-->
Danganronpa V3: Killing Harmony inceleme

Gizemli bir atmosfer…. Danganronpa serisi, oldukça karanlık ve bükülmüş olarak bilinirken aynı zamanda hafif yürekli eksantrik saçmalıklarla kaplıdır. Serinin temel amacı, bir grup öğrencinin birlikte yaşamak zorunda olduğu Monokuma’nın etrafındaki merkezleri ve onun ‘Killing oyunu’ olup, yakalanmadan birini Killingktir. Bu, sosyal simülatörün, cinayet gizeminin ve mahkeme salonunun mükemmel bir karışımı. Neyse ki Danganronpa V3: Killing […]

02.10.2017 | ulasufuk

Gizemli bir atmosfer….

Danganronpa serisi, oldukça karanlık ve bükülmüş olarak bilinirken aynı zamanda hafif yürekli eksantrik saçmalıklarla kaplıdır. Serinin temel amacı, bir grup öğrencinin birlikte yaşamak zorunda olduğu Monokuma’nın etrafındaki merkezleri ve onun ‘Killing oyunu’ olup, yakalanmadan birini Killingktir. Bu, sosyal simülatörün, cinayet gizeminin ve mahkeme salonunun mükemmel bir karışımı. Neyse ki Danganronpa V3: Killing Harmony, seleflerine olduğu kadar cüretkar bir ustalık.

Bu sefer oyunun başında, 16 yeni öğrencinin katıldığı Üstün Zekalı Akademisi’nde yer alır. Öğrenciler harap olan akademide neden orada olduklarına, dış dünyada olanlara ve sadece kendileri için sınırlı anılara sahip olmaksızın uyanık kalırlar. Her öğrenci, Ultimate Maid Kirumi’den Ultimate Liquid Leader Kokichi’ye kadar garip ve harika bir şekilde yetenekli. Elbette, en yetenekli karakteri alan ödül, kötü niyetli robot ayısı ve akademinin kendini ilan eden müdürü Monokuma’ya gitmek zorunda. Bu taksitte, ona yardımcı olmak için beş tane sevimli çocuğu olan Monokubs var. Beş Monokub’un her biri kendilerine özgü kişiliklerine sahiptir ve karışıklık ve korku atmosferi yaratan saçma olmayan etkileşimleriyle sohbetlerini sık sık raydan çıkarmacaklardır.

 

 

Danganronpa V3, önceki kayıtların aynı akışını izler. Okulun etrafında yürüyebilir ve diğer öğrencilerinizi onlarla takılmak ve hediyeler vermek suretiyle tanımak mümkün olacak, ancak cinayetin ilerlemenin tek yolu olduğunu düşünmeye başlamadan önce çok uzun süre olmayacaktır. Aşağıda, suçlu partiyi belirlemek için yapılan nihai sınıf davasında kısa bir araştırma dönemi var.

Danganronpa serisini bu kadar harika kılan şey bu. Bu karakterlere bağlı olarak büyümek kolaydır ve hayatlarından birinde alacağınız kayıp hissi acımasızca tükenmiştir gerçekten yoğun ve yüreksizdir. Suçlu tarafı sınıf davasıyla açığa çıkarma, ya ‘katil’ bulma, katilin Monokuma’dan ceza alacağı anlamına geliyor – çünkü bazen izlemek zor olan grotesk ve yaratıcı bir icra. Oyunun anlatımı çok güçlüdür ve sonraki bölümde kimin öldüğünü merak eden her yeni bölümü yazacaksınız ve en azından bazılarınızın bir şekilde hayatta kalacağını umuyorsunuz. Her bir cinayetin ardındaki nedenleri öğrenmek çekici oluyor: Herkesin farklı sebepleri var ve bazı karakterler varken, kendilerinde fazla merhamet hissetmiyorsunuz, başkaları her şeyin haksızlığıyla ekranda bağlamanızı isteyecek.

 

 

Sınıf denemeleri, hızlı tempolu aksiyonun büyük kısmının gerçekleştiği yerdir. Soruşturmanız sırasında, başka bir öğrencinin argümasındaki tutarsızlıkları ortadan kaldırmak için gerçek ‘mermiler’ olarak ortaya çıkardığınız kanıtları kullanmanız gerekecek. Bu arada bir öğrencinin argümanını kabul edip yedekleyebildiğiniz için işler biraz daha hileli. En ilginç olan yeni ek, eğer gerek duyarsanız yalan söylemeyi beceriyor. Bu, tartışmanın en iyi yolunu bulmak için yapmanız gereken ilave bir düşünce seviyesi ekler. Bazen bu araçlardan hangisinin bir argümanda kullanacağını tam olarak öğrenmek zor olabilir, özellikle de işler her zaman çok açık olarak ifade edilmediğinde, şükürler olsun ki bu belirsiz ifadelerin anları nadirdir; Deneyiminizi çok fazla maruz bırakın.

Sadece gerçek mermilere ateş etmeyeceksin. Rakiplerinizin tartışmalarını ve aynı zamanda üç öğrencinin aynı anda tartıştığı ve birbirlerinin tepesine yüksek sesle bağırdığı kitlesel panik tartışmalarında dilim oluşturmanız gereken birebir tartışmalar var. Öğrencilerin tartışmalara müdaheledikleri durumlarda ortaya çıkan yeni tartışmalar da var ve karşı takımın mantığını ortadan kaldırmak için anahtar kelimeleri eşleştirmeniz gerekecek.

 

 

Denemeler oldukça uzun sürer; birçok bilgi emilir ve boyunca bolca katlanır. Herkes oldukça yorucu hissetmeye başlayabilir, bu nedenle tartışmaları dağıtmaya yardımcı olan eğlenceli yeni mini oyunlar olması iyi olur. Bu aralık, bir soruyu açığa çıkarmak için harflerle dolaştığınız bir araba oyununa resim yerleştirmek için renkli fayansları kaldırmanız gereken bir bulmaca oyunundan oluşur. Tamamlanması oldukça kolaydır, ancak çok hoş bir değişim geçiriyorlar.

Sınıf davalarına katılmadığınızda, bir kumarhane ve aşırı derecede zor 2D platformlama oyunu gibi meşgul olmanız için çeşitli şeyler var. Oyunda belirli noktalarda elinizin altında kalan bazı küçük sahneleri ve yeni resimlerin kilidini açmak için mümkün olduğunca çok sayıda farklı hediye toplamaya çalışmak da iyi bir fikirdir. Oyun zaman zaman oldukça karanlık olmasına rağmen, ruhlarınızın artmasına yardımcı olacak öğrenciler arasında eğlenceli anlar var.
Sonuç

Danganronpa V3: Killing Harmony, harika rulet olup, krediler rulo olduktan sonra uzun süre çeşitli plan noktaları düşünmenizi isteyecektir. Danganronpa V3: Killing Harmony, harika rulet olup, krediler rulo olduktan sonra uzun süre çeşitli plan noktaları düşünmenizi isteyecektir. Karakterlerin harika yeni bir dökümünün yanı sıra, tanımak için beş tane yeni sevimli küçük eşyalar sergiliyor. Okul hayatı öylesine şiddetle ölümcül olmamıştı.



Popüler Haberler


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!


Gunfire Games tarafından geliştirilen nişancı aksiyon oyunu Remnant: From the Ashes’in devamı niteliğindeki Remnant 2 için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


MediaMarkt, tüketicilerin akıllı telefonlara kolaylıkla ulaşabilmesi için İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Mersin ve Kayseri’de bulunan seçili mağazalarında Akıllı Telefon Kiralama hizmeti veriyor.


Azeroth’un Savaşçıları, Ejderha Adaları’nda ve adaların altında gizlenmiş birçok tehdidi alt etti.