-->
Lego Worlds İnceleme

Legolardan Bir Evren Yaratmak… Lego dünyası her yaştan insanı belli bir zaman diliminde kendine çekmeyi başarmıştır. Kimisi bu hayaller evreni ile çocuk yaşta tanışmış kimisi ise ilerleyen yıllarında kendi çocuğu vesilesi ile lego dünyasına adım atmıştır. Her nasıl olursa olsun lego dünyası ile bir kez “merhabalaşan” onun sihirli etkisine kendisini kaptırmıştır. Hayal gücünün sınırlarını zorlayan […]

14.04.2017 | ulasufuk

Legolardan Bir Evren Yaratmak…

Lego dünyası her yaştan insanı belli bir zaman diliminde kendine çekmeyi başarmıştır. Kimisi bu hayaller evreni ile çocuk yaşta tanışmış kimisi ise ilerleyen yıllarında kendi çocuğu vesilesi ile lego dünyasına adım atmıştır. Her nasıl olursa olsun lego dünyası ile bir kez “merhabalaşan” onun sihirli etkisine kendisini kaptırmıştır. Hayal gücünün sınırlarını zorlayan Lego dünyası dijital oyun dünyasının da her daim önemli bir aktörü olmuştur. Özellikle son dönemde süper kahramanlar ve sinema endüstrisi ile dirsek temasında olan lego evreni en sonunda sınırlarının olmadığını ve hayal gücünüzün götürdüğü yere gitmenizi sağlayacak bir yapımla bizlerle buluştu. Daha önce pc platformunda boy gösteren Lego Worlds yapımı yakın zamanda konsollara merhaba dedi. Sınırsız ve özgürlükçü açık dünya tasarım oyunu olarak karşımıza çıkan yapım konsolların üstün nimetlerinden yararlanma konusunda ne kadar başarılı bunun cevabını incelememizde bulabilirsiniz.

 

 

Lego World’s size ilk bakışta Minecraft evrenini andırabilir. Bu gayet normal bir durum sonuçta piksel piksel tasarlanan bir dünya ile legoların yapısı inanılmaz bir benzerlik göstermekte. Aynı şekilde renk paletleri de birbirine oldukça yakın. Ancak daha oyunu başlar başlamaz çok farklı bir oynanış sistemi ve macera dünyasına daldığınızı hissediyorsunuz. Açıkçası oyun bana ilk başlarda Minecraft ve Little Big Planet evrenin karması şeklinde bir Lego oyunu ile karşı karşıyayız hissi uyandırdı. Nitekim oyuna ilk adımımı attığımda bu savım kendisini kanıtlamaya başladı. Bu noktada ne kadar büyük haz aldığımı da belirtmeliyim.

Oyunun açılışı uzay boşluğunda yolculuk yapmakta iken içinde bulunduğu kapsülün bir gezegene düşmesi sonucu kendisini gök yüzünde bulan bir lego karakterini oluşturma ekranı içe açılıyor. Bu aşamada seçenekleriniz oldukça kısıtlı. Çünkü ne yapacaksanız bunu kendiniz keşiflerle elde etmek zorundasınız. Karakterinizi kaba taslak hızlıca tasarladıktan sonra maceranız başlıyor. Kendinizi bir ada üzerinde ve uzay mekiği arızalanmış şekilde buluyorsunuz. Amacınız bir an evvel aracınızı tekrar harekete geçirecek ekipmanları bulmak. Ancak bu açık dünyada olaylar büyük bir curcunaya dönüşüyor.

 

 

İlk aşamada oyun size belli ekipmanlarla neler yapabileceğinizi tanıtmakla geçiyor. İlk bölümlerde belli npc lerden aldığınızı görevler ve bulunduğunuz bölgede elde edeceğiniz ekipmanları kullanarak altın renkli legoları toparlamaya çalışıyorsunuz. Bunlar oyun evrenindeki gezegenleri keşfetmek, aracınızı geliştirmek ve gezegenler arası yolculuklarda kullanılıyor. Oyunun genel sistematiği bu şekilde ilerlese de oyun boyunca elde edeceğiniz ekipmanların neler yapabileceklerini keşfetmek sizi soluksuz bir eğlenceye sokuyor.

Daha önce de belirttiğim gibi oyunun yapısı Minecraft ile oldukça benzerlik gösterse de yapabileceklerinizin sınırları ve eğlencesi Minecrafttan oldukça ayrılıyor. Özellikle ekipmanlarınızın çeşitliliği ve kabiliyetleri sizlere kısa sürede tüm gezegene hükmetmenizi ve hayal gücünüzle inanılmaz bir evren yaratmanızı sağlıyor. İlk başlarda karşınıza çıkan ekipman oyundaki belli obje ve karakterleri birebir kopyalamanıza ve envantere kaydetmenize yarıyor. Daha sonra elde edeceğiniz başka bir ekipman ise yüzeyleri ve lego araçlarını kullanarak yükseltiler, çukurlar, köprüler ve daha nice yüzey araçları yaratmanızı sağlıyor. Başka bir ekipman ise bulunduğunuz evrendeki bir yapı veya objeyi üç boyutsal olarak birebire kopyalamanızı ve zaman kaybetmeden aynısından oluşturmanızı sağlıyor. Oyunda bu şekilde daha bir çok ekipman ediniyorsunuz. İlk başlarda her bölümde belli ekipmanları kullanmanız istense de ilerleyen zamanlarda kombinasyonların sayısı sonsuza uzanıyor ve bana göre asıl eğlence o zaman başlıyor.

 

 

Oyunun açık dünya yapısı ve neredeyse baştan tasarlanabilen oynanış sistemi sizi sınırsız bir özgürlüğe kapı açıyor. Bu noktada oyundaki bazı teknik noktalar önem kazanıyor. Oyunun konsoldaki hali gerçekten görsel olarak mükemmele yakın duruyor. Legoların doğası gereği parlak plastik yapısı ve göz alıcı renkleri gerçekten sizi kendine bağlayan bir evrende hissettiriyor. Bunun yanı sıra her bir evrenin kendine özgü tasarımı ilk bölümlerde merakınızı cezbediyor. Daha sonraları ise kendi tasarımlarınızı yapmaya başladığınızda bir takım kamera açılarındaki sorunlarla karşı karşıya kalıyorsunuz. Bu tarz sorunlar bu türdeki diğer yapımlarda da karşımıza çıkan cinsten. Kaldı ki belli bir noktadan sonra sistematiği çözmeyi başarıyorsunuz.

Gerçekten yeni lego oyunumuz bizleri daha en başından ilgi çekici hikayesi ve oynanış sistemi ile kendisine çekmeyi başarıyor. İnceleme için elime alıp belli bir noktaya gelmem genel kanımı oluşturması için yeterli iken kendimi oyunun içerisine saplanmış şekilde buldum. Günlerdir bir şeyler yapmak bir şeyler keşfetmek hissi ile oyunun başından kalkamaz oldum.  Genel değerlendirmem Lego dünyasının böyle bir yapımla tanışması geç kalınmış doğru bir karar gibi duruyor. Özellikle yapımın hitap ettiği kitlenin hayal gücünü geliştirmesi bakımından oldukça yararlı olacağı kanaatindeyim. Kaldı ki lego isminin ana çıkış noktası da buydu…

 

Playstore’a Katkılarından Dolayı Teşekkür Ederiz.

Oyunu Satın Almak İçin Tıklayın



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!