-->
Oyun Sektörünün Geleceği Ücretsiz Oyunlarda mı?

Oyun sektörü içten içe ciddi bir değişim yaşıyor. Bu değişim kullanıcılara kolay erişim, ücretsiz oyunlar, satın alınabilecek ekstra içerikler olarak yansırken, oyun firmaları ciddi stratejik değişimlere hazırlanıyor. Önde gelen firmaların yetkililerine göre önümüzdeki 5 ila 10 yıl arasında hemen hemen her oyun bedava olacak. Hızla gelişen oyun sektörü, oyunun satın alınması – içeriğin satın alınması […]

12.10.2016 | ulasufuk

Oyun sektörü içten içe ciddi bir değişim yaşıyor. Bu değişim kullanıcılara kolay erişim, ücretsiz oyunlar, satın alınabilecek ekstra içerikler olarak yansırken, oyun firmaları ciddi stratejik değişimlere hazırlanıyor.

Önde gelen firmaların yetkililerine göre önümüzdeki 5 ila 10 yıl arasında hemen hemen her oyun bedava olacak.

Hızla gelişen oyun sektörü, oyunun satın alınması – içeriğin satın alınması ayrımının keskinleştiği bir dönemden geçiyor. Özellikle kutu olarak satılan oyunların kullandığı tek seferde satış yöntemi yavaş yavaş tarihe karışıyor.  Kutulu oyunların yerini alacak yöntem ise birçok oyun firmasının hali hazırda kullandığı Free To Play sistemi.

Nedir Bu F2P?

Free To Play sistemi (F2P), oyunun bedava olup sadece içeriğin, yani oyun içi karakterlerin geliştirilmesi için gereken her şeyin, (yeni ekipmanların, yeni özelliklerin) satılması üzerine geliştirilmiş bir sistemdir. Bu yöntem oyunların daha fazla kullanıcı kazanmasını sağlarken, bu kullanıcılar aynı zamanda sadık kullanıcı oluyorlar. F2P sistemi mobil oyunlarda da oldukça popüler olmaya başlıyor. İnternetin yaygınlaşması bu sistemde önemli yer tutuyor. Zira satın alınan tüm içerik internetten indirilerek sağlanıyor.

Peter Moore:“F2P sistemine geçiş oyun dünyası için kaçınılmaz!”

Dünyanın en köklü oyun firmalarından EA Games’in COO’su Peter Moore, 10 yıl içinde her oyunun F2Psistemine geçeceğini düşünüyor.

“Bir mağazaya girebilirim ve ortamın tadını hiçbir şey almadan çıkarabilirim. Oyunlar için de aynısı gerekli. Oyuna giriş ya da oyunun kendisi ücretsiz olabilir.” diyen Moore, oyunların etkileyici atmosferlerini yaşamak için ücret ödemenin gerekmeyeceğini söylüyor.



Popüler Haberler


GTA 5’te hileler, oyunu daha eğlenceli hale getirmenin bir yolu. Araba hileleri, oyunculara anında belirli arabalara erişim imkanı sunarak onlara zaman kazandırır ve oyunu daha heyecanlı hale getirir.


Nixxes Software tarafından PC platformuna portlanan Horizon: Forbidden West için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Netflix’in popüler fantastik dizisi The Witcher, 5. sezonuyla final yapacak!


Bilim kurgu gerilim oyunu Deliver Us The Moon, 4 yıl önce iptal edilmesinin ardından Switch’e geri dönüyor!