-->
Perception İnceleme

Gerilim Dolu Anlar… Silent Hills hiç dışarı çıkmadı, ancak PT ile elde ettiğimiz tek tat oyun endüstrisi için yeterli oldu. Bu ürpertici demo hitinden sonra, korku geliştiricileri, kötü planlanmış projenin işini bu kadar iyi yapan şeyin tekrarını koparmaya çalışmaya aşık oldular. Birinci sınıfta trajik geçmişlerle korkunç evleri keşfetmek için birkaç yıl geçin. Bu girişimlerin çoğu […]

29.06.2017 | ulasufuk

Gerilim Dolu Anlar…

Silent Hills hiç dışarı çıkmadı, ancak PT ile elde ettiğimiz tek tat oyun endüstrisi için yeterli oldu. Bu ürpertici demo hitinden sonra, korku geliştiricileri, kötü planlanmış projenin işini bu kadar iyi yapan şeyin tekrarını koparmaya çalışmaya aşık oldular. Birinci sınıfta trajik geçmişlerle korkunç evleri keşfetmek için birkaç yıl geçin. Bu girişimlerin çoğu sefil bir şekilde başarısız oldu, en dikkat çeken tekleme, geçen yılki Katmanlar Korkularıydı. Ancak bu ilk kişi perili ev silah yarışının ortasında, bir geliştirici kutunun dışında düşünmeye ve ilginç bir soru sormaya karar verdi – oyuncu karakterinin kendisi terörün ana kaynağı mıydı? Cue Perception, Bioshock ve Dead Space gibi bonafied spook festleri üzerinde çalışmış insanlardan hırslı bir korku başlığı.

Perception merkezi övgülerinde yığın geri kalanından farklıdır. Oyuncular, müthiş bir kendi kendine ekleme yapmak yerine, hayatları boyunca kör olan cahil ve son derece hoşa giden Cassie’nin rolünü üstlenirler. Cassie’nin eski bir evi ilgilendiren bir dizi kabus görmesi ve erkek arkadaşının talebine ve daha iyi yargısına rağmen, harap olan binaya uçuş yapmaya ve onu kontrol etmeye karar verdi. Hayaletleri, katil bebekleri ve yalnızca Varlık olarak bilinen gizli bir kötülük gücü arayın.

 

 

Cassie’nin sakatlığını görsel olarak temsil etmek için, oyuncular belirsiz renk ve şekiller dışında evde bir şey göremiyorlar. Bunun dışında oyun tamamen karanlıkta gizlidir ve ortamlarını daha iyi görebilmek için oyuncuların Cassie’nin bastonunu kullanması yeterlidir. Bastona dokunmak, oyuncuların yankı belirleme yöntemini kullanarak nereye gideceklerini anlamalarına ve bir pencereden içeri sızan rüzgar gibi korkulmayan eski radyolar gibi evdeki diğer sesleri oyunculara nerede oldukları hakkında fikir vermelerine yardımcı olur. Bununla birlikte, kamışı çok fazla bastırmak Cassie’nin Durumunu çeken ve kendisini öldürmenin iyi bir yolu olan yerini kaybedebilir. Bu mekanik konusunda en etkileyici şey, oyunun kendine göre dolaştığını gördüğüm bir şey olması. Bu değişikliğin diğer oyunlarından farklı olarak, ustalaşmak zorunda olduğum mekanik bir hediye vardı ve kendimi tanıdık bir ritim içine soktu bulmak gerçekten tatmin edici geldi.

Bu mekaniği kullanarak evi keşfetmek ve anlatıyı yavaş yavaş birbirine eklemek, genel olarak tatmin edici bir olay. Her bölüm, oyuncuların öğeleri toplama ve belirli olayları tetiklemek yoluyla daha fazla bilgi edindikleri önceki ev kiracısıyla ilgilidir. Bu korku oyunu ve hepsi, bu kiracıların hiçbiri özellikle hoş bir şeyler yapmadı. Bu trajik öykülerden yaklaşık yarısı beni zorladı, diğer yarısı da gerçekten beni bağlamak için biraz fazla güveniyor. Ancak beni bağlayan olanlar, beni İkinci Dünya Savaşı’nda cepheden savaşa girmeye çalışan iddialı bir kadın ve Poppets olarak bilinen korkunç bebek çocuklarından oluşan bir ordu oluşturan eksantrik bir mucit gibi bağladılar. Cassie, hikayelerini öğrenerek bu farklı nesil nesiller arasındaki ortak ipi parçalara ayırır ve onu tam da bu eski eve getiren şeyi ortaya çıkarmaya başlar.

 

 

Maalesef, işler tamamlanıncaya dek, daha anlatı niteliğindeki parçaları ortaya çıkarmak için kullanılan yöntemler biraz eskimişti. Bazı merdivenlerden aşağı doğru yürüdükten sonra kesilen bir sahneyi tetikledikten sonra başka bir kesim sahnesini tetiklemek için merdivenden geri adım atmaya başlayınca sabrım azalıyordu. Çoğu oyun bunun için kaynatılabilir ve mekanik açıdan ileri geri ileri geri yürüme çok çekici değildir. Poppets’in tanıtımı, ön ayarlı raylardaki evin etrafını sararken ve Cassie’yi vurmaya çalışırken şeyleri canlandırdı, ancak temel mekanik aynı şekilde kaynadı. Beni de dışarıda bırakan şey, Varlıktan gizlemek zorunda kaldığımın azlığıydı. Evin saklandığı yerlerle dolup taşıyordu, ancak bu acımasız canavarla yalnızca sabit cümlelerle karşılaştım ve çok fazla ses çıkarmadan, bu küçük saklanan cubbileri pratik olarak yararsız kıldım. Verilen set parçaları, yeterince gergin ve korkutucu, mezarlıkta çılgınca çizgiyle belli bir öneme sahipti. Ancak genel olarak, Perceptionlama, bu birinci şahıs perili ev alt türündeki en büyük tuzağa düşen kurbağa düşer – A noktasından B noktasına yürüyerek tekrar tekrar başka şeyler yapmakla. Bu, Layers of Fear’ı bu sefil bir deneyim haline getiren şeyin başlangıcıydı ve bazen burada sergilenen yeni orijinalliğini geri almakla tehdit ediyor.

 

 

Bununla birlikte Perception yeterince kısa, perili evlerin sıcak olmasının hiç hoş karşılanmadığını söyledi. Post-PT dünyasında Alay, unutulmaz anlatıları çözerek ve atlama korkularını tetikleyerek perili evlerin dolaşımı söz konusu olduğunda muhtemelen en iyisidir. Onun kahramanı oradaki daha iyi kadın liderlerden biridir, eşsiz sanat yönü çekirdek konsepti tamamlar ve sağlam tasarımı neredeyse her zaman oyuncuları koltuklarının kenarında tutmayı başarır. Daha küçük çizgi parçacıklarından bazılarının benimle birlikte daha fazla yankılanmasını isterdim ve belki de karışıklık yaratmak için birkaç mekanik daha kullansaydım, Perceptionlama sonuçta çok güzel bir ünvantı. Bu açıkça, türdeki en iyi isimlerden birinin tutku projesidir ve bu tutku, arada bir yapılan yanlış adımlara rağmen şaşkınlık yaratan bir oyunda kendini gösterir. Perili evler için yeni bir şeyler arıyorsanız ve bazı dalışları tekrarlamaya aldırmayın, Perception birkaç saat boyunca katı korkutmaya değer.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!