-->
Sıcak Havaların Gidişatını Twitter’dan Öğrenin

Havalar bir öyle bir böyle… İklim değişikliğinin etkisine bağlı olarak değişken havalar, gündelik hayatımızı büyük ölçüde etkilerken böyle zamanlarda bizi uyaran uzmanlara kulak vermek en iyisi. Twitter’da ise havaların değişen durumunu çok sayıda hesaptan takip etmek mümkün. Çok sayıda meteoroloji uzmanı ve kurumsal hesap, hemen her gün Twitter kullanıcılarını havaların sıcaklığı hakkında bilgilendirirken, havaya göre […]

07.08.2017 | ulasufuk

Havalar bir öyle bir böyle… İklim değişikliğinin etkisine bağlı olarak değişken havalar, gündelik hayatımızı büyük ölçüde etkilerken böyle zamanlarda bizi uyaran uzmanlara kulak vermek en iyisi. Twitter’da ise havaların değişen durumunu çok sayıda hesaptan takip etmek mümkün. Çok sayıda meteoroloji uzmanı ve kurumsal hesap, hemen her gün Twitter kullanıcılarını havaların sıcaklığı hakkında bilgilendirirken, havaya göre insanların nasıl giyinmeleri gerektiği konusunda da uyarıda bulunuyor. Çok sıcak havaların ülkemizi yakıp kavurduğu şu günlerde ise sizi bilgilendirecek Twitter hesaplarını derledik.

İşte o hesaplardan bazıları:

Meteoroloji (MGM)

@meteoroloji_twi: Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün resmi Twitter hesabının 79 bin takipçisi var ve hesap gün içinde çok sayıda tweetle takipçilerine hava durumu hakkında bilgiler sunuyor.

Havayı Koklayan Adam

@BunyaminSurmeli: Deneyimli meteoroloji uzmanı Bünyamin Sürmeli, isabetli tahminleriyle 209 binden fazla takipçisini hava durumu hakkında hemen her gün bilgilendiriyor.

NTVhava

@ntvhava: Yurttan ve dünyadan hava durumu bilgilerinin paylaşıldığı hesabın yaklaşık 8 bin takipçisi var ve gün içinde neler giyilmesi gerektiğine dek havaya göre çok sayıda paylaşım yapılıyor.

Kandilli Meteoroloji

@meteorolojilab: Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Laboratuvarı’nın resmi hesabı, yaklaşık 3 bin kişi tarafından takip ediliyor ve hesapta Türkiye’nin tüm bölgeleri için hava tahminleri paylaşılıyor.

Havanın Notları

@havaninotlari: Meteoroloji, iklim, Türkiye havası.. Atmosfere ve havaya dair her şeyin basit, sade ve anlaşılır bir şekilde paylaşıldığı hesabı yaklaşık 13 bin kişi takip ediyor.

Hava Forum

@HavaForum: 22 binden fazla takipçi, Türkiye’nin Meteorolojik Forum Sitesi HavaForum’un resmi Twitter hesabından havaların durumunu takip ediyor ve anlık gelişmelerden haberdar oluyor.

Mikdatca

@Mikdatca: Meteoroloji ve Afet Yönetimi Profesörü Mikdat Kadıoğlu, resmi Twitter hesabından havalara ilişkin tahminlerde bulunuyor. 73 binden fazla takipçisi olan Kadıoğlu, özellikle sıcak havalarda takipçilerini uyarıyor.



Popüler Haberler


Son yılların en iyi bilim kurgu- aksiyon filmlerinden, 6 Oscar Ödüllü, küresel hit “Mad Max: Fury Road”


Sony, PlayStation Store’da Mart 2024 ayında en çok indirilen oyunları resmen açıkladı!


Uzun zamandır beklenen bilimkurgu temalı açık dünya aksiyon RPG’si Star Citizen’ın PC sistem gereksinimleri nihayet güncellendi!


NVIDIA’nın bulut oyun platformu GeForce Now (Game+), Nisan ayında 10 yeni oyunla kütüphanesini genişletmeye devam ediyor.