-->
Moana 20 Ocak’ta Vizyona Giriyor

Walt Disney Animasyon Stüdyolarından gelen “Moana”, halkını kurtarmak için yiğitçe bir görevle denize açılan maceraperest bir genci konu alan bilgisayar grafikleri kullanılarak yapılmış bir sinema filmi.   Moana, yolculuğu sırasında hayata sığmayan bir karakter olan ve Okyanusya bölgesinde çok sayıda öykülere ve efsanelere konu olan Maui’yle tanışıyor. Musker, “Okuduğumuz hikâyelerden ve bölgedeki uzmanların bize anlattıkları […]

18.01.2017 | ulasufuk

Walt Disney Animasyon Stüdyolarından gelen “Moana”, halkını kurtarmak için yiğitçe bir görevle denize açılan maceraperest bir genci konu alan bilgisayar grafikleri kullanılarak yapılmış bir sinema filmi.

 

Moana, yolculuğu sırasında hayata sığmayan bir karakter olan ve Okyanusya bölgesinde çok sayıda öykülere ve efsanelere konu olan Maui’yle tanışıyor. Musker, “Okuduğumuz hikâyelerden ve bölgedeki uzmanların bize anlattıkları öykülerden çok etkilendik. Maui hayata sığmayan bir numaracı ve şekil değiştirici. Balık kancasıyla bütün adaları denizden kaldırabiliyor; güneşi yavaşlatma gücü var. O muazzam bir figür.” Diyor.

Kendini keşfetmek üzere yolculuğa çıkan Maui, isteksiz bir şekilde Moana’ya usta bir yol bulucu olma ve halkına yardım etme macerasında yardım ediyor. Birlikte okyanusa açılarak aksiyon dolu bir maceraya atılıyorlar ve yolda devasa canavarlarla ve imkânsız şartlarla karşılaştıkları sırada Moana her zaman arayışta olduğu bir şeyi keşfediyor: kendi kimliğini.

Film yapımcıları, Moana’yı seslendirmek üzere yeni oyuncu Auli‘i Cravalho’yla ve Maui’yi seslendirmesi için de Dwayne Johnson’la (HBO’dan “Ballers,” “Merkezi İstihbarat”) anlaştılar. Seslendirme sanatçılarının arasında ayrıca 15 metrelik bencil bir yengeç olan Tamatoa’yı seslendiren Jemaine Clement (“The BFG,” “Çılgın Hırsız,” “Rio,” “Rio 2,” “Aylak Vampirler,” Flight of the Conchords); Moana’nın güvenilir büyükannesi Tala’yı seslendiren Rachel House (“Balinanın Sırtında,” “Hunt for Wilderpeople”); Moana’nın gayet ciddi babası Reis Tui’yi seslendiren Temuera Morrison (“Yıldız Savaşları Bölüm 2: Klonların Saldırısı,” “Once Were Warriors,” “Altı Gün Yedi Gece”); ahmak horoz Heihei’i seslendiren Alan Tudyk (“Zootropolis,” “Oyunbozan Ralph,” “6 Süper Kahraman”); ve Moana’nın oyuncu ve azimli annesi Sina’yı seslendiren Nicole Scherzinger (“Siyah Giyen Adamlar 3 ,” The Pussycat Dolls’un baş solisti) bulunuyor.

Başında Clements ve Musker’ın bulunduğu yönetmen ekibinin diğer çalışmaları arasında behind “The Little Mermaid,” “Aladdin” “Prenses ve Kurbağa” filmleri bulunuyor ve yapımcılığı Shurer’in (“Lifted,” “One Man Band”) üstlendiği “Moana” filminin müzikleri, aralarında Tony® ödüllü Lin-Manuel Miranda (Broadway’in Pulitzer Ödülü ve çok sayıda Tony ödülü kazanan “Hamilton”, Tony ödüllü “In the Heights”), Grammy® ödüllü besteci Mark Mancina (“Hız Tuzağı,” “Tarzan” “Aslan Kral”) ve Opetaia Foaʻi’nin (Dünya Müzik ödülü sahibi Te Vaka grubunun kurucusu ve baş solisti) bulunduğu farklı ve dinamik bir ekip tarafından bestelendi.



Popüler Haberler


PC oyuncularının favori platformu olan Steam, yeni bir eş zamanlı oyuncu rekoruna daha imza attı.


Warner Bros Montreal’in geliştirdiği ve karışık eleştirilere maruz kalan süper kahraman oyunu Gotham Knights’ın stüdyosu, piyasaya sürülecek olan Wonder Woman projesine yardım ediyor.


Arrowhead Game Studios’un geliştirdiği ve Sony’nin yayıncılığını üstlendiği nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2, piyasaya sürülmesinin ardından büyük bir başarı elde etmeye devam ediyor.


Yakın zamanda piyasaya sürülen ve klasik oyunları içeren Star Wars: Battlefront Classic Collection için yeni bir tartışma başladı.