-->
Titanfall 2 İnceleme

Titanfall’ların Yükselişi Infinity Ward bünyesinde meşhur Call of Duty serisine imza atmış olan Vince Zampella ve Jason West Activision ile yaşadıkları anlaşmazlık sonucu firmadan ayrılmıştır. Firmadan ayrılmasıyla beraber Infinity Ward’da çalışan çoğu elemanda bu iki isimle beraber firmadan ayrılmış ve Electronic Arts altında Respawn Entertainment’i kurmuşlardır. İlk oyunları Titanfall ile hatrı sayılır bir başarı yakalayan […]

04.11.2016 | ulasufuk

Titanfall’ların Yükselişi

Infinity Ward bünyesinde meşhur Call of Duty serisine imza atmış olan Vince Zampella ve Jason West Activision ile yaşadıkları anlaşmazlık sonucu firmadan ayrılmıştır. Firmadan ayrılmasıyla beraber Infinity Ward’da çalışan çoğu elemanda bu iki isimle beraber firmadan ayrılmış ve Electronic Arts altında Respawn Entertainment’i kurmuşlardır. İlk oyunları Titanfall ile hatrı sayılır bir başarı yakalayan Respawn Entertainment ikinci oyunun sinyallerini vermişlerdi. Uzun süredir oyun severlerin merakla beklediği Titanfall 2 sonunda gösterdi kendini. Titanfall ile birlikte beni ve birçok oyun severi bir şekilde oyuna bağlamayı başardılar. İlk oyunun referansından sonra Titanfall 2’nin elime geçeceği günü sabırsızlıkla bekliyordum. Oyun elime geldiğinde oyununa bu kadar bağlanacağım aklımın ucundan geçmezdi. Öncelikle Titanfall 2’yi bu kadar eğlenceli yapan unsur kesinlikle akıcılığı. Oyuna bir kez girdiniz mi maç bitene kadar bir kez bile durmanız gerekmiyor. Ne bir yükleme ekranı ile karşılaşıyorsunuz ne de bekleme süresiyle. İşte bu akıcılık da oyundan kopmamanızı sağlıyor ve oynadıkça oynayasınız geliyor. Oyuna 10 dakika süren oldukça sıkıcı bir eğitim süreciyle başlıyorsunuz. Silah tutuşu, hedef alma, yakın dövüş derken; duvarlarda yürüme, zıplama ve Titan’ların nasıl kullanılacağına dair bilgilerin verildiği görevlerden oluşuyor. Her şeyi tamamladığınızda ise, artık oyuna giriş yapma vaktiniz gelmiş demektir.

 
titanfall-2-inceleme1
 
Oyundaki en büyük yenilik hiç kuşkusuz hikaye modu olarak gözümüze çarpıyor. Hikaye modunun başrollerinde BT ve Jack Cooper yer alıyor. Cooper’ın beklenmedik yükselişi BT’nin orijinal sahibi olmasıyla sonuçlanıyor. Mentoru Kaptan Latsimosa, aksiyonun ilk başında öldürülüyor. Ancak Kaptan’ın başına gelen bu kötü şans size iyi şans olarak geri dönüyor. lerleme kaydettikçe, silah toplamalar yeni Titan ekipmanlarının kilidini açıyor. Bu da oyunun sonunda çoklu oyuncuda başarıya ulaşmak için yeterince deneme yaptığınız anlamına geliyor. Fevkalede iyi dengelenmiş bu oyundaki ilk belirtiler bunlar. Bir Titan’a pilotluk yapmak çok büyük eğlence sebebi. En heyecanlı anları bir Pilot olarak ilerlerken yaşıyorsunuz. Hikaye modu lineer gidişatına rağmen oldukça iyi kotarılmış ve sizi havaya sokmayı başarıyor. Diyaloglar ve olay örgüsü zaman zaman oldukça klişeye bağlıyor ancak Jack ve BT’nin meşhur animasyon filmi Iron Giant’ı anımsatan etkileşimi günü kurtarıyor. BT ile girdiğiniz diyaloglar esnasında verebileceğiniz yanıtların opsiyonel oluşu ve BT’nin makina kafasıyla size verdiği cevaplar bol bol gülümsetiyor.

 
titanfall-2-inceleme2
 

Titanfall 2’yi saatlerce oynadıktan sonra bu oyunu gerçekten de oyun yapan tek şeyin “insanlar ve Titanlar arasındaki denge” olduğuna karar verdim. Her iki sininde avantajları ve dezavantajları var. Oyunda 8 farklı mod ve harita bulunuyor. İlk modu seçerseniz 2 takım olarak 8 vs 8 kapışıyorsunuz. Amaç basit, en yüksek skoru elde ederek maçı galip tamamlamak. Oyun içerisinde sürekli herkes bir koşuşturma içerisinde. Kimse de bir siper alayım, şuradan bomba sallarım, o onu vurur gibi düşünceler yok. Herkes olabildiğince hızlı hareket edip puan toplamaya çalışıyor. Çoklu oyunculu modlar önceli Titanfall ile oldukça benzerlik gösteriyor. 8 sınıf, 28 silah ve 6 tip Titan mevcut. Titanfall 2’nin bizlere verdiği tüm bu özellikler işte bir de oyun dengesi ile birleşince muazzam bir olay ortaya koymuş. Ne Titanlar çok güçlü, ne de siz. Bir oyunu Pilot olarak da bitirebilir, sırf Titan üzerinde de bitirebilirsiniz. En başta ilk Titan gördüğünüzde yaşadığınız korkuyu, inanın ilk Titan indirişinizden sonra bir daha yaşamayacaksınız ve oyun sizler için oradan sonra başlayacak.

 
titanfall-2-inceleme3
 

Gelelim oyunumuzun grafiksel değerlendirmesine. Oyunun grafikleri gerçekten çok başarılı olmuş. İlk oyundaki grafiklerdeki sıkıntılar giderilmiş ilk oyunun oldukça ilerisinde grafikler sunuyor. Oyunun hikaye modunda, çevremizde dolaşan askerlerin karakter detaylandırmaları gerçekten kusursuz gibi gözüküyor. Ayrıca çevre kaplamlarındaki kalite de bir hayli fazla.. Patlama efektleri, çevre tasarımları oldukça başarılı, uzun ağaçların rüzgarın etkisiyle boylu boyunca sallanması insanı gerçekten oyuna hayran bırakıyor diyebilirim. Oyunun görsellerindeki başarı seslendirme ve müziklerde de aynı şekilde devam etmiş. Karakter seslendirmeleri haricinde, patlama, ateş etme ve silah sesi gibi öğeler oyuna son derece güzel adapte edilmiş. Son olarak oynanış değerlendirmesi yapacak olursam Titanfall 2 yi oynarken, uzun süredir hiç bu kadar eğlenmemiştim. Ne yapın edin Titanfall 2’yi muhakkak deneyin.



Popüler Haberler


DÜNYA DEVİ MICROSOFT, REDFALL’U TERK EDİYOR!


CD Projekt Red, The Witcher 3: Wild Hunt hayranları için müjdeli bir haber paylaştı!


DÜNYA DEVİ MICROSOFT, BETHESDA’DA BÜYÜK KAPANMALAR YAPIYOR!


PlayStation Plus üyeleri için heyecan verici bir haberimiz var!