-->
Sony, BRAVIA OLED TV ve Diğer Yeni 4K HDR Televizyonlarını Tanıttı

Sony, olağanüstü performans sergileyen ve etkileyici görsel deneyimler yaşatan yeni televizyonlarını tanıttı. Sony BRAVIA OLED TV ve tanıtılan diğer yeni 4K HDR TV modelleri, Sony’nin benzersiz görüntü teknolojilerini bir araya getirerek görüntüleri gerçeğe en sadık şekilde sunuyor. Çerçevesiz ve standsız tasarımıyla, derin siyah ve doğal renklerle daha önce görülmemiş gerçeklikte görüntüler sunan Sony BRAVIA OLED […]

25.05.2017 | ulasufuk

Sony, olağanüstü performans sergileyen ve etkileyici görsel deneyimler yaşatan yeni televizyonlarını tanıttı. Sony BRAVIA OLED TV ve tanıtılan diğer yeni 4K HDR TV modelleri, Sony’nin benzersiz görüntü teknolojilerini bir araya getirerek görüntüleri gerçeğe en sadık şekilde sunuyor. Çerçevesiz ve standsız tasarımıyla, derin siyah ve doğal renklerle daha önce görülmemiş gerçeklikte görüntüler sunan Sony BRAVIA OLED TV, televizyonun geleceğine ışık tutuyor.

Sony Eurasia, 24 Mayıs’ta İstanbul Marriott Hotel Şişli’de gerçekleştirdiği özel basın etkinliğinde tasarım, görüntü ve sesin mükemmel uyumunu sunan yeni televizyonları BRAVIA OLED TV ve diğer yeni 4K HDR TV modellerini tanıttı. Tanıtımda Sony Türkiye Genel Müdürü Tatsuo Takahashi ve televizyon ürün müdürü Buket Türkay, BRAVIA OLED TV’nin televizyon dünyasına getirdiği yenilikleri ve çığır açan tasarım detaylarını anlattı.

Sony BRAVIA OLED TV, diğer modellere göre çok daha geniş bir 4K HDR görüntü zenginliği sunuyor. Televizyondaki Sony X1 Extreme teknolojisi sayesinde üstün OLED resim kalitesi, en gerçekli haliyle sunuluyor.

Benzersiz OLED teknolojisi

OLED’deki 8 milyonu aşkın kendiliğinden aydınlanan piksel sayesinde A1E serisi, eşi görülmemiş siyahlar, özgün renkler, hiçbir bulanıklığın görülmediği resim ve geniş izleme açısı ile önemli şekilde zenginleştirilmiş bir görsel deneyim sunuyor. X1 Extreme, çok büyük sayıda pikseli kesin şekilde kontrol ederek OLED’in muhteşem 4K HDR resim sunma yeteneğini genişletiyor.

Görüntü ve sesin muhteşem uyumu

BRAVIA OLED TV’de dünyada ilk kez ses sistemi ile görüntü sistemi birleşiyor. Yepyeni bir deneyim yaşatan Acoustic Surface™ (Akustik Yüzey) teknolojisi ile çoğu TV hoparlörünün aksine, ses ekranın tamamından geliyor. Sonuç olarak, ortaya dikkati görüntüden dağıtmayan eşsiz ve bir standsız bir tasarım çıkıyor.

BRAVIA OLED’in inovasyonları, olağanüstü görüntü performansıyla da sınırlı değil. A1E serisi, dünyanın ekran üzerinden etkileyici kalitede ses sunabilen ilk büyük ekranlı TV’si olma özelliğini taşıyor1. Sony, OLED’de arkadan aydınlatmanın bulunmamasından yararlanarak, sesi doğrudan ekrandan yayabilecek yeni Acoustic Surface™ teknolojisini geliştirdi. Bu teknoloji, görüntünün ve sesin geleneksel TV’lerde elde edilemeyecek şekilde kusursuz bileşimine imkân tanıyor. Bu, aynı zamanda kenarlarda bile geniş bir ses ve görüntü senkronizasyonu üretiyor. OLED’in sıra dışı genişlikteki izleme açısıyla birlikte, A1E serisi izleme pozisyonundan bağımsız olarak benzersiz deneyim yaşatıyor.

4K HDR yelpazesi genişledi

Sony’nin etkinlikte tanıttığı yeni 4K HDR televizyonlar, daha geniş parlaklık aralığı ve daha yüksek kontrast sunmak üzere tasarlandı. Yeni BRAVIA™ TV’ler, eşsiz görüntü işlemcileri ve görüntüleme cihazları kombinasyonu ile 4K HDR (Yüksek Dinamik Aralık) içeriklerden en iyi şekilde yararlanıyor.

HDR dünyası, video aktarma hizmetleri, 4K UHD Blu-ray ve son olarak da PlayStation®4 oyunlarının sunulması ile büyük bir genişleme gösterdi. Şimdi ise, doğru görüntü işleme teknikleri, tam da film yapımcıları veya oyun geliştiricilerin istediği gibi baş döndürücü bir görüntü sunulmasında önemli bir rol oynuyor. Sony’nin 4K HDR Processor X1™ Extreme’in muhteşem doku, derinlik, renk ve kontrast ile gerçek yaşamı aratmayan resim üretme yeteneği ile HDR alanında gerçekleştirdiği ciddi atılım geniş bir çevrenin övgüsünü kazanmıştı. Sony, yeni TV serisi ile, 4K HDR Processor X1™ Extreme’in gücünü daha da geniş bir kitleye ulaştırıyor.

Yeni X93E serisi, X1 Extreme Processor’un yanında, Slim Backlight Drive’a kıyasla daha hassas ve doğru yerel karartma kontrolüne imkân veren gelişmiş LED arkadan aydınlatma teknolojisi Slim Backlight Drive+‘a sahip. Quad-edge LED yapısı ve X-tended Dynamic Range™ PRO yerel karartma ve aydınlatma teknolojisi ile, üstün parlaklık ve istisnai kontrast sağlıyor, hatta geleneksel LED TV’lerin XDR kontrastının 10 katını sunuyor.[1]

BRAVIA OLED ve Yeni 4K HDR TV serisi, Sony’nin eşsiz teknolojileri ile eşleştirildiğinde görsel deneyimi daha da zenginleştiren Dolby Laboratories’in HDR formatı Dolby Vision™’ı da destekliyor ve yeni geliştirilmiş 4K HDR Processor X1 gibi Sony’ye özgü teknolojileri de içinde barındırıyor.

Sony, görüntüleme cihazı teknolojilerinin güçlü bir karışımını kendi görüntü işleme teknolojisi ile birleştirerek görsel ifadenin zenginleştirilmesi yoluyla heyecanı müşterilere taşımaya devam ediyor.

XDR, X-tended Dynamic Range’in (Genişletilmiş Dinamik Aralık) kısaltmasıdır. Bu, kullanıcıların gerçekte hissedip deneyimlediği kontrast için hesaplanan eşsiz bir sayı olan X-tended Dynamic Range PRO teknolojisinin genişlettiği algılanabilir kontrast düzeyidir (XDR Kontrast). Bu sayı, yerel karartma özelliği bulunmayan geleneksel TV’mizi baz alır.



Popüler Haberler


PC oyuncularının favori platformu olan Steam, yeni bir eş zamanlı oyuncu rekoruna daha imza attı.


Warner Bros Montreal’in geliştirdiği ve karışık eleştirilere maruz kalan süper kahraman oyunu Gotham Knights’ın stüdyosu, piyasaya sürülecek olan Wonder Woman projesine yardım ediyor.


Arrowhead Game Studios’un geliştirdiği ve Sony’nin yayıncılığını üstlendiği nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2, piyasaya sürülmesinin ardından büyük bir başarı elde etmeye devam ediyor.


Yakın zamanda piyasaya sürülen ve klasik oyunları içeren Star Wars: Battlefront Classic Collection için yeni bir tartışma başladı.