-->
Marvel vs Capcom Infinite İnceleme

Kapılar Açılsın, Kahramanlar Yerlerini Alsın… Süper kahramanların dünyasının yaratıcılarından Capcom ve Marvel tüm ekibi toplamış yine ve ortalığı toza dumana katacağa benziyorlar. Sağ tarafta Marvel kahramanları ısınma hareketleri yapıyor. Aralarında kimler yok ki. Hepsini çok yakından tanıdığımız 15 kahraman Jedah, Firebrand, Nemesis, Dormammu ve Ultron … Sol tarafta ise Capcom çetesi sabırsızlıkla bekliyor. Onlara da […]

25.09.2017 | ulasufuk

Kapılar Açılsın, Kahramanlar Yerlerini Alsın…

Süper kahramanların dünyasının yaratıcılarından Capcom ve Marvel tüm ekibi toplamış yine ve ortalığı toza dumana katacağa benziyorlar. Sağ tarafta Marvel kahramanları ısınma hareketleri yapıyor. Aralarında kimler yok ki. Hepsini çok yakından tanıdığımız 15 kahraman Jedah, Firebrand, Nemesis, Dormammu ve Ultron … Sol tarafta ise Capcom çetesi sabırsızlıkla bekliyor. Onlara da 15 yeni kahraman katılmış. Strider, Chun-Li, Ryu. Dile kolay eski oyundan da hatırlayacağınız kahramanları ekleyince toplamda 30 kahraman.

 

 

Öncelikle Marvel vs. Capcom projeleri benim gibi eski bir çizgi roman fanatiği olarak her zaman heyecanlandığım projelerden birisidir. Yıllarca her birinin ayrı ayrı hikayesini okuduğumuz kahramanlar sanki özel bir toplantıda bir araya gelmiş ve “Herkes hünerlerini göstersin” çağrısına karşılık veriyorlar gibi gelir bana. Arkadaşlarla toplanıp Marvel’cı mı yoksa Capcom’cu mu olacağımız üzerine çok tartışmalar geçmiştir. Bu belki de kağıt üzerine Marvel’ın daha ağır bastığındandır belki de. Neyse konuya geri dönersek bir devam oyunu olan Marvel vs Capcom Infinite bir önceki oyunun benzer dinamiklerine sahip. Önceki oyunun yapısı aynen korunmuş. Tabi bazı ufak iyileştirmeler yok değil. Şimdi onlara göz atalım.

 

 

Oyunun ilk açılış sahnesi tam bir çizgi roman kurgusuna uygun hazırlanmış. Çoğu Marvel oyununda görmeye alışık olduğumuz bu kurgu oyuna ısınmamızı hızlandırıyor.Karakterlerinizi seçerken ekibiniz uyumu da oldukça önemli. Oldukça seri vurabilen ve hızlı hareket edebilen karakterler rakibe daha rahat combo yapabilmenizi sağlarken, iri ve yavaş hareket eden karakterler de sizlere daha güvenli bir oynanışı sunabiliyor. Marvel vs Capcom Infinite’in seriye yeni eklediği bir özellik ise Infinity Stone olarak bilinen 6 güçlü taş. Bu taşlar oyunun hikayesinde de oldukça önemli bir yere sahip. 2v2 karşılaşmalara imkan tanıyan yapım, karakter hareketleri olarak Street Fighter’ın sahip olduğu komutlara oldukça benzer. Rakibinize saldırmanızla birlikte kolayca hareketleri yapabiliyor, ardından diğer karaktere geçerek combonuzu bölmeden devam ettirebiliyorsunuz.

 

 

Bu tarz oyunlarda oynanışa özgü en önemli durum olan “akıcılık” bu oyunlarda gayet başarılı bir şekilde hissediliyor. Ard arda yaptığınız combolar sonrası giren ufak animasyonlar sizin için büyük keyif, rakipleriniz için ise ızdırap olabilir. Oyunun arka temalarındaki hareketlilik, seslerin ve efektlerin başarılı kombinasyonu zaten başarılı olan serinin üzerine katarak ilerlediğinin bir göstergesi. Karşılaşma başlamadan önce seçtiğimiz her Infinity Stone ayrı bir güce sahip. Oyunun mekaniklerini bozmayan, aksine ayrı bir tat katan bu özellik, oynanış türlerinin çeşitlenmesinde de koca bir etken. Her karşılaşma öncesi sadece bir adet taş seçmekle birlikte, maç sırasında bu taşı istediğimiz kadar kullanabiliyoruz, ancak taşın gücü belli bir seviyeyi geçtiğinde ‘Infinity Storm‘ isimli asıl gücünü aktifleştirebiliyoruz. Oyunda hikaye modu yine daha önceki oyunlarda olduğu gibi biraz yavan kalmış. Sanırım yapımcılar soluksuz bir aksiyon ve dövüş hissine daha çok odaklanmışlar. Hikaye modunun dışında, Battle, Training ve Mission moduna sahip Genel olarak başarılı bir oyun olan Marvel vs Capcom Infinite çizgi roman hayranlarının ve süper kahramanlarımızın fanatiklerinin mutlaka edinmesi gereken bir oyun olmuş.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!