-->
Samsung, Kontrol Cihazıyla Gelen Gear VR ile Sanal Gerçeklik Deneyimini Daha Kolay ve Eğlenceli Hale Getiriyor

Samsung Electronics’in Mobil Dünya Kongresi 2017’de tanıttığı kontrol cihazına sahip Gear VR, Samsung’un sanal gerçeklik ekosistemini genişleterek kullanıcıların VR içeriğiyle daha çok etkileşime geçmelerini sağlıyor. Barselona, İspanya – 26 Şubat 2017 – Samsung Electronics, ilk kontrol cihazına sahip Gear VR başlığı olan ve Oculus tarafından desteklenen Samsung Gear VR’ı bugün Mobil Dünya Kongresi 2017’de duyurdu. […]

27.02.2017 | ulasufuk

Samsung Electronics’in Mobil Dünya Kongresi 2017’de tanıttığı kontrol cihazına sahip Gear VR, Samsung’un sanal gerçeklik ekosistemini genişleterek kullanıcıların VR içeriğiyle daha çok etkileşime geçmelerini sağlıyor.

Barselona, İspanya – 26 Şubat 2017 – Samsung Electronics, ilk kontrol cihazına sahip Gear VR başlığı olan ve Oculus tarafından desteklenen Samsung Gear VR’ı bugün Mobil Dünya Kongresi 2017’de duyurdu. Kontrol cihazıyla gelen Gear VR, Samsung’un sanal gerçeklik ekosistemini genişletiyor ve tüketicilerin Gear VR deneyimlerini daha kolay ve eğlenceli hale getiriyor.

Gear VR ile gelen kontrol cihazı, ergonomik ve yuvarlak hatlı tasarımıyla tek elle optimum kullanım ve rahatlık sağlarken, en aza indirilmiş kafa hareketiyle daha iyi etkileşim yaratarak konforlu bir deneyim sunuyor. Bunlara ek olarak, kontrol cihazı kullanıcılara şunları sağlıyor:

  • Daha iyi bir VR deneyimi için farklı hareket girdileri – Touchpad, VR uygulamalarında daha hızlı seçme ve etkileşim imkânı sunuyor ve işaret etme, sürükleyip ve bırakma, eğme ve ateş etme gibi çeşitli hareket biçimlerini mümkün kılarken tetik sayesinde gelişmiş oyun deneyimleri mümkün hale geliyor.
  • Uzun süreli kullanım için en aza indirilmiş hareket – Kontrol cihazının üzerinde yer alan Ana Ekran, Ses ve Geri tuşları kullanıcıların ihtiyaç duyabilecekleri her şeye kolayca ulaşmalarını sağlayarak sürükleyici içeriğe odaklanabilmelerini sağlıyor.
  • Konforlu oyun deneyimi için güvenli tutuş – Kontrol cihazının bilek kayışı en haraketli anlarda bile konforlu kullanım için güvenli bir tutuş sağlıyor.

Samsung Electronics Mobil İletişim Birimi Başkan Yardımcısı YH Lee,Samsung’da VR deneyimlerinin standartlarını belirlemeye ve aşmaya, bu deneyimleri daha ulaşılabilir hale getirmekle birlikte en yüksek kaliteyi sunmaya odaklanıyoruz” dedi ve devam etti: “Kontrol cihazıyla gelen Gear VR, sanal gerçeklik ekosistemimizi genişleterek tüketicilerin ister oyun ister video olsun VR içeriğiyle daha çok etkileşime geçmelerine ve dahil olmalarına yardımcı oluyor.”

Kontrol cihazına sahip Gear VR; kapsamlı bir izleme deneyimi için 101 derece FOV’a (Görüş Alanı) sahip 42mm’lik lensler ve hareketli görüntüye bağlı baş ağrısını en aza indirmek için geliştirilmiş bozulma düzeltme teknolojisi ile geliyor. Kontrol cihazına sahp Gear VR, dahili dönüştürücüsüyle hem mikro USB hem de USB Type-C destekliyor. Gear VR ayrıca, kumandayı kullanılmadığı zamanlarda taşımak için başlık üzerinde bir kayışa sahip.

 

Samsung Gear VR’nin en son sürümü Galaxy S7, S7 edge, Note5,

S6 edge+, S6 and S6 edge ile uyumlu olma özelliği taşıyor.

Yeni Samsung Gear VR Özellikleri

 

Kontrol Cihazlı Samsung Gear VR Kontrol cihazı
Ölçüler / Ağırlık 207.8 x 122.5 x 98.6mm / 345g Ölçüler / Ağırlık 108.1 x 48.1 x 38.2mm / 64.3g
Optik lens Φ42, FOV 101º x6.25 Kontrol & Fonksiyonlar Touchpad (Tıklanabilir), Tetik, Ana Ekran Tuşu, Geri Tuşu, Ses Tuşu
Sensörler İvme Ölçer, Jiroskop, Mesafe Sensörü Sensörler İvme Ölçer, Jiroskop, Manyetik
Uyumluluk Galaxy S7, S7 edge, Note5,

S6 edge+, S6, S6 edge

Pil AAA Pil * 2ea (1000mAh, ortalama günlük 2 saatlik kullanımla 40 güne kadar dayanır)

 

* Bu belge ile sağlanan tüm işlev, spesifikasyon ve diğer ürün bilgileri, ürünün fayda, tasarım, fiyat, bileşen, performans, ulaşılabilirlik ve becerileri dahil olup, bunlarla sınırlı olmamak üzere, herhangi bir bildirim veya yükümlülük olmaksızın değiştirilebilir.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!