-->
Samurai Riot Definitive Edition İnceleme

Samuray olma zamanı…

15.06.2022 | ulasufuk

Samurai Riot Definitive Edition, evdeki çarşı deneyimi için bir zihniyetle dövüşmeyi geleneksel bir yaklaşım benimsemiştir. Güçlü zorluk ve kooperatif oyunu üzerine odaklanarak, ruh halindeki tempoyu çekirdeğinin merkezine geri dönmeyi ister. Wako Factory, bazı yeni ekstralar denemeye çalışmasına rağmen Samurai Riot, kanepe arkadaşı çarşı dönüşü arayışında başarılı mudur? Hikaye, Tsururamu ve Sukane’nin oynanabilir karakterleri etrafında dönüyor. İkisi, Büyük Üstat’ın emri altındaki bir hükümet düzenine ait. İç Savaş toprakları yağmaladığından küçük bir köyde isyancılar saldıracak bir görev gönderildi. İlk patronun ardından, ikisine oyunun büyük satış noktalarından birine dönüşen ahlaki bir ihtimam gösterilir. Bir oyun oynamak için, oyuncular üç seçenekle karşı karşıya kalacak ve sekiz farklı son bulacak. Seçim ekranı, her birisinin faydaları ve negatifleri hakkında bilgi sağlar. Eğer bir coop oyununda, iki oyuncunun katılma yolunda katılmaması durumunda, bu bir Oyuncu vs Oyuncu mücadelesine yol açar. Kazanan, diğerini mutlu bir şekilde sonucu kabul ederken yönü belirler.

Bitişler, eşlik eden bir resim içeren küçük metin reklamlarıdır. Ne yazık ki dünyanın ve karakterlerin müthişliğinden dolayı düşüyorlar. Bu da seçimlerden geçerek gerçekten bir şekilde bakım yapmayı zorlaştırıyor. Hiçbir şey anlatımın ya da karakter derinliğinin gerçek eksikliğini, seçim ekranından yapmak üzeresiniz bütün yönlerini açıklamak zorunda bırakmaktan daha iyi gösterir. Seçim oyuna biraz daha ağırlık katarken, tek fark, hangi patronların dövüştüğüdür. Samurai Riot’un bulunduğu yer, Samurai klişelerinin bir sakatlığı. Geleneksel bir Edo dönemi parçasının yalnızca daha hayali yorumlara dönüşebileceği bir şeye açılır. Karıştırır ve eşleşir ve referanslar çekici olabilse de, geliştiricinin her şeyi duvara fırlatması ve neyin sopa olduğunu görünce ortaya çıkar. Az tutarlılıkla, dünyaya veya karakterlere yatırım yapmak zor. Samurai Riot saf bir dövmek. Amaç keskin bir kesiktir: sağa dönün ve herşeyi yolunuzdan öldürün. Kontroller bir öğreticinin eksikliğine rağmen toplanacak kadar kolaydır. Karakterler dört atışa erişebilir: Silah atak, tekme, savunma manevrası ve atlama. Beşincisi, her iki karakteri de kullanarak bir harekete geçiren co-op oyun içindir. Oyuncular ayrıca bir bar saldırı veya eşyalarla doldurulduktan sonra kullanılabilir olan yıkıcı güçlü bir saldırı olan Öfke Saldırısı’na sahiptir.

Samurai Riot doğada basittir ve bu sonuçta oyunu incitmektedir. Birleşik sistem yok. Silah ve tekme ataklarının her biri üç hamleden oluşur ve hepsi o kadar. Bu hamle farklı varyasyonlar denemekten bağımsız olarak değişmez. Saldırıların sadece standart bir yüksekliği vardır ve hatta yönlü girdilerle karıştırma sıra değişmez. Çıplak kemikler eylemi ve oyunun çoğu için mashing düğmeleri iyi geçerek oyuncular alacak. Hiçbir şey, oyunun sunduğu her şeyi gösteren duraklatma menüsündeki Komut Listesi gibi derinliğin eksikliğini gösterir. İki karakter gelince, ana fark kendi özel hareketlerindendir. Her biri, Tsurumaru’nun bir blok olması ve Sukane’nin kaçmasıyla farklı bir savunma hareketi geçiriyor. Tsurumaru’nun özel saldırısı kullanışlı el bombaları ve Sukane’nin ona yardım etmek için küçük tilki arkası arkadaşı Azu vardır. Karakterlerde bulacağınız en büyük fark budur ve strateji aynı kalır. Öfke saldırıları birbirlerini taklit eder ve daha derin bir stratejik oyun için fırsat kaçırır. Düşmanlara gelince, bir sürü klona hazır olun. Samurai Riot, ana biçimi olan düşman çeşitliliğini farklı renklerle bulur. Her renk, müzikçalarda kullanılabilecek farklı bir saldırı olduğunu gösterir. Örneğin, tonfa düşmanları mavi kıllı olanlar hariç hepsi aynıdır. Oyuncuların etrafında dolaşmak zorunda kalacağı, shoryuken tarzı atlama saldırısına erişebilir.

Düşmanlara gelince, bir sürü klona hazır olun. Samurai Riot, ana biçimi olan düşman çeşitliliğini farklı renklerle bulur. Oyuncular renkle ilişkili taktikleri başlatacak, ancak bu oyun ilerledikçe artan sıkıntıya katkıda bulunuyor. Görsel olarak, paleti takas etmesine rağmen aynı düşmanı tekrar tekrar görmek için yorucu büyür. Yeni bir hamle ancak hızlı bir şekilde etrafında nasıl çalışacağınızı anlamadan ve tekrarlamaya başlamadan önce gerçekleşir. Patron dövüşleri de oyun stratejisi açısından açıktır. Bazıları özel hamleler yapabilirken, normalden daha büyük ve daha sağlıklı olan düşmanlara benziyorlar. Samurai Riot’u ile bu gerçekten önemli bir konudur: Bu sadece sıkıcı olabilir. Basit bir arcade tarzı romp için giderken, gerçekten çalar kapmak için bir şey yok. Kampanyayı oyunun kendi yükümlülüğü dışında tamamlamak çok az teşvik edicidir. Bir arcade koşusu yalnızca bir veya iki dakika alacaktır (zorluk derecesine bağlı olarak ve kümeste ise). Ancak bir saat sonra bile, son misyona göre sadece onu isteyeceksin. Seçimler yoluyla tekrar oynatılabilirlik tadımı yapılmasına rağmen, bir yoldan geçmek, oyunun sunduğu tüm düzeyleri ve düşmanları gördüğünüz anlamına gelecektir. Yol ne olursa olsun, düşmanlar (patronların dışındadır) daima aynı renk kodlu klon ordusu olacaktır.

Samurai Riot’un deneyim sistemi olmadığı için para, oyuncuların kazanacakları ana nesnedir. Sahada para toplanabilir, ancak çoğunluğu ödüllerden gelir. Her dövüş karşılaşmasında belirli miktarda altın paralar sağlayacak bir derece vardır. Sorun sıralamaya dayalı olanın belirlenmesinin zor olmasıdır. Açıkça görülen tek faktör, her zaman tutarlı olmasa da, isabetin oynamanın derecelendirmesini bozmasıdır. Oyun sıralamaya / ödül sistemine elverişli olmadığı için bu sadece oyunun basitliği konusunu yineler. Para sadece bir şey üzerinde kullanılabilir ve bu, yeni dövüş okullarının açılmasıdır. Oyuncular bir oyuncu karakteri seçmedikçe, hangi “Dövüş Okulu” nun ait olduğunu seçeceklerdir. Dövüş Okulları istatistiklerinizi belirler ve bonus yeteneği sağlarlar (renk paletini de değiştirirler). İstatistikler Sağlık, Güç, Çeviklik ve Öfke olarak ayrılır. Yetenekler oyunda kullanılabilecek benzersiz bonuslardır. Bir örnek, Kurbağa okulu standart tek yerine çift atlamaya izin vermesidir. Bunlar karmaşa içinde olmak eğlenceli olabilir, ancak oyuncular oyunun başında yalnızca dört kişiye erişebilirler. Diğerlerini almak için, oyuncuların topladıkları parayı kullanmaları gerekecek.

Stiller hoş bir dokunuş olmasına rağmen oyunun konusunu kurtarmazlar. Halihazırda monoton bir olayda başka bir şey olabilirler. Her bir satın alımın ardından gerekli altın önemli oranda artar ve sadece tek bir yeni stil almak için birden fazla koşu gerekecek demektir. Oyun denemeye izin vermiyor ve tüm satın alımlar kör görünüyor. Stil satın alınana kadar istatistikler gösterilmez. Yeteneğin, oyuncunun karakter tercihiyle gelişmediği istatistiklerle bağlantılı olması kuvvetle muhtemel bir olasılıktır. İstatistikler önemli bir etki yapmazken, oyuncuların parayla öğüttükten sonra ne alacaklarını varsaymaları hala talihsizdir. Yeteneklerin çeşitliliği var, ancak doğal oyun akışını değiştirmiyor. Kilit açma gereksinimleri sinir bozucu ve unutulabilir bir sisteme yalnızca bir başka sert engel daha ekliyor. Samurai Riot en iyi coop oynanır. Açık söylemek gerekirse, sadece kümeste oynanmalıdır. Tek oyuncu, geçmek için bir iştir ve ödüllendirici bir deneyim gibi hissetmez. Samurai Riot yalnız oynarken zorlu bir oyundur ve Normal Zorluk oldukça zorluk çıkaracaktır. İki oyuncu ile yönetilebilir ve daha eğlenceli hale gelir. Aradaki fark belirsizdir ve bir eş ortağı yoksa oyun bir tarama yapar ve cezalandırır. Eğer ölürseniz, oyun sizi devam ettirmeden ana menüye geri gönderir. Üzerinde bir oyun baştan başlamak zorunda kalınan ağırlaştırıcı bir sıkıntı olabilir ancak en azından kazanılan para kaybolmaz.

Bu, oyundaki en şaşkın tasarım kararına yol açıyor: Samurai Riot’un çevrimiçi oynaması yok. Kooperatif oynamanın tek yolu bir kanepe eşinin olmasıdır. El altında bir arkadaşın olmazsa, bir nokta yoktur. Oyun basit doğası bir yabancı ile online olarak mükemmel çalışıyordu. İşbirliği hareketleri bile, çok az eşgüdüm gerektiren bir önlem oluşturacaktır. Oyun hiçbir iletişim olmadan oynanabilir ve yine de iyi çalışıyor. Tek kişilik oyuncunun öneride bulunması çok sığ olduğu düşünülürse, Samurai Riot yalnızca belirli bir pazara hitap ediyor. Samurai Riot, bir arkadaşınız varsa ya da oynamak istediğiniz bir arkadaşınız varsa ve zorlu sistemlerden geçmek için mücadele veriyorsanız, Samurai Riot güçlü bir öneri haline gelir. Basitlik, oyuncuların alıp oynamak için kolay bir oyuncu olmasını sağlar. Bu, önemli konuları gözden kaçırmaz, ancak oyun oynamayan insanlar için, bu onları dövmek için bir yol gibi davranabilir.

Samurai Riot, bir anime etkilenmiş tarzı için girişimde bulunmakla birlikte bunu tam olarak yakalamıyor. Bunun yerine, bu anime popülaritesini hesaplamaya çalışan bir Cumartesi sabahı karikatür duygusunu uyandırır. Sanat stilinin kendi cazibesi var ama yakında yeterince farkında değilsiniz, animasyonda çok fazla çeşitlilik yok. Çok az poz ve animasyon döngüsüne sahip olan karakterlerle stilted hissedilebilir. Karakter tasarımları iyidir ancak daha önce görülen bir çok trope çarptı. Oyuncuların geçeceği alanlar da kısır ve yumuşak hissedilebilir. Sağa koştuğunuzda, savaş koridorlarından daha fazlasını sunuyorlar. Hiçbiri benzersiz bir oyun mekaniğine sahip değil, bunun yerine doğrusal bir rotaya gidiyor. Ancak, yerlerin parladığı yer, oyundaki tüm küçük referanslar arasındadır. Japon Samurai sinemasının veya anime’nin hayranıysanız, muhtemelen size bir şey atlayacaktır. Bunlar şirinken, seviye tasarımı hakkında hem oyun hem de görsel açıdan söylenebilecek en iyi şey budur.

Film müziği, hip-hop beatleriyle karıştırılmış geleneksel Japon enstrümanlarından oluşuyor. Hiçbir devrim niteliğinde değil, oyunun tonuyla uyuşmuyor. Döngü ancak bu parçaların hoş karşılanmasını sağlayabilir. Kesinlikle oyunun tarzı için çalışır ancak izlerin hiçbiri önemli bir etki yapmaz. On dakikalık bir sürede, dört dakika sonra aynı jenerik atışla patlayan patlamaya başlayabilir.
Samurai Riot saati geri almaya ve oyunculara çağdaş bir çağda aynı arcade deneyimini sunmaya çalışıyor. Ancak çarşı zamanı çoktan ortadan kalktı ve beat-em-up tarzı temel formda hayatta kalamaz. Samurai Riot, iyi olanlardan çok daha fazlasını amaçlamıyor, ancak gazilere açık bir özlüyor. Bu türle anlamlı değişiklikler yapmak yerine, çağdaş bir pazar ortamında kullanılmayan bir gerileme sağlıyor. Eski arcade klasiklerine kıyasla bile, boş bir deneyim olabilir. Umutsuzca düşünülmeyen basit bir kanepe coop oyunu arıyorsanız, Samurai Riot çalışabilir. Hâlâ eğlenceli olabilir, ancak bir etki yaratacak kadar çok şey yapmasını bekleme. Eğer oyuncular daha derin bir vuruş emülasyonu sistemi istiyorsa, PC’de başka seçenekler var. Ancak Samurai Riot’un en büyük suçu, oyuncuyu elinde tutmanın yeterli olmadığını belirtti. Erken söz vermesine rağmen yakında baş etmek sıkıcı bir iştir. Samurai Riot, suları tür ile test edenler için giriş seviyesi bir tempoyla oynuyor. Zevkinize katılmak isteyen sevdikleriniz varsa bu özellikle doğrudur. Bununla birlikte, türün daha fazla deneyimli olanlar için Samurai Riot kaybolmaya değer.


7.0

Artılar

  • Sanat tasarımı başarılı
  • Dövüş sistemi keyifli

Eksiler

  • Çok fazla bug var