-->
Microsoft Scorpio’nun Teknik Özelliklerini Açıkladı

Microsoft uzun zamandır beklediğimiz oyun konsolunu nihayet gözler önüne serdi. Project Scorpio’nun teknik değerlerine baktığımızda cihazın grafik gücünün 6 teraflop olduğunu görüyoruz. Hatırlarsanız PS4 Pro, 1,84 teraflop işlemcisinin gücünü 4,2’ye yükseltmiş ve bu büyük gelişmeyle de bir hayli övünmüştü. Şimdi karşımızda grafik açısından çok daha güçlü bir cihaz var anlayacağınız. Zaten yazının başında bahsettiğimiz 4K oyun […]

07.04.2017 | ulasufuk

Microsoft uzun zamandır beklediğimiz oyun konsolunu nihayet gözler önüne serdi. Project Scorpio’nun teknik değerlerine baktığımızda cihazın grafik gücünün 6 teraflop olduğunu görüyoruz. Hatırlarsanız PS4 Pro, 1,84 teraflop işlemcisinin gücünü 4,2’ye yükseltmiş ve bu büyük gelişmeyle de bir hayli övünmüştü. Şimdi karşımızda grafik açısından çok daha güçlü bir cihaz var anlayacağınız.

Zaten yazının başında bahsettiğimiz 4K oyun keyfi de burada devreye girecek ancak önce teknik detaylara devam edelim. Xbox One’ın 1,75 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli Jaguar işlemcisi yerine Project Scorpioda 2,3 GHz hızında çalışan bir sekiz çekirdekli işlem yer alıyor. 8 GB DDR3 bellek de yerini 12 GB GDDR5 belleğe bırakmış. Burada bir PS4 Pro esi daha vermemiz lazım, PS4 Pro’da 8 GB GDDR5 bellek yer alıyor. 1 TB’lık dahili bellekle gelen Scopio işlemcide AMD’nin yeni nesil Ryzen mimarisine geçiş ise ne yazık ki yapmamış. Hala Jaguar’larla devam anlayacağınız.

Yine PS4 Pro’dan farklı olarak Project Scorpio 4K UHD Blu-ray’leri de destekliyor. Scorpio Forza 6’yi 4K 60 fps‘de çalıştırabiliyor. Açıkçası 60 fpsde 4K oyun keyfi bizi şimdiden heyecanlandırdı. Hatta bir adım daha ötesini söyleyelim. Microsoft’un Forza şovunda Project Scorpio GPU gücü yüzde 66‘da seyrediyor. Project Scorpio’nun fiyatı da şimdilik belirsizliğini koruyor. Ancak  500 dolar gibi bir fiyatla piyasaya sunulması muhtemel.



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!