-->
Playstation 4 Pro Türkiye’de Satışta

Sony bugün, gelişmiş görüntü teknolojisi sayesinde şimdiye kadarki en zengin ve detaylı oyun deneyimini sağlayansüper güçlü oyun konsolu PlayStation 4 Pro’yu (PS4™ Pro) piyasaya sürdü. Dinamik 4K oyun ve 4K eğlenceyi* destekleyen PS4 Pro, 1.699 TL tavsiye edilen satış fiyatı ile Avrupa, Ortadoğu, Güney Afrika ve Avustralya ile birlikte Türkiye’de de satışa sunuldu. PlayStation®4 Pro […]

10.11.2016 | ulasufuk

Sony bugün, gelişmiş görüntü teknolojisi sayesinde şimdiye kadarki en zengin ve detaylı oyun deneyimini sağlayansüper güçlü oyun konsolu PlayStation 4 Pro’yu (PS4™ Pro) piyasaya sürdü. Dinamik 4K oyun ve 4K eğlenceyi* destekleyen PS4 Pro, 1.699 TL tavsiye edilen satış fiyatı ile Avrupa, Ortadoğu, Güney Afrika ve Avustralya ile birlikte Türkiye’de de satışa sunuldu.

PlayStation®4 Pro çıkışı ile, Call Of Duty®: Infinite Warfare (Activision), Ratchet & Clank™, The Last of Us™ Remastered ve Uncharted™ 4: Bir Hırsızın Sonu (SIE Worldwide Studios) gibi satış rekorları kıran oyunlar PS4 Pro’nun artırılan gücünden yararlanmak ve görsel deneyimi zirveye taşımak üzere güncellendi.

SIEE Başkanı ve SIE Global Satış & Pazarlama Başkanı Jim Ryan, PS4 Pro ile ilgili olarak “PS4 Pro’nun piyasaya çıkışı, PlayStation için son derece heyecan veren bir an. Daha önce hiçbir zaman platformun yaşam döngüsünün ortasında yeni bir konsolu piyasaya sürmedik. PS4 Pro, geliştiricilere yaratıcılıklarını gözler önüne sermenin yeni bir yolunu sağlayarak inovasyon taahhüdümüzü kanıtlamamıza ve oyuncular için büyüleyici oyun deneyimleri sunmamıza imkan veriyor,” dedi.

PS4 Pro, 4K kalitesinde* çözünürlüğü ve Yüksek Dinamik Aralığı (HDR) desteklemesi ile en son görüntüleme teknolojisinden yararlanıyor. PS4 Pro’nun güçlü CPU ve GPU’su, oyun geliştiricilerin dinamik 4K kalitesindeki* grafikleri, eşi görülmemiş görsel hassasiyet ile veya daha akıcı ve istikrarlı kare hızlarında sunmasını ve böylece daha yüksek kalitede oyunlar geliştirmesini sağlıyor. Tüm PS4 konsollarında olduğu gibi, sistem aynı zamanda daha gerçekçi ve çarpıcı derecede canlı görseller üreten HDR görüntüleme teknolojisi ile de uyumlu.

PS4 Pro’nun, raflardaki standart PS4’ün yanındaki yerini alması ile tüketicilerin seçenekleri de artırılmış oluyor.Oyuncular, her PS4 oyununu hem PS4 Pro hem de yakın zaman önce piyasaya sürülen inceltilmiş standart PS4 üzerinde oynayabiliyor.. PS4 Pro ve standart PS4, aynı kullanıcı ara yüzünü paylaşıyor ve aynı canlı çevrimiçi topluma erişim sağlıyor. Kullanıcılar, istedikleri konsolu, ihtiyaç ve tercihlerine göre seçebiliyorlar. Ocak ayında piyasaya çıkacak olan PlayStation®VR ise her iki sistem ile uyumlu olacak.

Ayrıca, PS4 Pro’daki Netflix uygulaması da , sistemin lansmanı ile güncellenerek kullanıcıların “Narcos 2. Sezon” ve Luke Cage” gibi 4K içeriği internet üzerinden izlemesine imkan verecek. Yıl sonuna kadar, Netflix’in yaklaşık 600 saatlik yeni 4K içerik sunması bekleniyor. Halihazırda en büyük 4K içerik kaynaklarından biri olan YouTube da, PS4 Pro üzerinde 4K içeriği desteklemek üzere güncelleniyor.

4K ya da HDR’ı desteklemeyen HDTV’ye sahip oyuncular için ise, PS4 Pro daha yüksek veya daha istikrarlı kare hızları ve gelişmiş grafikler gibi bir dizi avantaj sağlıyor olacak.

Editöre not: PS4 Pro basın malzemeleri, SIEE basın sitesi üzerinden temin edilebilir.

<PlayStation®4 Pro (CUH-7000 serisi)>

Ürün adı PlayStation®4 Pro
Renk Jet Siyahı
Ürün kodu CUH-7000 serisi
Tavsiye Edilen Perakende Fiyatı 1.699 TL
Ana işlemci Tek yongalı özel işlemci
CPU: x86-64 AMD “Jaguar”, 8 çekirdek
GPU: 4.20 TFLOPS, AMD Radeon™ tabanlı grafik motoru
Bellek GDDR5 8GB
Depolama alanı*3 1TB
Harici boyutlar Yaklaşık 295×55×327 mm (genişlik × yükseklik × uzunluk) (en büyük uzantı hariç)
Ağırlık Yaklaşık 3,3 kg
BD/ DVD sürücü
(sadece okuma)
BD × 6 CAV
DVD × 8 CAV
Giriş / Çıkış Super-Speed USB (USB 3.1 Gen.1) yuva × 3
AUX port × 1
Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T)×1
IEEE 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth® 4.0 (LE)
Güç 100-240 V AC, 50/60Hz
Güç tüketimi Maks. 310W
Kullanım sıcaklığı 5º – 35º
AV çıkış HDMI™ çıkış yuvası (4K/HDR destekler)
DIGITAL OUT (OPTİK) yuvası

* 4K ve HDR desteği için uyumlu bir 4K HDR TV gereklidir. Dinamik 4K oyun, grafik yaratımı ile veya 4K çözünürlüğe yükseltilmiştir; destek oyuna göre değişiklik gösterir. 4K eğlence, sadece 4K video aktarma hizmetleri üzerinden sağlanır.

HDR ve daha yüksek kare hızları oyun ve video içeriklerinin tümü tarafından desteklenmez.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!