-->
WRC 6: FIA World Rally Championship İnceleme

Tozlu Yollar’a Geri Dönüyoruz… Rally oyunu denilince insanların aklına iki oyun gelir; efsane Dirt  ve en az onun kadar efsaneleşmiş en popüler yarış serisi World Rally Championship her ne kadar bugüne kadar birçok sağlam rakip çıkmış olmasına rağmen hiç biri kendileriyle boy ölçüşemedi. World Rally Championship Ralli simülasyonu keyfini bizlere sunan seri yıllarca motorsporları hayranlarının […]

17.10.2016 | ulasufuk

Tozlu Yollar’a Geri Dönüyoruz…

Rally oyunu denilince insanların aklına iki oyun gelir; efsane Dirt  ve en az onun kadar efsaneleşmiş en popüler yarış serisi World Rally Championship her ne kadar bugüne kadar birçok sağlam rakip çıkmış olmasına rağmen hiç biri kendileriyle boy ölçüşemedi. World Rally Championship Ralli simülasyonu keyfini bizlere sunan seri yıllarca motorsporları hayranlarının vazgeçilmezi oyunlarından oldu. Ana menüde daha önceki WRC 6 da WRCoyunlarından da aşina olduğunuz bir menü sizi karşılıyor. Oyunda bizi çok detaylı teknik ayarlar bekliyor. Arabayla ilgili birçok ayarı yapabiliyorsunuz. Süspansiyon sertliği gibi… Bunların yanında yol yardımları var. ABS, kayma önleyici, kamera sallanması gibi. Bu konuda bayağı fazla ayar var. Tüm yol yardımlarını kapattığınızda kontrol imkansıza yakın. Daha önce bir yarış oyununda bu kadar zorlanmamıştım.

 
wrc-6-inceleme1
 

Yol yardımlarınız sona getirdiğinizde ise kontrol kolaylaşıyor. Fakat yine kolay değil. Bunun yanında hasar modellemesi tabii ki mevcut. Fakat fazla mevcut diyebilirim. En ufak bir kazada arabanın bir yeri gidiyor. Arabaları tamir etmede çok farklı bir sistem var. Bu kadar farklı bir sistem açıkçası şimdiye kadar hiç görmedim. Her yarış 4 etaptan oluşuyor. Etap aralarında arabanın motor, süspansiyon, egzoz gibi parçalarını ayrı ayrı tamir etmeniz gerekiyor. Size 30 dakika diye bir şey veriyor. Her parçanın %1’lik tamiri 5 dakika civarı götürüyor. E her yarış sonrası her parça en azından %10 hasarlı oluyor. Azıcık bir şey tamir ediyorsunuz. Bir 15 dakika daha hakkınız var fakat penalty oluyor. Yani sıradaki yarıştan zaman kaybetmiş oluyorsunuz. WRC 6 Rally, fizikler açısından da oldukça iyi işler başarmış. Zira serinin WRC oyunlarına nazaran aracımızın artık bir ağırlığı var. Bu faktör, etapları doğrudan etkiliyor. Yarış başlamadan önce tune ettiğimiz özellikler bizi zafere taşıyan en önemli etmen. Bu kısım, bir yarış simülasyonu gibi kafa karıştıran detaylara sahip değil ama sadeleştirilmiş bir arayüz ile ince ayarlar çekmenize izin veriyor. Araç setup’ları ile ilgili kısımda yarış mühendisi olmanıza gerek yok. Hangi ayarın ne değerlerde ne tepkiler verdiği çok sade bir şekilde açıklanmış.

 

wrc-6-inceleme2

 

Oyunun grafikleri ve seslerine geldiğimizde WRC 6 önceki yapımlarından çok farklı görünüyor yeni nesile uyum sağlanmış. Yeni Kt Engine HD motoru kullanılıyor, üzerinde ufak makyajlar bulunuyor sadece. Kaplamalarda ve yansımalarda bir takım iyileştirmeler yapılmış. Karlı ve yağmurlu hava çok güzel şekilde yansıtılmış, özellikle kokpit kamerasından baktığınız zaman gerçekten yağmur yağıyormuş gibi hissetmeniz olası görünüyor. Zoom yaptığınızda arabanın üzerindeki yağmur damlalarına kadar görebilmeniz Kylotonn ince detaylara ne derece önem verdiğini gösteriyor. Fakat bu detayların yanında arabanın tavanının yamulmaması gibi bir eksik var, ha keza yağmurlu yolda bile pist kuruymuş gibi tepki veriyor araçlar. Müzik konusunda da önceki WRC 6 yapımları kadar başarılı iş çıkarmış Kylotonn. Ses ve müzikler ise WRC 6’nın en başarılı olduğu yönlerden biri.

 

wrc-6-inceleme3

 

Genel olarak bakıldığında gayet keyifli bir oyun olan WRC 6, serinin rally havasını özleyen hayranlarını özlemini giderecek cinsten. Açıkçası kendi adıma çok eğlendiğimi belirtebilirim. Oynanış açısından biraz daha sınırları kaldırabilmiş olsaydı WRC 6 serinin en keyifli oyunlarından biri olabilirdi. Çünkü her ne kadar çok fazla mod bulunsa da belli bir zamandan sonra farklılık isteyebiliyorsunuz. Rally hayranlarına, mutlaka denemelerini tavsiye edebilirim. Bir Rally sever olarak kesinlikle bu tadı tatmalısınız.

Voidu.com’a Katkılarından Dolayı Teşekkür Ederiz.

Oyunu Satın Almak İçin Tıklayın

 



Popüler Haberler


PC oyuncularının favori platformu olan Steam, yeni bir eş zamanlı oyuncu rekoruna daha imza attı.


Warner Bros Montreal’in geliştirdiği ve karışık eleştirilere maruz kalan süper kahraman oyunu Gotham Knights’ın stüdyosu, piyasaya sürülecek olan Wonder Woman projesine yardım ediyor.


Arrowhead Game Studios’un geliştirdiği ve Sony’nin yayıncılığını üstlendiği nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2, piyasaya sürülmesinin ardından büyük bir başarı elde etmeye devam ediyor.


Yakın zamanda piyasaya sürülen ve klasik oyunları içeren Star Wars: Battlefront Classic Collection için yeni bir tartışma başladı.