-->
Project Cars 2 İnceleme

Yarış Pistlerine Geri Dönüyoruz… Otomobil yarışları oyuncuların son zamanlarda merakla beklediği oyunların başında Project CARS 2 yer alamaya başladı. 2011 yılında duyurulan Project Cars, dağıtımcı firma Bandai Namco katkısıyla 2015 yılında oyuncularının beğenisine sunuldu. Oyun sektörüne harika giriş yaparak, üç büyük platformun en iyi yarış oyunlarından birisi oldu. Sonunda devam oyunu olan Project CARS 2 […]

02.10.2017 | ulasufuk

Yarış Pistlerine Geri Dönüyoruz…

Otomobil yarışları oyuncuların son zamanlarda merakla beklediği oyunların başında Project CARS 2 yer alamaya başladı. 2011 yılında duyurulan Project Cars, dağıtımcı firma Bandai Namco katkısıyla 2015 yılında oyuncularının beğenisine sunuldu. Oyun sektörüne harika giriş yaparak, üç büyük platformun en iyi yarış oyunlarından birisi oldu. Sonunda devam oyunu olan Project CARS 2 de piyasaya çıktı. Project Cars 2 oyunu sadece bilgisayar ortamında değil Xbox One ve PS4 platformlarında da satışa sunuldu. Konsol tarafında Gerçekten de otomobil yarışlarında efsaneleşen güçlü bir rakipler varken aradan sıyrılıp istediği başarıyı yakalayabilecek mi gelin hep beraber bakalım. Project Cars 2 tam anlamıyla adrenalin dolu bir yarış oyunu, en çok dikkat çeken oyunlardaki görüntü kalitesi oluyor. Project Cars 2 oyununda çok fazla ayrıntı var. Bu ayrıntılar sayesinde küçük manevralarda bile sanki gerçek bir arabanın içindeymiş gibi anı yaşamanız mümkün hale geliyor. Öncelikle oyun simülasyon tarzı yarışları seven oyuncular için bulunmaz bir nimet. Diğer örneklerde olduğu gibi simülasyon ayarı fazla kaçmış ancak grafikleri yerlerde sürünen bir oyun değil. Her yeri kalite kokan, hem araç modellemeleri hem de çok fazla pist varyasyonu bulunan içeriği ile yarış oyuncularını mutlu edeceği kesin bir oyun.

 

 

Yapılmış en gerçekçi yarış simulatörü olma iddiası ile yola çıkan Project Cars devam oyunu ile bu iddasını sürdürmeyi başarıyor. Elbette gerçekçilikten kastımız sürüş fiziği ve dinamikleri ile ilgili ancak oyunun kendi türünde grafiksel olarak da piyasadaki en başarılısı olduğunu söylersek abartmış olmayız. Çok fazla sayıda araba seçeneği var ve bu arabalar gerçeklerinden farklı olarak sadece ekranınızın içinde. Oyunda hazır bir arabayla yarışa girmenin yanı sıra bir de arabanın her bir parçasını en küçük detayına kadar bilen usta mekanikçiler için güzel bazı seçenekler var. Tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi arabalar ve diğer nesneler sanki tek tek ayrı parçaların birleşmesinden oluşmuş gibi. Yani arabanın ön kısmını incelersek tanpon ve farklarda çok fazla detay olduğu için bir çarpma anında direk tampon düşmüyor. Önce parçalanıyor küçük parçalara. Daha sonra çarpışmanın, kazanın şiddetine göre hasar meydana geliyor. Bir çarpma anında havada uçuşan gerçek parçalar görmeye bu oyunla başlayabilirsiniz.

 

 

Rakiplerinden ayıran diğer önemli özelliği ise ses fiziği. Aracın kokpitindeyken başka, dış kamerada sürerken başka, replayde uzak takip kamerasından izlerken başka sesler duyuyorsunuz tıpkı gerçekte olduğu gibi. LiveTrack 3.0 adlı bu yeni mekanik sayesinde yarış pistinde çok farklı manzaralarla karşılaşmanız olası. Bu yeni mekanik yalnızca araçların ağırlığını değil, hava koşullarının etkisini de hesaplayıp yol tutuşunu buna göre size sunuyor. Aracınız ağırsa yolda dönüşleriniz de bundan etkileniyordu ya, şimdi bir de karlı bir yolda dönmeyi deneyin. Gerçekçi bir sürüş istiyorsanız, bu yeni mekanik çok hoşunuza gidecek. Tahmin edebileceğiniz üzere oyunun tek oyunculu kısmı yalnızc kariyer modundan ibaret değil. Özel yarışlar sayesinde kurallarını kendi isteğinize göre belirleyebileceğiniz yarışlar düzenleyebilirsiniz. Ayrıca direkt olarak yapımcı ekip tarafından yaratılan etkinliklere katılarak lider tahtalarında zirveye oynayabilirsiniz.

 

 

Oyunun teknik özelliklerine gelecek olursak. Project CARS 2, güzel bir görselliğe sahip müthiş atmosfer, fizik motoru ve eşsiz kaplamalarla da birleşince ortaya harika bir görsel şölen çıkıyor. Oyunun müzikleri son ses tempolu şarkılar dinleyen biri olarak beni oldukça memnun etti diyebilirim. Seslere gelince, oyun bu konuda her aracın ayrı ayrı kaydedilen motor sesleri ile belki de yarış oyunları içerisinde gelmiş geçmiş en başarılılarından biri. Genel olarak bakıldığında Project CARS 2 mükemmel araba yarışı yapımı değil ancak serinin kaderi açısında bakıldığında Project CARS 3,4,5,6,7’nin mutlaka yapılması gerektiğini büyük bir özgüvenle vurguluyor. Bir önceki oyuna göre çıtayı biraz daha yükselttiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Son olarak Project CARS 2 uzun zamandır kaliteli bir araba yarışı oyununa hasret oyuncuların ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacak bir yapım.

Voidu.com’a Katkılarından Dolayı Teşekkür Ederiz.

Oyunu Satın Almak İçin Tıklayın

 



Popüler Haberler


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!


Ubisoft’un son Assassin’s Creed oyunu Mirage, 30 Nisan’a kadar ücretsiz deneme sürümüyle sizleri bekliyor!