-->
Farpoint İnceleme

Taşınır denetleyicileri akılda tutarak özel olarak inşa edilmiş birçok PSVR oyunu yok – ek bir maliyet oldukları için kötü bir şey değil. Ancak, geleneksel PS4 denetleyicisinin, özellikle de her türden birinci şahıs oyuncusunun oynatıcıyı gerçek anlamda etkileyici bir deneyimden alabileceğini inkar etmek yok. Şimdi Sony, Aim Denetleyicisi adlı yeni bir çevre birimini tanıttı. Move kontrolörlerini […]

20.05.2017 | ulasufuk

Taşınır denetleyicileri akılda tutarak özel olarak inşa edilmiş birçok PSVR oyunu yok – ek bir maliyet oldukları için kötü bir şey değil. Ancak, geleneksel PS4 denetleyicisinin, özellikle de her türden birinci şahıs oyuncusunun oynatıcıyı gerçek anlamda etkileyici bir deneyimden alabileceğini inkar etmek yok.

Şimdi Sony, Aim Denetleyicisi adlı yeni bir çevre birimini tanıttı. Move kontrolörlerini 2011’de tekrar kabul edenler, iki elli bir tabanca oluşturmak için iki çubuğun takılmasına izin veren Sharp Shooter aksesuarı hatırlayabilirler. Aim Denetleyicisi de aynı fikirdir, Hareket denetleyicileri artık D şeklinde bir beyaz tüp içine yerleştirilmiştir.

Aim Denetleyicisinin minimal tasarımı, PSVR kulaklığın yanında mükemmel bir şekilde uyuyor ve oyun sırasında bir kez göründüğü önemli değil (neredeyse yapacaklarının bir prototipi gibi görünüyor) Kulaklığınız açıkken göremediğiniz gibi yine de. Bunun yerine, elinde tuttuğun şey ekranda bir silah haline dönüştürülür ve bire bir etkileşim, gerçek dünyada silahlarınızı elinize çevirip sanal avatarınızın aynı işi görmesini sağlar.

Bu, önceki Sharp Shooter periferi aksine Aim Kontrolörü için büyük bir zorluk oluşturuyor. Artık göremediğiniz gerçeğinden dolayı, düğmelerin ve analog çubukların tümü mantıklı erişim içinde olmalı, böylece yalnızca ne yaptığınızı görmek için vizörünüzü kaldırmaya devam etmeniz gerekmiyor.

 

 

Bu, Aim Kontrol Cihazı’nı şık bir hale getiren, aynı zamanda sezgisel ve hızlı bir şekilde sunulması gereken – akıllı tasarımıyla çözülmüştür; her el için analog çubuklarla rahat, iki elle tutuş sağlar. Sağ omuz düğmeleri (genellikle yeniden yükleme veya ikincil yangın için kullanılır) sol veya sağ elle oynamaya izin vermek için her iki tarafta bulunur ve dört yüz düğmesinin kör etkileşime girmesine izin vermek için dokunma hissi vardır.

Bu nedenle, Denetleyici Denetleyicisi sağlam bir kit parçasıdır – ancak onunla birlikte gelen oyun ne olacak? Farpoint, türev atıcı olarak adlandırdığım şey. Uzaylı bir gezegendeki çarpma inişinin sıradan planından, Starship Troopers filminden kaldırılmış gibi görünen büyük katiller böceklerin geçmişteki dalgalarından çekilmesine kadar çok orijinal bir şey yok. Farpoint markası bile üçgen logosu ve ince bilimkurgu tipografisi ile tamamlanmış Kader ile benzersiz bir benzerlik taşımaktadır.

Ancak VR ortamı sayesinde özgünlük o kadar önemli değil. Farpoint, yeni Aim Kontrol Cihazı’nı kullanarak, yalnızca fotoğraf çekme fırsatını (ve çekilecek çok şey var) ambalajlamak için harika bir iş çıkarıyor. Daha önce de belirtildiği gibi, denetleyici rahat hissediyor ve ona bakabiliyor ve bilekinizi çevirirken veya kavramayı değiştirirken eylemlerinizle gerçek zamanlı hareket ettiğini hissediyorsunuz, çok etkileyici bir deneyim yaratıyor. Kalçadan çekim yapmak doğru geliyor ve hatta silahınızı gözünüze doğru yükseltip uzun mesafeli atışlar için silahınızın üst kısmındaki sanal manzaralara bakabilirsiniz.

 

 

Oyun boyunca farklı silah çeşitlerini deneyeceksiniz ve aralarında geçiş yapmak, Aim Kontrol Cihazı’nı omzuna kaldırıp, elinize farklı bir tabanca göreceğiniz yere geri döndürerek sezgisel olarak yapılır. . Sırtınızda çoklu silah taşıdığınız fikrini taklit eder, bu nedenle her takas yapmak için geri döndüğünüzde.

Bu silahlardan bazıları bomba gibi ikincil yangınlara sahip olacak ve Aim Kontrol Cihazı üzerindeki çoklu (iyi yerleştirilmiş) tetikleyiciler ve düğmeler yeniden yükleme ve atış yapmayı kolaylaştırıyor. Gerçek Aim Kontrol Cihazınızın oyun içi silahının üst kısmındaki ekrandaki öğretici katmanı aynı zamanda oyunculara ilk birkaç aşamada temel bilgileri öğretmek için akıllı bir yoldur.

Farpoint’teki silah sesleri çok eğlenceli, ancak elbette ki PSVR’nin mevcut kısıtlamaları ile gidip gelen yön hala doğru gibi görünmüyor. Yürüme, Aim Kontrol Cihazı üzerinde, ileri veya geri hareket etmenizi veya sola veya sağa fırlamanızı sağlayan analog çubuk ile sağlanır. Baktığınız yönde yürüyorsunuz, bu yüzden başınızı çevirerek (veya vücudunuzun tamamını çevirip, kablolarla boğmadığınız konusunda dikkatli olmanızın) ardından sopanın üzerine bastırmanın karışık bir karışımıdır. Buna karşı gelmek için Farpoint serbest dolaşım oyunu değildir ve oyuncular, hareketin sınırlandırılmasına yardımcı olmak için doğrusal bir harita üzerinden huni bulacaktır.

 

 

Oyunu hiç kırmaz, ancak bir yerden bir yere çıkmak zaman zaman bir iş olur. Bir atıcı-ray üzerinde daha iyi bir çözüm, ancak belki de oyunculara tekerlek tabanlı bir gezici vererek daha sezgisel bir analog çubuk kontrol kurulumuna yardımcı olabilirdi? Oyunun, gerçek hayatta yürüme imkânı sunacak kadar heybetli olmayan bir kafa içermemesi gerçeği dolaşırken gizemli biri gibi görünmüyor. Neden hareket-hastalık amaçları için bunu yapmadıklarını görebiliyorum



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!