-->
Wipeout Omega Collection İnceleme

Sınırları Zorlayın… Oyun dünyasında her sene birbirinin kopyası sayısız oyun dahil olur bu dünyaya. Ancak nadiren de olsa öyle bir yapımcı çıkar ki sahneye, tüm ezberleri bozar ve asla yaşlanmayacak klasikler armağan eder bizlere. Studio Liverpool bu yapımcılar listesinin tepesine koyabiliriz kolaylıkla. Playstation 1 döneminde başlayan WipEout macerası günümüze kadar uzanıp geldi. Sonuçta yaşı 25 ve üzeri olan her oyun […]

06.06.2017 | ulasufuk

Sınırları Zorlayın…

Oyun dünyasında her sene birbirinin kopyası sayısız oyun dahil olur bu dünyaya. Ancak nadiren de olsa öyle bir yapımcı çıkar ki sahneye, tüm ezberleri bozar ve asla yaşlanmayacak klasikler armağan eder bizlere. Studio Liverpool bu yapımcılar listesinin tepesine koyabiliriz kolaylıkla. Playstation 1 döneminde başlayan WipEout macerası günümüze kadar uzanıp geldi. Sonuçta yaşı 25 ve üzeri olan her oyun severin dilinde pelesenk ettiği seri ile genç oyun severlerinde tanışması gerekliydi. Tabi o dönemin grafiklerini yeni nesle adapte etmenin en meşhur yolu collection yöntemiydi. Bu arada oyunun eski müdavimleri de hem anılarını canlandırmış hem de yeni neslin tüm imkanlarından yararlanarak, WipEout serisinin en başarılı yapımlarını tekrar oynamanın tarifi imkansız mutluluğunu yaşayacaklardı. Öncelikle Wipeout Omega Collection da yeni ne var derseniz, sesler konusunda yenilik olduğunu söyleyebilirim. Seslerdeki yeniliklere ne kadar gerek vardı diye sormadan edemiyorum. Oyunun görsel gelişimi en çok beklenen durum. Nihayetinde adı üstünde Collection. Grafik olarak Playstation Pro’ya için geliştirilen, dinamik 4K çözünürlüğü HDR teknolojisiyle saniyede 60 kare görselliği destekliyor.

 

 

Ancak ben Playstation 4’te oynama fırsatı buldum ve grafikleri bu platformda bile yeterince tatmin edici. Hızlı ve adrenalin dolu oyunlarda kare sayısının düşmesi kadar can sıkıcı bir durum yoktur herhalde. Sony bu konuda çok iyi iş çıkartarak bize stabil grafik performansı sunan, kaplama detayları ve ışık efektleri yüksek, görsel efektleri göz doyuran bir oyun sunuyor. Detaylara geçecek olursak ilk olarak renk paleti gözümüze çarpıyor. Çok renkli pistler ve çevre efektleri kullanılmış durumda ve defarmasyon yok denecek kadar az. Araç modelleri her oyunda olduğu gibi yine çok iyi. Her detayına kadar düşünülmüş. Grafiklerdeki tek eleştirebileceğimiz nokta gölgelendirme ve ışıklandırmadaki hatalar olacaktır. Bazen çok garip yansımlar göze çarpıyor ve rahatsız edici oluyor. bunun harici efektler olsun, çözünürlük olsun oldukça tatmin edici düzeyde. Tüm bu olumlu havaya seslerde aynı düzeyde eşlik ediyor. Zaten her zaman güzel müzikleri olmuştur serinin, yine aynı kalitede ve güzel.

 

 

WipEout HD, WipEout HD Fury ve WipEout 2048’den tüm içeriklere sahip olan Omega Collection’da 26 ters yönlü pist, 46 benzersiz gemi, onlarca oyun modu ile yeni ve klasik parçalardan oluşan müzikler bulunuyor.  Özellikle elektronik ve dans müziği seven arkadaşlarımız, yarışlardaki adrenalinin müzikler yardımıyla tavan yaptığını hissedeceklerdir. Geldik oyunun en can alıcı noktasına. Oynanabilirlik ve oyun mekanikleri kısmına.  Yapım daha çok eğlence amaçlı olduğundan katıksız bir arcade yapısı barındırıyor. Hal böyle olunca sağa sola bindirmek, rakipler karşısında geriye düşme riski dışında sorun olmuyor. Pistler son derece aksiyona müsayit geliştirilmişler. Rampalar, tuzaklar ve en önemlisi materyaller bakımından çok çeşitli alternatifler içermekteler. Rakiplerimize karşı en büyük kozumuz topladığımız bu materyaller oluyor. Güç paketleri ile ekstra itiş gücü sağlayabilir, elektrik yüklemesi yaparak rakip araçların motorlarını bloke edebilirsiniz. Anlayacağınız birinciliğe giden yolda her şey mübah.

 

 

Bu yolda giderken sizin en birinci dostunuzda hızlandırma rampaları olacaktır. Bu rampaları kullanmadan yarışı tamamlamak neredeyse imkansız. Bu bakımdan pistlere az çok aşina olmak gerekiyor. Zira yüksek süratte rampalar genellikle es geçilebiliniyor. Rakiplerin yapay zekalarının da yabana atılır bir yanı olmadığı düşünülürse ilk seferde parkuru başarı ile tamamlamak oldukça zor. Wipeout Omega Collection yarışların göz açıp kapatıncaya kadar gerçekleştiği, adrenalini yüksek, başlangıç çizgisinden itibaren herkesin birbiri üzerine bombalar, mayınlar ve roketler salladığı adrenalin dolu bir oyun. Ayrıca yarış parkurları keskin virajlarla, bazen başınızı döndüren yollarla ve ani düşüşlerle sahne oluyor. Oyunda bulunan Power Up’lar geminize tek kullanımlık çeşitli atak yada defans özellikleri katıyor . Sarı renkteki power up’lar size bomba, roket, deprem vb. silah kazandırırken, yeşil renkteki power up’lar kalkan, turbo, matın vb. özellikler kazandırıyor. Mavi renkteki power up’lar ise geminizi hızlandırmak için kullanılıyor.

 

 

Oyunun görünen tek eksi yani bir hikayeye sahip olmayışı. Senaryo modunda o yarıştan bu yarışa koşuşturup dururken arada oyunun geçtiği evren,yarış ve kişilerin hikayelerine dahil olsak oyun bizi kendine daha da bağlayabilirdi. İnternetten biraz araştırmayla gemilerin hatta yarışların tarihçelerine kadar uzanabiliyoruz aslında. Bunu oyunun içinde görmeyi tercih ederdim.  Collection furyasının en iyi paketiyle karşı karşıyasınız, bundan şüpheniz olmasın. Oyunlarda yenilik, orijinallik, deneysel bir çaba arıyorsanız ve bu üç eşsiz eseri hala oynamadıysanız, Wipeout Omega Collection çölde vaha bulmuş kadar sevindirecek sizi. Bu klasiklerle daha önce tanışmış olanlar ise yenilenmiş görselliği ile baştan oynamanın Türkçe olarak keyfine sonuna kadar varacaklar. Çok güçlü, taptaze bir oyun gibi duruyor. Programınızda bu oyuna yer açabilir ve diğer oyunlara bir süre için erteleyebilirsiniz.



Popüler Haberler


Rockstar Games, GTA+ abonelik ücretlerini Türkiye’de 127 TL artırarak 72 TL’den 199 TL’ye yükseltti.


Deep Silver ve Warhorse Studios, heyecanla beklenen Kingdom Come: Deliverance 2’nin 18 Nisan’da duyurulacağını duyurdu!


Oyun dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan BAFTA, sahiplerini buldu.


Fallout 4 hayranları dikkat! Bethesda, oyunun yeni nesil güncellemesi için resmi çıkış tarihini açıkladı.