-->
Sektör Liderleri GameX 2017’nin Lansmanında Buluştu

GameX 2017 yılında dünyanın sayılı fuar alanlarından biri olan İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. 2017 yılında yenilenen yüzüyle ziyaretçilerinin karşısına çıkmaya hazırlanan “GameX Uluslararası Dijital Oyun ve Eğlence Fuarı” organizatörü Rönesans A.Ş., düzenlediği lansman ile Türkiye oyun sektörü liderlerini bir araya getirdi. 14 – 17 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek GameX 2017‘nin, Türkiye’de şimdiye […]

07.04.2017 | ulasufuk

GameX 2017 yılında dünyanın sayılı fuar alanlarından biri olan İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

2017 yılında yenilenen yüzüyle ziyaretçilerinin karşısına çıkmaya hazırlanan “GameX Uluslararası Dijital Oyun ve Eğlence Fuarı” organizatörü Rönesans A.Ş., düzenlediği lansman ile Türkiye oyun sektörü liderlerini bir araya getirdi.

14 – 17 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek GameX 2017‘nin, Türkiye’de şimdiye kadar görülmemiş etkinliklere ev sahipliği yapacağını açıklayan Rönesans A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı H. İsmet Göksel “Bu çapta bir organizasyon için dünya standartlarına uygun bir fuar alanına ihtiyaç duyuyoruz.  Bu nedenle GameX 2017 organizasyonunun adresi olarak İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ni tercih ettik” dedi.

ESL Türkiye ile stratejik partnerlik kurduklarını da sözlerine ekleyen Göksel, Türkiye’de düzenlenen en büyük elektronik spor turnuvalarından birine ev sahipliği yapacaklarını da açıkladı. Göksel aynı zamanda benzerlerine yurt dışındaki organizasyonlarda rastlanan dev bir LAN Parti’nin düzenleneceğinin de müjdesini verdi.

Massk Dijital Oyun Ajansı Sahibi Doruk Demirsar, elektronik spor endüstrisinin hızla büyüdüğünü, başlı başına bir kültür hâline geldiğini, GameX ile birlikte bu kültürün bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. ESL Türkiye Genel Müdürü Gökhan Kazar, GameX’in, oyun pazarındaki en önemli organizasyon olduğunu kaydederek, ESL Türkiye’nin GameX ile birlikte bu yılın en iddialı espor turnuvasına hazırlandıklarını belirtti.

Netmarble EMEA CEO’su Barış Özistek, dünyadaki büyük fuarlarda medyanın önemine dikkat çekti. GameX ekibinin Türkiye’deki medyanın oyun sektörüne çekilmesinde ve oyun sektörünün büyümesinde çok büyük emek verdiğini de sözlerine ekledi.

Riot Games Ülke Müdürü Bora Koçyiğit, Oyun Sektörünün GameX gibi bir fuara sahip olmasının iletişim ve topluluklar açısından büyük avantaj olduğunu söyleyerek “GameX 2017’nin TÜYAP’ta olması bizleri çok heyecanlandırıyor. Bunu sektörümüz açısından çok önemli bir hamle olarak görüyoruz” diye konuştu.  

BiTaksi ve Getir şirketlerinin kurucusu Nazım Salur da lansmanda yer aldı. ”Dijital Oyun sektörünün sektörünün geldiği noktayı heyecanla izlidiklerini ve bu alanda büyük bir fırsat olduğunu farkettikleri dile getiren Salur “GameX ile yapabileceğimiz projelere açığız ve desteğimizi esirgemeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Lansmanda konuşan OYUNDER Yönetim Kurulu Başkanı Tansu Kendirli de her yıl olduğu gibi 2017’de de GameX’in stratejik partnerleri arasında yer alacaklarını ve bu yılki organizasyonda, içeriği zenginleştirilmiş, daha geniş kitlelere hitap edecek konferanslar düzenleyeceklerini belirterek, Bağımsız Oyun Geliştiricilerine de ürünlerini sergileme konusunda tam destek verileceğini söyledi.

TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise, GameX Uluslararası Dijital Oyun ve Eğlence Fuarı’na ev sahipliği yapacak olmaktan duydukları heyecanı aktararak, gerek altyapısı, gerekse konumu itibarı ile İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nin bu büyüklükteki bir organizasyonda yer alacak tüm ziyaretçi ve katılımcıların ihtiyaçlarına cevap vermek üzere hazır olduklarının altını çizdi.



Popüler Haberler


PC oyuncularının favori platformu olan Steam, yeni bir eş zamanlı oyuncu rekoruna daha imza attı.


Warner Bros Montreal’in geliştirdiği ve karışık eleştirilere maruz kalan süper kahraman oyunu Gotham Knights’ın stüdyosu, piyasaya sürülecek olan Wonder Woman projesine yardım ediyor.


Arrowhead Game Studios’un geliştirdiği ve Sony’nin yayıncılığını üstlendiği nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2, piyasaya sürülmesinin ardından büyük bir başarı elde etmeye devam ediyor.


Yakın zamanda piyasaya sürülen ve klasik oyunları içeren Star Wars: Battlefront Classic Collection için yeni bir tartışma başladı.