-->
Razer THX’i Satın Aldı

Oyuncular için önde gelen global yaşam tarzı markası Razer™, George Lucas’ın 1983’de kurduğu ses teknolojileri şirketi THX Ltd.’i satın aldığını duyurdu. THX yatırımcıların desteğiyle piyasaya giren Yeni Girişim Şirketi statüsünde olacak Yönetim ve çalışan kadroları göreve devam edecek Sınıfının en iyisi görsel-işitsel sertifikasyon, işitsel deneyimin optimizasyonu ve çekirdek ses ve görsel IP’lerin geliştirilmesi gibi konularda […]

18.10.2016 | ulasufuk

Oyuncular için önde gelen global yaşam tarzı markası Razer™, George Lucas’ın 1983’de kurduğu ses teknolojileri şirketi THX Ltd.’i satın aldığını duyurdu.

  • THX yatırımcıların desteğiyle piyasaya giren Yeni Girişim Şirketi statüsünde olacak
  • Yönetim ve çalışan kadroları göreve devam edecek
  • Sınıfının en iyisi görsel-işitsel sertifikasyon, işitsel deneyimin optimizasyonu ve çekirdek ses ve görsel IP’lerin geliştirilmesi gibi konularda yeniden odak oluşturulacak

Oyuncular için önde gelen global yaşam tarzı markası Razer™, THX Ltd.’e ait varlıkların büyük bölümünü satın aldığını ve şirketin yönetim ve çalışan kadrolarını kendi bünyesine kattığını bugün doğruladı. Bu ayın başında gerçekleşen satın almanın finansal detayları açıklanmadı.

Razer Kurucu Ortağı ve CEO’su Min-Liang Tan satın almayla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Razer, eğlencenin her seviyesinde inovasyon vizyonuna sahip ki bu vizyon THX’in 30 yıl önceki başlangıcından beri desteklediği vizyondur. Bu satın alma, Razer’ın oyun sektöründeki liderliğini perçinleyecek ve markayı eğlence sektörünün daha geniş alanlarına taşıyacak; bir yandan da THX’in global bir güç merkezi olma yolunda bağımsız şekilde gelişmesini sağlayacak.”

THX kendi yönetimi altında bağımsız bir girişim olarak işleyecek ve ana şirketin devam etmeke olan işlerinden ayrı olacak. Yapısına uygun şekilde, ses teknolojileri iş birimi Razer’dan ayrı olarak diğer ürün geliştiriciler, hizmet sağlayıcılar ve finansal partnerlerle işbirliği arama konusunda serbest olacak.

THX’in Ses Araştırma ve Geliştirme departmanının Kıdemli Başkan Yardımcısı Laurie Fincham’ın görüşleri şu şekilde: “THX, 30 yılı aşkın süredir, ses teknolojisi ve sertifikasyonda dünya çapındaki liderlerden biri olmanın gurur verici mirasını devam ettiriyor. Kalite, tasarım ve inovasyona olan odağıyla Razer, en iyi işitsel-görsel deneyimi optimize edip dünya genelindeki kitlelere ulaştırma konusundaki vizyonumuzu destekliyor.”

THX CEO’su Ty Ahmad-Taylor’ın satın alma konusundaki yorumu ve gelecekle ilgili söyledikleri ise şu şekilde: “Odağımız her zaman için hangi mecrayı tercih ederse etsin herkesin yüksek kaliteli eğlenceyi deneyebilmesini garanti altına almak oldu. Razer’la birlikte bundan sonra işimizin temel hatlarını güçlendirmeye devam edebiliriz ve bir yandan da müşterilerimizin sürekli değişen ihtiyaçlarını karşılamak üzere mükemmel deneyimler sunabiliriz. THX bağımsız bir şirket olarak Razer’la çalışacak, fakat öncelikle, tüketicilere en iyi ürünleri sunmak adına sektördeki iş ortaklarımıza hizmet vermeye devam edeceğiz.”

Min Liang-Tan’a göre: “THX’in değeri sertifikasyon, ses optimizasyonu ve fikri mülk geliştirmedeki temel yeteneklerinde yatıyor. Aramıza katılan Ty, Laurie ve THX’in yönetici kadrosuyla çalışanlarından beklentimiz, işitsel-görsel alandaki inovasyon ve teknolojilerde tüm dünyaya liderlik yapmaya devam etmeleri.”



Popüler Haberler


PC oyuncularının favori platformu olan Steam, yeni bir eş zamanlı oyuncu rekoruna daha imza attı.


Warner Bros Montreal’in geliştirdiği ve karışık eleştirilere maruz kalan süper kahraman oyunu Gotham Knights’ın stüdyosu, piyasaya sürülecek olan Wonder Woman projesine yardım ediyor.


Arrowhead Game Studios’un geliştirdiği ve Sony’nin yayıncılığını üstlendiği nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2, piyasaya sürülmesinin ardından büyük bir başarı elde etmeye devam ediyor.


Yakın zamanda piyasaya sürülen ve klasik oyunları içeren Star Wars: Battlefront Classic Collection için yeni bir tartışma başladı.