-->
Digi.logue, Everything Sergisi Kapsamındaki Eetkinliklerine Devam Ediyor

Elçin Yahşi ve Levent Erden tarihte Oscar’ın değerlendirme listesine giren ilk video oyunu “Everything” üzerine konuşacak: “Oscar’ın Oyunu”… Zorlu Holding ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin günümüzün en önemli kavramlarından biri haline gelen dijital dönüşümü desteklemek üzere hayata geçirdiği Digi.logue’un son sergisi Everything kapsamında, 5 Temmuz Çarşamba günü gazeteci yazar Elçin Yahşi ve reklamcı Levent Erden’in katılımıyla […]

30.06.2017 | ulasufuk

Elçin Yahşi ve Levent Erden tarihte Oscar’ın değerlendirme listesine giren ilk video oyunu “Everything” üzerine konuşacak: “Oscar’ın Oyunu”…

Zorlu Holding ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin günümüzün en önemli kavramlarından biri haline gelen dijital dönüşümü desteklemek üzere hayata geçirdiği Digi.logue’un son sergisi Everything kapsamında, 5 Temmuz Çarşamba günü gazeteci yazar Elçin Yahşi ve reklamcı Levent Erden’in katılımıyla “Oscar’ın Oyunu” isimli bir panel gerçekleştirilecek.

Everything oyununun 90. Oscar Ödülleri’nin “Kısa Film” kategorisinde değerlendirme listesine seçilmesinden hareketle düzenlenecek panelde Oscar tarihi üzerinden dijital geleceğe ışık tutulacak; geleneksel ve tutucu olarak eleştirilen akademinin dijital dönüşüme ayak uydurup uyduramayacağı Elçin Yahşi ve Levent Erden’in keyifli sohbetiyle masaya yatırılacak.

Hem sinemaseverleri hem de teknoloji meraklılarını bir araya getirecek panel, Zorlu PSM içinde yer alan Digi.logue Space’te 5 Temmuz Çarşamba günü saat 19.00’da gerçekleştirilecek.

David OReilly tarafından yazılan ve ünlü filozof Alan Watts’ın ilham verici felsefesiyle anlatılan “Everything”, doğal simülasyon yöntemiyle kullanıcılarına evreni keşfetme şansı tanıyor. Dünya ile kişi arasında, bitmeyen bir belgesel film formatında ilerleyen oyunda, kullanıcı kendini; hayvanlardan gezegenlere, galaksilerden oyun içerisinde görülebilen 3000 çeşit canlı-cansız nesneye dönüştürebiliyor. Digi.logue Space’de devam eden sergide, oyunun yaratıcısı David OReilly’nin birçok ödüle layık görüldüğü, Venedik Bienali ve MoMA’da gösterilen, aralarında “Please say something”, “The External World”, vizyona girdiğinde çok tartışılan “Her” filminden kısa bir bölüm de gösteriliyor.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!