ve Vardiya İletişim Danışmanlığı tarafından organize edilen Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri’nin ödül sponsorları GIST, ASUS ve Sony Playstation oldu. İletişim sponsorluğunu setipr’ın yaptığı törenin basın sponsorluğunu Merlin’in Kazanı ve Oyungezer üstlendi.

Ayrıntılı bilgi için www.kristalpiksel.org adresini ziyaret edin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İletişim ve Sosyal Medya:
www.kristalpiksel.org

www.twitter.com/KristalPiksel

www.facebook.com/kristal.piksel

 

 



Popüler Haberler


Rockstar Games, GTA+ abonelik ücretlerini Türkiye’de 127 TL artırarak 72 TL’den 199 TL’ye yükseltti.


Deep Silver ve Warhorse Studios, heyecanla beklenen Kingdom Come: Deliverance 2’nin 18 Nisan’da duyurulacağını duyurdu!


Oyun dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan BAFTA, sahiplerini buldu.


Fallout 4 hayranları dikkat! Bethesda, oyunun yeni nesil güncellemesi için resmi çıkış tarihini açıkladı.