-->
StarBlood Arena İnceleme

Bu yıl sadece iki kez PSVR ünitemizi kaldırdım, neredeyse Nisan sonuna kadar düşündüğümde biraz endişe vericiydi. İlk lansman grubundan sonra 2017’de gözüme çarpan tek oyun, Öldürmeyi Beklediğim parlak oldu. Neyse ki Sony şimdi Starblood Arena’dan başlayarak VR sistemi için yeni bir dizi başlık yayınlıyor. Hemen 1995’in klasik PC oyunlarından olan Descent’i hatırlattı – Desant – […]

26.04.2017 | ulasufuk

Bu yıl sadece iki kez PSVR ünitemizi kaldırdım, neredeyse Nisan sonuna kadar düşündüğümde biraz endişe vericiydi. İlk lansman grubundan sonra 2017’de gözüme çarpan tek oyun, Öldürmeyi Beklediğim parlak oldu. Neyse ki Sony şimdi Starblood Arena’dan başlayarak VR sistemi için yeni bir dizi başlık yayınlıyor.

Hemen 1995’in klasik PC oyunlarından olan Descent’i hatırlattı – Desant – orijinal birinci kişi atıcılardan biri, sıfır yerçekiminde altı derece özgürlük sunuyor. Starblood Arena ve Descent her ikisi de uzay gemisi savaşını içeriyor ve labirent labirentine yerleştirilmiş ancak açıkçası 90’lı yılların ortalarından bu yana çok şey yol kat etti – ve VR’nin eklenmesi yepyeni bir boyut katıyor.

Maalesef bazıları için ekstra boyut aşırı klostrofobi. Starblood Arena’daki harita tasarımı, oyuncuların dar köşelerde ve dar geçiş yollarında dikkatli bir şekilde gezinmesini gerektiren etkileyici bir şekilde kompakt. Klostrofobi hissi, aynı zamanda, bazı hafif rahatsızlıklara yol açar, çünkü altı derecelik serbestlik sayesinde sıklıkla baş aşağı çevirirsiniz. Diğer iki VR oyunundan daha az rahatsız edici çünkü hareketinizi iki başparmak çubuğu üzerinden tam kontrol edebiliyor ancak beyninizin yeniden ayarlanması biraz zaman alıyor. Genellikle yataklarımız için sabit durmak isteyeceksiniz.

 

 

Sorun, savaş başladığında hâlâ durma şansı bulamayacaksın. Starblood Arena, çılgıncadır, hızlı refleksleri ve arena tabanlı deathmatches’larda her tür hakimiyeti elde etmek için harita düzenleri hakkında bazı temel bilgi gerektirir. Geçen yılın PSVR özel RIGS’ine benziyor, ancak dev mech-robotlar sıfır yerçekimi uzay gemileri için takas edilmiyor.

Ancak bu, tecrübeyi tamamen farklı kılan tek faktördür. Zemine demirlemeden, yukarıdan aşağıya, sola ve sağa geleneksel konsepti unutmanız gerekir. Starblood Arena’daki yön tam 360 dönüş hareketi yüzünden dünyaya yönlendirilmemiştir. Düşmanları (veya yol işaretini) bulmaya çalışan, neredeyse sürekli bir şekilde etrafınızdaki dönmeye başlayacaksınız; bu, VR-uninitiated için beyin anevrizmalarına yol açan şeydir.

Çok yönelimsizdir, ancak birkaç seanstan sonra beyniniz kendini kalibre edecektir. Silah hedefleme, başınızı hareket ettirerek gerçekleştirilir; bu nedenle, aradığınız şey silah cephanenizi nereye çekeceğinizdir. Bunu menüde değiştirebilirsiniz, ancak hedefe bakış yöntemi en doğal hissettiriyor.

 

 

Starblood Arena, Overwatch ve Twisted Metal gibi oyunlardan ilham alır ve dokuz benzersiz pilotu şöhret ve servet için bir mücadele için bir dövüş turnuvasına katar. Pilotların her biri kendi kişiliklerine sahipler ancak maalesef gerçek itirazda bulunmuyorlar ve oyun sırasında kulağınıza küfreden iki rahatsız edici yorumcu tepesinde bulunuyorlar. Bununla birlikte, benzersiz araçlara sahipler ve her biri kendi avantajlarını kullanmak için stratejiye yönelik farklı bir yaklaşım gerektiriyor. Zırhda hafif olan hızlı gemi var; Uzun menzilli muharebeye uygun gemiler ve yakın çeyrek melee saldırılarını seven diğer gemiler.

Örneğin, Dregg, başına kalıcı olarak bir çift Beats kulaklık takılı bir sünger kaplı adam, zayıf kalkanları nedeniyle mesafe tutmak için ihtiyaç duyduğunuz keskin nişancı sınıfınız. Çift ayaklı bir kertenkele yaratısı olan Blade hızlı ama kısa menzilli saldırılardan dolayı rakibine yakın ve kişisel kalması gerekiyor. Alice erişilebilir olanı, çeşitli oyun tarzları için orta menzilli patlayıcı silahlarla çalışıyor ve muhtemelen en başında gelen en iyi karakter.

Bu dokuz pilot, denemeyi denemekte ve her gemi aynı zamanda sürükleyici VR bakış açısı etrafında dolaşmak için her zaman eğlenceli olan farklı kokpitlere sahiptir. Klişe olunca, her pilotun kişiliği, oyun oynarken duyacağınız oyun içi şaka sırasında karşılaşır – başkası öldürmeyi çaldığında ağlar veya takımının kazanmasını kutlar.

 

 

StarBlood Arena, dört ölüm maçı modu için ücretsiz olarak başlayacak dört ana oyun türü ve sekiz oyuncuya kadar savaşabilecek bir takım versiyonu ile birlikte geliyor. Eşyaları karıştırmak için, her iki mod da, arenadaki taret gibi bazı rasgele oyun değişiklikleri eklemek için her maçın yarım işaretinde uyarıcılar enjekte eder veya iyileşmek için takip edebileceğiniz dronları onarabilirsiniz. Deneyime biraz farklılık sağlarlar ve oyuncuları ayak başında tutmak için ölüm maçının gelgitini bile değiştirebilirler.

Başka bir mod, Gridiron, oyuncuların topu tutup tek bir nokta için rakibinin golüne atması ya da tutmaya çalışması ve üç puan sürmesi. Rakipler sizi yine de vurabilirler, ancak ölmek ve canınızı almak yerine gemiyi kendisi tamir etmesini beklerken birkaç saniye devre dışı kalırsınız – değerli zamanınızı kaybetmek veya savunmanızda bir delik bırakmak.

Sonunda, Invaders adında bir işbirliği modu var; burada dört oyuncuya kadar bir hedef aga savunmak zorundadır



Popüler Haberler


Riot Games’in Berlin’de düzenlediği VALORANT Champions Tour 2024 EMEA 1. Aşama heyecanı 4. hafta 2. gün mücadeleleriyle sona erdi.


THQ Nordic ve Alkimia Interactive, merakla beklenen Gothic Remake’in Koleksiyoncu Sürümünü resmi olarak duyurdu.


Bethesda tarafından Fallout 4 hayranları için heyecan verici bir haber geldi!


Beşiktaş Esports, League of Legends EMEA Masters Spring 2024 yarı finalinde bugün Team BDS Academy ile karşı karşıya gelecek.