-->
Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX İnceleme

Yeni Oyun Öncesi Ara Sıcak… Kingdom Hearts dünyası, yaşı belli bir olgunluğa erişmiş ama içindeki çocuğun oyun ve hayal dünyası her daim rengarenk olanların asla unutamayacağı detaylarla doludur. Yapısı gereği klasik japon dövüş ve ilerleyiş sistemi ile Disney dünyasının renkli kahramanlarını ve mekanlarını bir arada harmanlayan eşsiz bir oynanış sistemini barındıran Kingdom Hearts oyunları, her […]

14.04.2017 | ulasufuk

Yeni Oyun Öncesi Ara Sıcak…

Kingdom Hearts dünyası, yaşı belli bir olgunluğa erişmiş ama içindeki çocuğun oyun ve hayal dünyası her daim rengarenk olanların asla unutamayacağı detaylarla doludur. Yapısı gereği klasik japon dövüş ve ilerleyiş sistemi ile Disney dünyasının renkli kahramanlarını ve mekanlarını bir arada harmanlayan eşsiz bir oynanış sistemini barındıran Kingdom Hearts oyunları, her dam kendisine has bir oyuncu kitlesine sahiptir. Yapımcılar bu kendilerine sadık kitleyi heyecanlandıran açıklamayı aylar önce yapmış ve yakında yeni bir yapımla Kingdom Hearts dünyasının yeniden hareketleneceğini duyurmuşlardı.  Ancak bu zaman zarfında gerek serinin eski hayranlarını yeni oyuna ısıtmak gerekse Kingdom Herats dünyası ile yeni oyuncuları tanıştırmak adına güzel bir hd remix paketi hazırlamayı düşünmüşler. Bu karar incelemenin sonunda belirteceğim gibi oldukça yerinde bir hamle olmuş. İşte nedenleri…

 

 

Öncelikle oyunun ne tarz bir oyun olduğundan bahsetmek gerekirse, ilk paragrafta belirttiğim gibi uzak doğu yapımı eski tarz “ilerlemeli” oyunlar olarak tabir edilen ve bol aksiyon ve dövüş ambiyansı barındıran bir oynanış ile Disneyin efsanevi karakterlerin ve Final Fantazy evrenindeki bazı karakterlerin harmanlandığı bir oyun düşünün ve bu karışıma biraz da rol yapma öğeleri ekleyin. Kulağa ne kadar çılgınca geliyorsa Kingdom Hearts dünyası da o kadar çılgınca.

Oyunun adından da anlaşılacağı üzere hd remix bir oyun bizi karşılıyor. Bunun yanı sıra oyun bir seri paketi yani içeriği oldukça ama oldukça zengin. Çok fazla gereksiz detayla sizleri boğmak istemem ama özetle Kingdom Hearts serisine ait ne kadar öğe varsa bu pakette fazlasıyla mevcut. Tam bir koleksiyon paketi de denilebilir. Ayrıca daha önce de belirttiğim gibi hd özelliği sayesinde Playstation 4 ‘ün nimetlerinden sonuna dek yararlanıyor. Zaten kendine has görsel efektleri ile zamanına damgasını vuran oyunun yeni hali gerçekten görülmeye değer. Her dövüş sekansında fazlasıyla karşınıza çıkan sinematik geçişler yeni grafik iyileştirmesi ile birlikte ayrı bir anlam kazanmış.

 

 

Oyun açılışında sizi farklı zorluk seçenekleri ile karşılıyor. Orta zorluk seviyesi dahi bir çok oyuncu için kolay gelebilir. Sonuçta oyunun zorluk sistemi çok abartılmamış. Belki belli büyük bosslar biraz sizi zorlayabilir o da sadece zamanınızı almaktan ileri gidemez. Oyunun genel yapısı hızlı bir ilerleyişle ve bol aksiyonla kaplı olsa da kendi içerisinde belli bir seviyede rpg ve araştırma keşfetme sistematiğini de taşıyor ki bu da hiç azımsanmayacak seviyede. Bu nedenle aksiyonun düştüğü noktalarda oyun kendisini keşfetme ve geliştirme noktasına yoğunlaşıyor.

Konuyu yine görsel detaylara getirmek istiyorum. Sonuçta karşımızda daha önce yayınlanan bir yapımın paketlenmiş ve makyajlanmış bir hali mevcut. Hal böyle olunca odaklanılacak ana nokta görsel detaylar ve yeni neslin oynanış dinamikleri ile uyumu oluyor. Bu noktada yapım gerçekten özen gösterilerek tasarlandığı hissini size en baştan itibaren hissettiriyor. Zaten yapımcı firmanın köklü deneyimi ve seriye olan sadakati de bunu gerektiriyordu. Özellikle görsel açıdan karakterlerin animasyonlarına ben bayıldım. Daha önce bu görsellik seviyesinde görmediğimiz karakterleri adeta yeniden keşfediyor gibisiniz. Bu noktada belki tek eleştiri kamera açıları ve bazı animasyon anlarındaki düşük fps durumları olabilir. Bunun haricinde yapım teknik olarak her şeyin üstesinden gelmeyi başarmış.

 

 

Son sözleri bağlamak gerekirse Kingdom Hearts serisine kulak aşinalığı olan ama bu güne kadar seri ile tanışmamış olanların başlangıç olarak bundan güzel bir noktası olamaz. Düşünsenize muhteşem içerikte bir paket ve yeni nesile çok iyi uyarlanmış görsellikler. Hem de serinin yeni oyununun arifesinde. Bunun haricinde serinin hayranları açısından ise yapım bulunmaz bir koleksiyon paketi mahiyetinde olmuş. Yani kısaca hangi açıdan bakılırsa bakılsın tavsiyem odur ki bu oyunu kaçırmayın…



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!