-->
Dragon’s Dogma Dark Arisen Ps4 İnceleme

Ejderhalar Diyarına Gidiyoruz… Konsol sürümünün üzerinden tam tamına 5 yıl geçtikten sonra satışa sunulan Dragon’s Dogma: Dark Arisen Ps4 ve Xbox One sürümü, grafik anlamında oyunu ileriye taşımış. O dönem Capcom’un rpg türünde bir yapıma girişmesinin heyecanı ve şaşkınlığı ile yaklaşmıştık oyuna. Ancak kendisi bizi olumlu yönde bir hayli şaşırtmış ve geçen senenin sürpriz yapımlarından […]

09.10.2017 | ulasufuk

Ejderhalar Diyarına Gidiyoruz…

Konsol sürümünün üzerinden tam tamına 5 yıl geçtikten sonra satışa sunulan Dragon’s Dogma: Dark Arisen Ps4 ve Xbox One sürümü, grafik anlamında oyunu ileriye taşımış. O dönem Capcom’un rpg türünde bir yapıma girişmesinin heyecanı ve şaşkınlığı ile yaklaşmıştık oyuna. Ancak kendisi bizi olumlu yönde bir hayli şaşırtmış ve geçen senenin sürpriz yapımlarından biri olmuştu. Farklı oynanış sistemi, birçok başarılı rpg yapımının olumlu yönlerini alması, başarılı grafikleri Dragon’s Dogma’nın geniş bir hayran kitlesine sahip olmasını sağlamıştı. Aradan geçen bir yılların ardından herkes ikinci yapımı beklerken karşımıza Dark Arisen’ın Ps4 sürümü çıkageldi. Uzun zamandır görmediğimiz bir pazarlama stratejisinin bir ürünü olan yapım olan Dark Arisen bünyesinde hem ana oyunu hem de ek paketi barındırıyor. Oyunun eski sürümünü elden geçirmişler ve tümüyle yeni baştan bir oyun sunmuşlar. Peki, bu enteresan satış stratejisi ne denli başarılı olmuş.

En başta karşımıza çıkan yenilik oyunun ana ekranının daha fazla oyuncu odaklı bir hale büründürülmesi ve gelen geri bildirimler çerçevesinde kolaylaştırılması olmuş. Ayrıca karakter tasarlama ekranı gayet zenginleştirilmiş ve daha detaylandırılmış. Bu açıdan bakıldığında yeni başlayanlar için kolaylık, eski oyuncular için ise ulaşılabilirlik ön plana çıkmış.

 

 

Tabi oyundaki en önemli yenilik giriş ve karakter tasarlama ekranında yapılmamış. Oyuna çok büyük bir ek görev eklenmiş. Bu ek görev Bitterblack adası olarak karşımıza çıkıyor. Bu ada yeni başlayanlar için en son uğranacak yer olmalı. Zira burası daha çok ustalara yönelik bir bölüm olmuş. Ciddi anlamda zor olan bu görevin üzerine odaklanabilmek için usta bir oyuncu olmanız şart olmuş. Ancak şunu da belirtmeliyim ki oynanış süresi ciddi anlamda uzun bir ek görev olmuş. Aslında oyunun en olumlu yönlerinden biri de bu. Zaten başarılı olan bir yapımı komple elden geçirip bir de içine oldukça tatminkar bir ek görev eklenince bir kez daha oynamak ya da yeni başlamak çok cezp edici oluyor.

 

 

Dark Arisen sadece yukarıda saydığım yeniliklerden ibaret değil. Oynanışı direk etkileyecek en önemli yeniliklerden biri de yardımcı eleman sisteminin hem gözden geçirilmesi hem de zenginleştirilmesi. Malumunuz oyunun ana ilerleyişi sizin yanınızdaki iki dostunuzun size macera boyunca yardımcı olması üzerine kurulu. Bu dostlarınız daha önceki birçok oyundan farklı olarak fazlasıyla yardımcı oluyorlar. Yani sadece yanınızda dolaşmıyorlar. Sınıflarına bağlı olarak düşmanların üzerinden başarıyla geliyorlar. Yeni oyunumuzda bu karakterlere 14 tane daha karakter eklenmiş durumda. Ancak hemen hatırlatmalıyım ki bölüme göre seçeceğiniz karakterler çok önem arz ediyor.

Her gözden geçirilmiş ve yenilenmiş yapımda gördüğümüz gibi Dark Arisen da yeni eşyalar ve yeni düşmanlarla karşımıza çıkıyor. Oyunda yüzün üzerinde yeni eşya ve onlarca yeni düşman bizi karşılıyor.

 

 

Peki, oyunun konsol sürümü üzerinden beş yıl geçtikten sonra tekrar bizlerle buluşan yapım bu zaman zarfındaki görsel gelişmelere ne kadar ayak uydurabilmiş. İşte bu konuda çok büyük yenilikler beklememeniz gerektiğini söylemeliyim. Bu değerlendirmenin temelinde oyunun zaten başarılı grafiklerinin fazla zorlanamaması ve platformların eskiyen teknolojileri de etkili oldu. Sonuçta belli bir performansın üzerine çıkılamamış.

Genel değerlendirmeye geçecek olursak yeniden gözden geçirilen ve büyük bir ek paket ile süslendirilen Dark Arisen oyuna yeni başlayacak olanlar için muhteşem bir hediye paketi olmuş. Daha önce oynamayanların kesinlikle almasını belirtiyorum. Peki, zaten bu oyuna sahip olanlar için ne karar verilmeli. İşte orası zor bir soru ama şunu içtenlikle belirtmeliyim ki oyunun yeni görevleri usta oyuncuların kendilerini test etmeleri için mükemmel tasarlanmış. Sırf bu görevlerin hatırına alınabilir.



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!