-->
PlayStation 4 Satışları Dünya Genelinde 60,40 Milyon Adedi Aştı

Sony Interactive Entertainment (SIE), bugün yaptığı açıklamada 1313 (PS4) bilgisayar eğlence sistemi ve yazılım ürünlerinin satışında yeni bir dönüm noktasına ulaştığını duyurdu.11 Haziran 2017 itibaryla PS4 tüketici satışları dünya genelinde 60,40 milyon adedi aştı*1.PS4 yazılım satışları da Horizon: Zero Dawn gibi büyük beğeni toplayan oyunların önderliğinde güçlü bir noktaya ulaştı. 11 Haziran 2017 itibaryla dünya […]

13.06.2017 | ulasufuk

Sony Interactive Entertainment (SIE), bugün yaptığı açıklamada 1313 (PS4) bilgisayar eğlence sistemi ve yazılım ürünlerinin satışında yeni bir dönüm noktasına ulaştığını duyurdu.11 Haziran 2017 itibaryla PS4 tüketici satışları dünya genelinde 60,40 milyon adedi aştı*1.PS4 yazılım satışları da Horizon: Zero Dawn gibi büyük beğeni toplayan oyunların önderliğinde güçlü bir noktaya ulaştı. 11 Haziran 2017 itibaryla dünya genelinde mağazalarda ve PlayStation®Store’dan dijital indirme yoluyla 487,8 milyondan fazla ürün*2 satıldı.

PS4’ün bu güçlü ivmesi sayesinde PlayStation® ekosistemi genelindeki kullanıcı etkileşiminde de önemli bir artış yaşandı.

PlayStation ekosistemindeki aylık aktif kullanıcı sayısı Mart 2017 sonu itibarıyla dünya genelinde 70 milyonu aştı.

PlayStation®Plus abonelerinin sayısı Mart 2017 sonu itibarıyla dünya genelinde 26,4 milyona ulaştı.

Dünya genelindeki aktif PS4 kullanıcılarının platformda harcadığı haftalık saat sayısı Mart 2017 sonu itibariyle toplamda 600 milyonu aştı.

Sony Interactive Entertainment Başkanı ve Global CEO’su Andrew House, bu başarı hakkında şunları söyledi: “Dünyanın dört bir yanında PS4’ü desteklemeye devam eden sevenlerimize ve iş ortaklarımıza müteşekkiriz. PS4 platformu en parlak zamanlarını yaşıyor. Bu yıl, PS4 sisteminin gücünden sonuna kadar yararlanan özel oyunlar ve iş ortağı oyunlarından oluşan muhteşem bir oyun yelpazesi lanse edilecek. Hem PlayStation®VR içerik portföyünü genişleterek hem de çığır açan yazılım yelpazemizin yanında ağ hizmetlerimizi de zenginleştirerek genel PS4 ekosistemini genişletmeye devam edeceğiz. Dünya genelinde kullanıcılara en iyi eğlence deneyimini sunma ve PS4’ü oyunun en iyi adresi yapma yolunda emin adımlarla yürüyeceğiz.”

Yazılımlara bakacak olursak PS4’ün portföyü GUNDAM VERSUS (BANDAI NAMCO Entertainment Inc.), DRAGON QUEST XI (SQUARE ENIX CO., LTD.), Gran Turismo Sport ve Everybody’s Golf (SIE WWS) gibi sabırsızlıkla beklenen oyunlarla genişlemeye devam edecek. Bağımsız geliştirme topluluğu da ABZÛ (505 Games) ve Firewatch (Panic Inc.) *3 gibi yenilikçi oyunlarla PS4 için yeni ürünler sunmaya devam edecek.

SIE, sadece PlayStation’da mümkün olan eğlence deneyimleri sunmak amacıyla PS4 dünyasını genişletmeye devam edecek.

PS4 sistemi bugün dünya genelinde 123 ülke ve bölgede*4 satılıyor.



Popüler Haberler


Predator Helios 16 PH16-71: Güçlü donanımı ve etkileyici ekranıyla oyun deneyimini bir üst seviyeye taşıyor! Keşfet ve maceraya hazır ol!


Ario’ya adım atın ve heyecan verici bir maceraya hazır olun! Görsel şöleni, akıcı oynanışı ve etkileyici hikayesiyle sizi bekliyor!


Son yılların en iyi bilim kurgu- aksiyon filmlerinden, 6 Oscar Ödüllü, küresel hit “Mad Max: Fury Road”


Sony, PlayStation Store’da Mart 2024 ayında en çok indirilen oyunları resmen açıkladı!