-->
AMD E9170 Serisi Tümleşik GPU’sunu Duyurdu

Yeni Tümleşik AMD GPU’su Düşük Güç Tüketen Tümleşik Uygulamalar İçin Watt Başına 3 Kat Daha Fazla Performans Sunuyor AMD Tümleşik Radeon™ E9170 Serisi GPU, sıra dışı performans, 4K grafiklerle güçlü çoklu ekran desteği ve ultra kompakt MCM tasarımı sunuyor — AMD yaptığı açıklamada AMD Tümleşik Radeon™ E9170 Serisi grafik işlem ünitesini (GPU) tanıttı. Yeni işlemci, […]

04.10.2017 | ulasufuk

Yeni Tümleşik AMD GPU’su Düşük Güç Tüketen Tümleşik Uygulamalar İçin Watt Başına 3 Kat Daha Fazla Performans Sunuyor

  • AMD Tümleşik Radeon™ E9170 Serisi GPU, sıra dışı performans, 4K grafiklerle güçlü çoklu ekran desteği ve ultra kompakt MCM tasarımı sunuyor

AMD yaptığı açıklamada AMD Tümleşik Radeon™ E9170 Serisi grafik işlem ünitesini (GPU) tanıttı. Yeni işlemci, çoklu yonga modülü (MCM) formatındaki ilk “Polaris” mimarili AMD Tümleşik GPU’su olma özelliğini taşıyor. Daha küçük ve güç verimli özel tasarım için tümleşik bellek barındıran GPU, bununla birlikte PCI Express ve MXM formatlarını standart sistemler için de destekliyor. E9170 Serisi GPU’lar, üst düzey grafik ve geniş ekran yeteneklerine sahip olması gereken, belli güç ve termal verimlilik ihtiyaçlarına sahip olan cihazlar için idealdir. AMD, kristal netliğinde çözünürlük ve çoklu ekranlarda kesintisiz ve büyüleyici 4K deneyimini, içerisinde dijital eğlence araçları, thin-client’lar, tıbbi monitörler, retail ve dijital signage ile endüstriyel sistemlere kadar genişletiyor.

“Polaris” mimarisini baz alan AMD Tümleşik Radeon E9170 GPU’su, önceki nesil AMD tümleşik GPU’larıyla karşılaştırıldığında iyileştirilmiş bir 14nm FinFET üretim işlemiyle 3 kata kadar watt başına performans sunar. 40W altında bir TDP sunan AMD, AMD Radeon Güç Verimli Tümleşik GPU portfolyosuna yeni bir ölçeklendirilebilirlik seviyesi sunuyor. Aynı anda beş adete kadar 4K ekran destekleyen E9170 Serisi GPU, ek işlemcilere ve donanıma ihtiyacı da ortadan kaldırmış oluyor. Buna ek olarak seçilebilen MCM, MXM ve PCI Express modülleri, tasarım esnekliği sunuyor.

E9170 Serisi’nin Önemli Uygulama Yararları

  • Dijital eğlence sistemleri: Enerji tüketimi ve işletim maliyetini düşürmeye yardımcı olan E9170 GPU, giriş ve orta seviye dijital eğlence sistemlerinin çalışma maliyetini düşürürken, ısı dağılımını azaltarak havalandırma maliyetlerini de azaltmış oluyor. Beş bağımsız ve eş ekran desteği, şirketlerin çok daha fazla piksel ve aksiyonla dikkat çeken deneyimler yaratmasını sağlar. DirectX 12 desteği daha yüksek kare oranları ve azaltılmış gecikme sunarken, platformlar arası Vulkan API desteği ise CPU işlem oranını azaltarak daha iyi görsel kalitesi sunar.
  • Thin client’lar: E9170 Serisi GPU’lar ile güçlendirilen Thin Client’lar, geleneksel PC sistemlerinden daha düşük ısı yayar ve alandan tasarruf sağlayarak daha serin çalışma ortamları sunar. Ek olarak 4K grafik çözünürlüğü de keskin görseller sağlayarak son kullanıcı deneyimini geliştirir.
  • Tıbbi sistemler: E9170 Serisi GPU’ların yüksek performanslı 4K grafik çözünürlüğü, röntgen cihazları ve ultrasonlardaki klinik teşhislerin doğruluğunu artırmaya yardımcı eder.
  • Retail ve dijital signage: Maliyete önem veren şirketler, E9170 Serisi GPU’lar ile aynı anda beş adet 4K ekranla birlikte yüksek işlemci fiyatlarına gerek kalmadan büyüleyici görsel deneyim sağlar.
  • Endüstriyel: Güvenilir MCM formatındaki Radeon E9170 Serisi GPU’lar, uçak kokpitleri gibi ortamlarda gerekli olan en sıkı şok ve titreşim testlerinde gereken kararlılığı sağlıyor.
  • 4K optimizzasyonu ve esnek çoklu ekran ayarlanabilirliği, zengin multimedya ve tasarım esnekliği sağlıyor.
  • 4K HEVC/H.265 ve AVC/H.264 şifre çözme ve şifreleme, beş adete kadar HDMI 2.0 ve DisplayPort 1.4 ile beş ekrana kadar çıkış desteği.
  • Kompakt MCM, standart MXM ve PCI Express kart boyutlarında.
  • 2024 yılına kadar planlanmış mevcutluk ile uzun ömürlü ürünler ve yeni nesil tasarımlar için garantili destek devamlılığı.
  • 4K ve 3D desteği ile rakipsiz görseller.
  • Yüksek performans ihtiyaçları için 4GB bellek (128bit GDDR5).

E9170 Serisi GPU’ların Önemli Özellikleri

  • 40W TDP’nin altındaki kart gücü ile 1.25 TFLOP’a kadar performans sunarak, önceki nesillere göre 3 kata kadar watt başına performans sağlar.

Mevcudiyet

AMD Tümleşik E9170 Serisi GPU’ların PCI Express ve MXM modül konfigürasyonunda Ekim 2017’de piyasada olması beklenirken, MCM modülü konfigürasyonunda ise Kasım 2017’de piyasaya çıkması bekleniyor.

 



Popüler Haberler


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!


Ubisoft’un son Assassin’s Creed oyunu Mirage, 30 Nisan’a kadar ücretsiz deneme sürümüyle sizleri bekliyor!