-->
Absolver İnceleme

Farklı Bir Macera Son zamanlarda, kafasına bir adam attı, o da uçurumdan atladı. Gürleyi duymuş olmalıydın. Neredeyse kötüydüm, ama o benimle hazineler içerdiğini bildiğim bir kayalık höyükteydi – belki de yüzüme gelen kafa vuruşlarına ekstra koruma sağlamak için yeni bir maske. Sonuçta, Cliff Dude’un yoluna gitmek istemiyorum. Biraz el sarması çıktı. Bir adamı bandaj için […]

05.09.2017 | ulasufuk

Farklı Bir Macera

Son zamanlarda, kafasına bir adam attı, o da uçurumdan atladı. Gürleyi duymuş olmalıydın. Neredeyse kötüydüm, ama o benimle hazineler içerdiğini bildiğim bir kayalık höyükteydi – belki de yüzüme gelen kafa vuruşlarına ekstra koruma sağlamak için yeni bir maske. Sonuçta, Cliff Dude’un yoluna gitmek istemiyorum. Biraz el sarması çıktı. Bir adamı bandaj için öldürdüm.

Absolver, hakimiyetle ilgili bir oyundur. Pastel renkte, hauntingly sessiz dünyasını keşfetmek bile oynarken ikinci doğa haline gelir – her biri örtüşen ve kendilerine geri katlanan üç ana alan, sonunda ikinci bir ev gibi hissediyor. Üç bölgenin ve merkezi merkezinin soyut bir özetini – sadece tapınaklar olarak adlandırılan dinlenme yerlerinde görebilirsiniz; ancak gerçek haritalar, Absolver’ın düşmüş imparatorluğunu keşfederken, akıllarında yarattığınız, insanları tekmeleyen sen git gideceğim

Hikayesinin sekiz saati boyunca, puslu bataklıklarla dolaşacaksın, yıkık süpürgeler ve tehlikeli ahşap köprüleri geçeceksin, güneşle kaplanmış ormanlarla dolaşıp, terk edilmiş köyleri keşfedeceksin ve imkânsız bir şekilde süslü bir kütüphaneyi açığa çıkaracaksın – hepsi süslendi en sessiz şekilde sessizleşmiş sanat stilinde. Başlangıçta, biraz amaçsız hissediyor. Senin tek amacın Marked Ones adında bir avuç sub-patronu bulmak ve daha sert bir patron buluşması üçlüsüyle uğraşmaktır. Oyunun belirsiz hikayesi ile birlikte – ki bu yalnızca bir avuç NPC tarafından beceriksiz sergileniyor – söyleniyor, ne noktasının ne olduğunu merak etmenizi bırakıyor.

 

 

Aslında, sonunda öğrendiğim gibi, bu sekiz saat ana olay için özenle hazırlanmış, güzel ve akıllı bir öğreticidir: diğer oyuncularla savaşmak. Absolver dünyası, her biri farklı hareketlerle kitlenmiş düşmanlarla doldurulur. Onlarınıza karşı savaşırken, sayısız dövüş stiline karşı gelip uyum sağlamaya zorlanacaksınız. Geleceğiniz isabetleri korumak, atlatmak ve paraşüt ederken, yavaş yavaş belirli bir teknik için bir metre doldurun. Düşmanı öldürdükten sonra ilerleme kaydedilir ve sayaç dolaşmaya başlayınca öğrenirsiniz. AI ile savaşırken bile savunma zihniyetine girmek için akıllı bir yol. Her dövüş bir ders.

Bu, diğer oyuncularla da karşılaşacağınızı keşfettiğiniz zamandır. En sevdiğim anlardan biri yakınlarda açılan yumruk sıkışmalarını duyuyordu. Gürültünün kaynağına zamanında başka bir oyuncunun düştüğünü görmek için koşuşturdum, düşmanı onun üzerinde bir sürü sağlıkla duruyordu. Ben koştum ve superman-kafasını arkasına yumrukladı, kesilen oyuncuyu elle tutup canlandırmadan önce onu kıvılcımlandıracaktım. PCGamesN serbest çalışanı Fraser Brown’du. Birbirimize rastlamaktaydık. Açıkçası, birlikte Marked On’lar ve YouTube kullanıcıları için ava gittik.

Absolver’ın dövüşü inanılmaz geliyor. Ses işi ve animasyonlar her darbeye ağırlık veriyor ve sistemin karmaşıklığı tekrarlarken ikinci doğaya dönüşüyor. Tıpkı Absolver’ın dünyası sessizce kendi kalıplarından çıktığı gibi kısa sürede refleksle savaştığınızı kolayca bulacaksınız. Başlangıçta basit görünüyor: bir düğme hafif saldırılar, biri ağır saldırılar, başka çarpıklıklar ve sizi koruyabilirsiniz. Bu ‘ağır saldırılar’ aslında ağır saldırılar değil – en azından, onları olmasını istemiyorsanız değil.

 

 

Her teknik, Combat Deck’inizdeki sekanslara göre düzenleyebileceğiniz bir kartla temsil edilir. Dört düşüş vardır, bunlar her zaman arasında düşmanla ilişkili oryantasyonunuzu temsil eden herhangi bir zamanda atılabilirler. Mesela adamım sırtında bir düşmana düştüğünde, “hafif atak” dizisinde keskin bir backfist, cross, high kick kombo var. Onun ‘ağır saldırı’ için, vahşi, dönen bir saman makinesi. Hangisini kullansam, son darbe beni yönlendiren bırakıyor, bu yüzden doğrudan rakibimle karşı karşıyayız, yani doğrudan karşı karşıya olduğum komboya başlayabilirim. Bu, sola bakan bir duruşla biter ve bu da benim ilk açılanma biçimime geri döner. Ancak bu tarayıcıları uygun gördüğünüz gibi yapabilirsiniz, ancak akıllı yerleştirme onları birbirlerine sorunsuz şekilde akıtır. Bununla birlikte, şiddetli saldırılar bu akışı kesiyor, açılımınızı kırıyor ve rakibinizi yeni bir oryantasyona geçerken tahmin ediyor ve saldırıyı sürdürüyor.

Dövüştüğünüz her oyuncu farklı bir üsluba sahip olduğundan, kavgalar yeni bir şeyler öğrenmek için bir fırsattır: Muay Thai uygulayıcılarının keskin dirsekleri ve dizleri; Jeep Kune Do’nun beceriksiz, untelegraphed backfists ve düşük vuruşlarını kullanabilirsiniz; sarhoş bir ustanın öngörülemezliğini kullanabilir, çılgınca eğilip rakibinizi korumak için alışılmadık bir hareketi kullanabilir; ve Wetherspoons’tan Big Dave’in çılgın gücüne sahip olursunuz, vahşi, cumartesi gecesi, Stella Artois ile çalışan ot kurucuları atarsınız. Combat Deck’inizi ateşlediğinizde, AI üzerinde bu teknikleri uygulayarak, kombinasyonlarınızın akışını görünce, kendi melez dövüş tarzınızı yaratabilirsiniz. Benimki Kirk Fu. Silahlarınız için tamamen farklı bir güverte (bir kılıç veya bazı savaş eldivenleri) var, ancak büyük olasılıkla oyunla zamanımda bunları kullanan herhangi biriyle karşılaşmadım, büyük olasılıkla iyileştirmek için kaydedilen en iyi kaynağı kullanmanızı istiyorlardı.

 

 

Bu karmaşıklığa katkıda bulunmak için, her biri denetleyicinin sağ çubuğuna bağlı bir yeteneğe sahip farklı sınıflar da vardır: bir kişi hasar bulur ve onu kesintisiz, güçlü bir grevle geri alabilir; başka birisi zıplayarak yumruk atabilir; kendi sınıfım parries etrafında inşa ederken. Kavga kazanmak istiyorsanız, stamina yönetimi çok önemlidir ve bu savunma teknikleri kendinizi toparlamakta çok önemlidir. Engelleyen bir düşmana saldırmaya devam edin ve sonunda kendi muhafızlarını kıracaksınız. Bu işlemi hızlandıran teknikler bile var – dirsekleri kafatasına atıyor, örneğin Muay Thai dudakları. Saldırıya maruz kaldıysanız bunu dengelemenin tek yolu, kenara çekilmek ve saygıyı atmak ya da doğru sopa tekniğinizi kullanmaktır – iyi zamanlanmış bir parry bir açılış oluşturur ve bir yığın yığını besler.

Aynı rakibe karşı savaşmaya devam ederseniz, yakında kombinasyonlarını, zamanlamalarını ve bir sonraki saldırılarının hangi yönden geleceğini öğreneceksiniz, böylece parlamaları kolaylaştıracaksınız. Boks olaylarında olduğu gibi, kavganın ilk birkaç dakikası genellikle rakibinizi hissetmekle, bandajlarını aldıklarında ne hileler görerek geçirirler. Burası ekstra bir taktik katmanının geldiği yerdir – rakibiniz hareketlerinizi okumaya başlarsa, imkânsız hale getirmek için iptallerini kullanabilirsiniz. Saldırıdan hemen sonra engelleme, onu iptal eder, farklı bir saldırı başlatmanıza ya da sıranızın zamanlamasını hafifçe değiştirerek tahrip edilmelerini önler. Bu şiddetli, güzel bir dansa benziyor. İyi olmayan birisine karşı olduğunuzda, gerçekten sürüklenebilir, sana attığı her şeyi atlatmak, engellemek ve paraşüt ederken onlara zamanında uyanmış tokatlar atarak vurabilirsiniz.

 

 

Absolver, istediği gibi çalıştığında çok özel hissediyor. Bununla birlikte, çevrimiçi, eşler arası bir oyun olarak statüsü, bağlantı sorunlarının deneyimimi etkilediği anlamına gelmektedir. Dün, hiç sorunum olmaksızın altı saat mükemmel PvP aldım. Geçen cuma, etrafıma ışınlanıyordum ve muhtemelen arenanın diğer tarafında olan, sarhoş ustadan daha sarhoş aptal görünmesini sağlayan başka bir oyuncuyla oynuyordum. Umarım bu konular lansman için düzeltilir, çünkü başka türlü mükemmel bir dövüş oyununda lekelenmişsinizdir; başka bir şeyden çok farklıdır.

Son oyun, kampanyayı bitiren bir kişi olarak statünüzü ifade etmek için bir pelerin takarak bir Mutlaka dönüşmektir. Yeterince oyuncuyu yendikten sonra, kendi kavga okulunuzu yaratabilir ve yeni başlayanlar toplayabilir, onlarla savaşır ve hareketlerinizi emmeye izin verir. Zekice bir fikir ve tematik olarak tutarlıdır, çünkü kendi okulunun kilidini açmanız oldukça acı. Yaptığın zaman, her paraşüt refleks olacak. İnsanları bandajlar için bir uçurumdan atmayacaksınız, yapabiliyor olacaksınız çünkü yapabiliyor olacaksınız.



Popüler Haberler


Türk Telekom eSüper Lig’in heyecan dolu finali sona erdi ve Trabzonspor, Ankaragücü’nü 6-0 ve 4-0’lık skorlarla mağlup ederek şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı!


Kılıç dövüşlerinin heyecanını ve vahşetini dorukta yaşamak isteyenler için hazır olun!


Uzun yıllardır heyecanla beklenen Blizzard’ın yıllık oyun etkinliği BlizzCon, 2024 yılında düzenlenmeyecek.


ESL Pro Lig Sezon 19 heyecanı devam ediyor! Malta’da düzenlenen turnuvada A ve B gruplarındaki mücadeleler pazar günü sona erecek.