-->
Dead Rising 4 İnceleme

Bir Fotoğraf Çekinebilir Miyiz? Oyun dünyasındaki uzun soluklu seriler sıkça yapımcı değiştiriyor.  Xbox’a özel oyunlardan biri daha PC’ye evrilmişken, zombiciklerin oralarını buralarını kurcalamamak olmazdı herhalde. Öncelikle aklınızdaki ilk soru ile başlayalım, oyunun hem Windows hem de Xbox One sürümü neredeyse problemsiz çalışıyor. PC’nin gücünü de arkamıza alarak, daha yüksek çözünürlük, ışıl ışıl kaplamalar, hiç olmadığı […]

19.03.2017 | ulasufuk

Bir Fotoğraf Çekinebilir Miyiz?

Oyun dünyasındaki uzun soluklu seriler sıkça yapımcı değiştiriyor.  Xbox’a özel oyunlardan biri daha PC’ye evrilmişken, zombiciklerin oralarını buralarını kurcalamamak olmazdı herhalde. Öncelikle aklınızdaki ilk soru ile başlayalım, oyunun hem Windows hem de Xbox One sürümü neredeyse problemsiz çalışıyor. PC’nin gücünü de arkamıza alarak, daha yüksek çözünürlük, ışıl ışıl kaplamalar, hiç olmadığı kadar çirkin yaşayan ölülerle birlikte bakalım Capcom’un bitmek bilmeyen zombi tutkunluğu bizi nereye götürmüş. Dead Rising önceki üç oyunuyla zombi katliamı ve eğlenceyi bir araya getirmeyi başarmış bir seri. Nefes almanıza dahi izin vermeksizin üzerinize yağan zombilere karşı, aklınıza gelebilecek en saçma şekillerde savaştığınız enfes bir oyun da diyebiliriz aslında.

 

 

Efendim kahramanımızın adı Frank West. Bakmayın öyle zombileri falan delicesine kestiğine. Kendisi oldukça yufka yürekli. Bakmayın öyle düz anlatım karakterleri geçiştirdiğime, oyunda karar vermeniz gereken durumların neticesine bağlı olarak oyunun beş ayrı sonu da bizleri bekliyor. Ana karakterin yeniden Frank West olması, tekrardan Willamette’e dönmüş olmamız ve zombi istilasının merkezinde yine bir alışveriş merkezinin olması dışında iki oyunun birbiriyle neredeyse hiçbir alakası bulunmuyor. West’in dönüşü ile birlikte fotoğraf makinemize de yeniden kavuşuyoruz. Etrafta olan bitenleri fotoğraflayarak puan kazanıyor ve bu sayede seviye atlıyoruz. Hatta sevgili ergen karakterimiz zombilerle selfie falan da çekebiliyor, çok tatlı. Bakın yine o kararsızlık yaşadığımız anlardan birindeyiz. Oynarken bu absürt anlarda çektiğimiz selfieler bizi gülümsetirken, üzerine düşündüğümüzde; “Sebebi neydi ki?” hissiyatı veriyor. Aslında bu kararsızlığımızın sebebini sanırım biliyoruz. Evet, oyun çok eğlenceli ama neredeyse bütün amacını kaybetmiş.

 

 

Yol boyunca karşılaşacağınız birçok karakter var, bu karakterleri yanınıza alıp almayacağınız da yine onların size vereceği görevleri yapmanıza bağlı. Ayrıca yanınıza aldığınız karakterlere bulduğunuz silahları da verebiliyorsunuz. Ne ilginçtir ki arkadaşlarınızın cephane sorunu gibi bir sıkıntıları yok. Makineli tüfek falan bulursanız hiç uğraşmayın, direk verin cengaverlerinize, sonsuz mermiyle birlikte size oldukça yardımcı oluyorlar. Tabii zaman zaman sizi takip etmek yerine etraflarındaki çoğu zombiyi öldürmeye çabalamaları biraz can sıkıyor ama yine de onlarla beraber yol tepmek eğlenceli. Daha geniş sokaklar, çok daha fazla zombi ve tabii ki etkileşime geçilecek onlarca alet edevat. Dead Rising 4’te en çok sevdiğim şey, belki de oyunu gerçek anlamda diğerlerinden farklı kılan bu eşya çeşitliliği.

 

 

Etrafımızda gördüğümüz neredeyse birçok şeyi zombilere karşı kullanabiliyor oluşumuz, seriyi konu olarak ciddiyete götüren bu oyunu yine de eğlenceli köklerinden koparmıyor. Şahsen makineli tüfeklerle koca bir oyuncak ayıcığı birleştirmek ve bunun en az 50 zombiyi alıyor olması müthiş bir zevk. Eşya kombinasyonlarını yapabilmek için tabii önce şemalarını bulmak gerekiyor. Ciddi anlamda çılgın tasarımlar mevcut. Yeni oyunda eşya kombinasyonlarının yanında araç kombinasyonları da var. O kadar yetenekli bir ana karakterimiz var ki saniyeler içinde birbirinden alakasız iki aracı parçalara ayırıp yeni bir canavar ortaya koyabiliyor. Dead Rising 4, zombi avlamayı seven, aksiyona ile eğlenceyi harmanlayan oyunlara ilgi duyan herkesin zevkle oynayacağı bir yapım. Eğer zombi temalı oyunlardan hoşlanıyorsanız Dead Rising 4 sizi anında çekecektir. Eğer oyunlarda sadece eğlence arıyorsanız aradığınız zombi oyunu olabilir.



Popüler Haberler


Outcast – A New Beginning, klasik bir oyuna modern bir dokunuşla yeniden hayat veriyor, derin hikayesi ve etkileyici grafikleriyle unutulmaz bir macera sunuyor.


Kıyamet sonrası Moskova’nın dehlizlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Artyom’un hikayesi Metro serisinde devam ediyor.


VSYNC, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilecek bir teknolojidir. Bu yazıda, VSYNC’nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve oyun


Marvel Games ve NetEase iş birliğiyle geliştirilen Marvel Rivals, Marvel evreninin sevilen karakterlerini karşı karşıya getiren ücretsiz