-->
AMD Ryzen 5 İşlemcileri 11 Nisan’da Satışta!

AMD Ryzen 5 işlemcileri Türkiye fiyatları ve satış tarihi Rekor ön satış ve ödül performansı sergileyen AMD Ryzen 7 masaüstü işlemcilerinin başarısından sonra AMD bugün Ryzen 5 masaüstü işlemcilerinin 11 Nisan’da dünya genelinde satışa sunulacağını duyurdu. AMD’nin attığı her adımın olduğu gibi son kullanıcıların faydası gözetilerek geliştirilen yeni Ryzen 5 işlemcileri oyuncular ve tüketicilere geliştirilmiş […]

22.03.2017 | ulasufuk

AMD Ryzen 5 işlemcileri Türkiye fiyatları ve satış tarihi

Rekor ön satış ve ödül performansı sergileyen AMD Ryzen 7 masaüstü işlemcilerinin başarısından sonra AMD bugün Ryzen 5 masaüstü işlemcilerinin 11 Nisan’da dünya genelinde satışa sunulacağını duyurdu. AMD’nin attığı her adımın olduğu gibi son kullanıcıların faydası gözetilerek geliştirilen yeni Ryzen 5 işlemcileri oyuncular ve tüketicilere geliştirilmiş performans, sarmalayıcı deneyimler ve yüksek performanslı inovasyon sunmak için güçlü ve verimli “Zen” mimarisini 6 çekirdek 12 izlek ve 4 çekirdek 8 izlekli seçenekler ile kullanıyor.

Ryzen 5 Performansı ve Modelleri

AMD bu ürünleri özellikle yüksek performanslı masaüstü sistem kullanıcıları, AAA seviyesi oyuncular, oyun yayıncıları ve AM4 masaüstü platformu için tasarladı. AMD SenseMI teknolojisi ve muazzam çoklu görev yetenekleri ile donatılan AMD Ryzen 5 tüketicilerin ihtiyaçlarını inanılmaz duyarlılık ve yüksek performans ile karşılıyor.

Daha önce gerçekleştirilen bir demoda Cinebench R15 nT işlemci testinde AMD Ryzen 5 1600X Intel Core i5 7600K modelinden yüzde 692 daha fazla performans gösterdiği görülmüştü.

Ürün Ailesi Model Çekirdek İzlek Temel

Saat

Hızı (GHz)

Boost Clock (GHz) Dahili Soğutucu TDP (Watt) Tavsiye Edilen Türkiye Satış Fiyatı (USD) +KDV
AMD Ryzen 5 1600X 6 12 3.6 4.0 N/A 95 $265
AMD Ryzen 5 1600 6 12 3.2 3.6 Wraith Spire 65 $229
AMD Ryzen 5 1500X 4 8 3.5 3.7 Wraith Spire 65 $199
AMD Ryzen 5 1400 4 8 3.2 3.4 Wraith Stealth 65 $179

Oyun Optimizasyonları

AMD, Ryzen 5 modelleriyle mevcut ve gelecek oyunların Ryzen’den tam fayda sağlayarak mükemmel oyun performansı sunma hedeflerini pekiştiriyor.

Ryzen 5 işlemci ve platform erişimi

Dört Ryzen 5 modeli de 11 Nisan’dan itibaren dünya genelinde satışa sunuluyor. Anakart tasarımları önde gelen üreticiler tarafından sunulacak olan bütün Ryzen işlemcileri AM4 platformunu destekliyor. CES 2017’de duyurulduğu gibi ASRock, Asus, Biostar, Gigabyte ve MSI tarafından üretilecek anakartlar X370, B350, ve ana akım bilgisayar kullanıcıları için bütçe dostu A320 yonga setleri üzerine inşa edilecek.

Yeni Soğutucular

AMD Ryzen 5 ürün ailesinin seçili modelleri Wraith Spire ve Wraith Stealth olmak üzere iki farklı Wraith soğutucu ile beraber sunuluyor. Bu yeni AMD termal çözümleri eşsiz tasarımları ve üstün soğutma performansları ile neredeyse sessiz çalışıyorlar.

Ek Bilgiler

  • AMD Ryzen işlemciler hakkında daha fazla bilgi için
  • AMD “Zen” çekirdek mimarisi hakkında daha fazla bilgi için


Popüler Haberler


PC oyuncularının favori platformu olan Steam, yeni bir eş zamanlı oyuncu rekoruna daha imza attı.


Warner Bros Montreal’in geliştirdiği ve karışık eleştirilere maruz kalan süper kahraman oyunu Gotham Knights’ın stüdyosu, piyasaya sürülecek olan Wonder Woman projesine yardım ediyor.


Arrowhead Game Studios’un geliştirdiği ve Sony’nin yayıncılığını üstlendiği nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2, piyasaya sürülmesinin ardından büyük bir başarı elde etmeye devam ediyor.


Yakın zamanda piyasaya sürülen ve klasik oyunları içeren Star Wars: Battlefront Classic Collection için yeni bir tartışma başladı.