-->
Siber Güvenlikte 2017’de Neler Yaşanacak?

2017 ile ilgili diğer Tehdit Öngörüleri: Saldırıları kimin yaptığını tespit etmek zorlaşacak: Siber saldırıların uluslararası ilişkilerde giderek daha önemli bir rol oynamasıyla birlikte, saldırıları kimin yaptığını bilmek politik açıdan atılacak misilleme gibi adımlar bağlamında temel bir sorun teşkil edecek. Kimlik tespiti arayışı ise kimliği konusunda yanıltıcı ipuçları bırakan suçluların sayısında bir artışı beraberinde getirecek. Bilgi […]

16.11.2016 | ulasufuk

2017 ile ilgili diğer Tehdit Öngörüleri:

  • Saldırıları kimin yaptığını tespit etmek zorlaşacak: Siber saldırıların uluslararası ilişkilerde giderek daha önemli bir rol oynamasıyla birlikte, saldırıları kimin yaptığını bilmek politik açıdan atılacak misilleme gibi adımlar bağlamında temel bir sorun teşkil edecek. Kimlik tespiti arayışı ise kimliği konusunda yanıltıcı ipuçları bırakan suçluların sayısında bir artışı beraberinde getirecek.
  • Bilgi Savaşlarının Yükselişi: 2016’da dünya hack edilmiş bilgilerin agresif amaçlarla kullanılması konusunu ciddiye almaya başladı. Bu tarz saldırıların 2017’de artması bekleniyor ve insanların bu tarz verilere inanmaya eğilimli oluşlarından faydalanabilecek saldırganların söz konusu bilgileri kısmen veya manipüle edilmiş olarak açıklamaları riski bulunuyor.
  • Kaspersky Lab uzmanları, sözde, çoğunluğun iyiliği için hackleyip veri ortaya döken “Robin Hood” tarzında hackerların sayısında da artış öngörüyor.
  • Siber Sabotaja Karşı Artan Savunmasızlık: Hayati önem taşıyan altyapı ve üretim sistemleri, hiç korunmayarak veya çok az korunarak internete bağlı kaldığı sürece, özellikle de jeopolitik gerginlik dönemlerinde saldırganların ilgisini çekmeye devam edecek.
  • Mobil Casusluk: Kaspersky Lab uzmanları özellikle mobil cihazları hedef alan ve güvenlik endüstrisinin adli analiz amacıyla mobil işletim sistemlerine tam erişim almakta zorlanacak olması gerçeğinden faydalanacak casusluk harekatlarıyla daha fazla karşılaşılacağını öngörüyor.
  • Finansal Saldırıların Metalaştırılması: 2016’da yaşanan SWIFT soygunu gibi saldırıların “metalaşacağı” öngörülüyor. Bu konuda uzmanlaşan kaynakların yeraltı forumlarında paylaşılması veya hizmet olarak satılması söz konusu.
  • Ödeme Sistemleri Tehlikede: Çeşitli Ödeme sistemleri giderek popülerleşerek yaygın hale gelirken, Kaspersky Lab bunların suçluların ilgisini de daha fazla çekeceğini öngörüyor.
  • Fidye Yazılımlarında “Güven”in Kırılması: Uzmanlar fidye yazılımlarının yükselişinin devam edeceğini öngörürken, diğer yandan da kurbanların artık saldırganlara giderek daha az güveneceğini, yani ödeme yapmaları durumunda verilerinin iade edileceğine inanmayacaklarını tahmin ediyor. Bunun ödeme yapmaya hazır insanlar için bir dönüm noktası teşkil edeceği öngörülüyor.
  • Aşırı Kalabalık İnternette Cihaz Bütünlüğü: Nesnelerin interneti (IoT) cihazları üreticileri piyasaya güvenliği sağlanmamış ve sorun teşkil eden cihazlar çıkartmaya devam ederken, hackerların bu işe el atması ve mümkün olduğunca çok sayıda cihazı kullanım dışı bırakması riski yüksek.
  • Dijital Reklamların Kriminal Cazibesi: Önümüzdeki yıl içerisinde, reklamcılık sektöründe görmeye alıştığımız takip ve hedefleme araçlarının benzerlerinin sözde aktivistlerin ve muhaliflerin izlenmesinde kullanıldığını göreceğiz. Benzer şekilde, IP adresi kombinasyonları, tarayıcı bilgileri tespiti, ilgi alanları ve oturum açma seçimleri sayesinde mükemmel hedef profilleme imkanları sunan reklam ağları, gelişmiş siber casusluk failleri tarafından hedeflerini vurmada kullanılacak.


Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!