-->
Yeni Bir Artırılmış Gerçeklik Deneyimi STAR WARS: JEDI CHALLENGES

Star Wars tutkunlarına müjde Lenovo’dan geldi. Lenovo Mirage AG başlığı, Işın Kılıcı kumandası ve çok uzak bir galaksiden gelen bu yeni oyun içeriği ile Star Wars deneyimi hayata geçiyor. IFA 2017’de Lenovo ve Disney, hayranlarının Star Wars’un bugüne dek mümkün olmayan bir şekilde deneyimlemesini sağlayacak artırılmış gerçeklik ürünü olan Star Wars: Jedi Challenges’ı duyurdu. Jedi […]

11.09.2017 | ulasufuk

Star Wars tutkunlarına müjde Lenovo’dan geldi. Lenovo Mirage AG başlığı, Işın Kılıcı kumandası ve çok uzak bir galaksiden gelen bu yeni oyun içeriği ile Star Wars deneyimi hayata geçiyor.

IFA 2017’de Lenovo ve Disney, hayranlarının Star Wars’un bugüne dek mümkün olmayan bir şekilde deneyimlemesini sağlayacak artırılmış gerçeklik ürünü olan Star Wars: Jedi Challenges’ı duyurdu. Jedi Challenges; akıllı telefon destekli Lenovo Mirage AG başlığı, Takip Işığı (Tracking Beacon), Işın Kılıcı kumandası (Lightsaber Controller) ile saatlerce sürebilecek Star Wars oyun deneyimi sunuyor.2 Jedi Challenges, Star Wars ürünlerinin dünya genelinde lansmanının kutlandığı Güç Cuması II’nin (Force Friday II) bir parçası olarak duyuruldu.

Lenovo Tüketici Bilgisayarları ve Akıllı Cihazları Kıdemli Başkan Yardımcısı Jeff Meredith, artırılmış gerçeklik deneyimi sunan yeni sistemle ilgili “Lenovo ve Disney, Star Wars: Jedi Challenges ile Star Wars hayranlarına geçmişte ancak hayallerinde yaşayabilecekleri bir deneyimi sunuyor. Artırılmış Gerçeklik Star Wars’un her zaman önemli bir parçası olmuştur. Lenovo teknolojisi ile Disney’in anlatımını bir araya getiren bu önemli anları hayata geçirmek heyecan verici.” açıklamasında bulundu.

Disney Oyun ve İnteraktif Deneyimler, Tüketici ürünleri ve İnteraktif Medya Kıdemli Başkan Yardımcısı Kyle Laughlin ise bu yeni deneyim ve işbirliği ile ilgili yaptığı konuşmada “Artırılmış gerçekliğin hikaye anlatma sanatında yeni bir çağa öncülük edeceğine ve hayranlarımız için yarattığımız deneyimlerde önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz. Star Wars: Jedi Challenges ile en son teknolojiyi galaksideki en tanınmış markalardan biriyle buluşturarak, bir ışın kılıcı savurmak veya savaş alanında imparatorluk kuvvetlerine kafa tutmak isteyen herkesin dileklerini gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Farklı seviyelerde olan ve her biri derin ve sürükleyici oyunlardan oluşan artırılmış gerçeklik temelli çeşitli deneyimler sayesinde, oyuncular Jedi becerilerini geliştirebilirler. Oyuncuya bu yolculukta kılavuzluk etmek üzere Jedi Challenges sisteminde, tümüyle yeni bir Star Wars karakteri olan Arşivci (the Archivist) eşlik edecek. Arşivci oyuncuları Güç (ForceTM) ve Jedi olmanın gerektirdiği bilgiler doğrultusunda yönlendirecek. Bu görevler boyunca, kullanıcılar, artırılmış gerçeklik dünyasının içinde, ışın kılıcı becerilerini kusursuzlaştırmak için karanlık tarafın en tehlikeli kötü adamlarıyla düello yapacaklar, İmparatorluğu (Empire) yenmek için muharebe görevlerinde ordulara kumandanlık edecekler ve Holochess’te (holografik satranç) rakiplerini zekalarıyla alt edecekler.

Oyun Özellikleri:

  • Işın Kılıcı Dövüşleri. Hayranlar, kendi ışın kılıçları ile Kylo Ren ve Darth Vader gibi karanlık tarafın efsanevi kötü adamlarına karşı mücadele edebilirler.
  • Stratejik Muharebe. Oyuncular, Cumhuriyet’in (Republic), Asiler İttifakı’nın (Rebel Alliance) ve Direniş’in (Resistance) kuvvetlerine komuta ederek, oturma odalarındaki epik savaşlarda Ayrılıkçılar’a (Separatists), İmparatorluğa(Galactic Empire) ve İlk Düzen’e (First Order) karşı çarpışabilirler. Oyuncular, savaşlara katılarak strateji ve taktik becerilerini geliştirebilirler.
  • Holochess. Belki de sinemaya aktarılan en akılda kalıcı masa oyunu olan Holochess, Star Wars Bölüm IV – Yeni Bir Umut filminde Millennium Falcon gemisinde oynandığı sırada film severlerin kalbine girdi. Holochess, Jedi Challenges ile artık hayat bulmuş durumda. Hayranlar holografik yaratıklardan oluşan taşlarını oyun tahtasının üzerinde yönlendirerek alan ve hakimiyet için mücadele edebilecekler.

Donanım ve Teknoloji Bir Arada

Kullanıcılar öncelikle Star Wars: Jedi Challenges uygulamasını3 uyumlu telefonlarına indiriyor ve telefonlarını Lenovo Mirage AG başlığına yerleştiriyor. Lenovo Mirage AG başlığı şıklığı, taşınabilirliği ve hafifliğiyle sürükleyici bir oyun deneyimi ve oyun sırasında en iyi konforu sunuyor. Başlık ayrıca, yere yerleştirilen ve başlığın sensörleri için sabit bir zemin oluşturan ve oyun sırasında başlığın sensörlerinin kullanıcının hareketlerini algılamasını sağlayan bir Takip Işığı da içeriyor.

Kapsamlı bir konum takibi sağlayacak şekilde iki dahili balık gözü sensörle donatılan başlık, oyuncunun düşmanlarıyla düello yaparken veya kuvvetlerini ve taşlarını savaş alanında yönlendirirken özgürce ve doğal bir biçimde hareket edebilmesine olanak sunuyor.

Başlık, Anakin Skywalker, Luke Skywalker ve Rey’in kullandığı ışın kılıçlarına göre modellenen ve koleksiyonların vazgeçilmezi olacak bir Işın kılıcı kumandası ile eşleşiyor. Deneyimin ana unsurlarından biri olmak üzere tasarlanan Işın Kılıcı, bir kumanda ve işaretleyici olarak işlev görüyor ve oyuncunun kullanıcı arayüzünde gezerek, tüm kontroller, eylemler ve komutları basit bir iki düğmeli sistemle çalıştırmasını sağlıyor.

Görülebilir ışık takip teknolojisi sayesinde başlığın sensörleri birlikte çalışarak Işın Kılıcı kumandasının konumuna kilitleniyor, böylece, oyuncuların “kabzanın” yukarısında, rakiplerini engellemek ve oyun içi evren ile etkileşime girmek için kullanabilecekleri bir ışık huzmesi görmesini sağlıyor. Oyuncular rakiplerine saldırdığında veya vuruşlarını engellediğinde dokunsal geri bildirim devreye giriyor; bir atalet ölçme ünitesi kumandadan akıllı telefona oyuncunun dönüşüyle ilgili bilgi göndererek ışık huzmesinin kılıcın savrulması sırasında bozulmamasını sağlıyor.

Youtube video:

https://www.youtube.com/watch?v=Y9YF66UigjQ



Popüler Haberler


PC oyuncularının favori platformu olan Steam, yeni bir eş zamanlı oyuncu rekoruna daha imza attı.


Warner Bros Montreal’in geliştirdiği ve karışık eleştirilere maruz kalan süper kahraman oyunu Gotham Knights’ın stüdyosu, piyasaya sürülecek olan Wonder Woman projesine yardım ediyor.


Arrowhead Game Studios’un geliştirdiği ve Sony’nin yayıncılığını üstlendiği nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2, piyasaya sürülmesinin ardından büyük bir başarı elde etmeye devam ediyor.


Yakın zamanda piyasaya sürülen ve klasik oyunları içeren Star Wars: Battlefront Classic Collection için yeni bir tartışma başladı.