-->
AMD Ve Alibaba Güçlerini Birleştirdi

Çin Halk Cumhuriyeti’nin başkenti Pekin’de gerçekleştirilen Alibaba Bilgi İşlem Konferansı’nda AMD tepe yöneticisi Dr. Lisa Su ve Alibaba Cloud Başkanı Simon Hu Alibaba Cloud’un küresel veri merkezlerinde AMD Radeon Pro grafik yongalarının kullanılması konusunda iş birliği gerçekleştireceklerini duyurdu. Alibaba Cloud, AMD teknolojilerini kullanarak bulut bilişim hizmetlerini arttırmayı ve bu hizmetlerin hızlı bir şekilde benimsenmesini sağlamayı […]

18.10.2016 | ulasufuk

Çin Halk Cumhuriyeti’nin başkenti Pekin’de gerçekleştirilen Alibaba Bilgi İşlem Konferansı’nda AMD tepe yöneticisi Dr. Lisa Su ve Alibaba Cloud Başkanı Simon Hu Alibaba Cloud’un küresel veri merkezlerinde AMD Radeon Pro grafik yongalarının kullanılması konusunda iş birliği gerçekleştireceklerini duyurdu. Alibaba Cloud, AMD teknolojilerini kullanarak bulut bilişim hizmetlerini arttırmayı ve bu hizmetlerin hızlı bir şekilde benimsenmesini sağlamayı planlıyor.

Konu ile ilgili görüşünü bildiren AMD Başkan ve CEO’su Dr. Lisa Su: “Pazarda oluşan daha sarmalayıcı ve sezgisel bulut hizmetleri sağlayabilecek GPU tabanlı bilgi işlem çözümlerine yönelik talebin karşılanması, iki şirketin de en güncel teknoloji ve yazılım mühendisliği yeteneklerini birleştirmesiyle mümkün olacak. Alibaba Cloud gibi endüstrinin öncü şirketleriyle kurduğumuz iş birlikleri AMD olarak veri merkezi odaklı, yüksek performanslı grafik ve bilgi işlem ürünlerine yaptığımız yatırımın, geniş bulut bilişim pazarının ihtiyaçlarıyla örtüşmesini garanti ediyor” diye konuştu.

Alibaba Bilgi İşlem Konferansı’nda yer alan AMD’nin tanıttığı yeni teknolojiler şöyle:

  • AMD Radeon Pro sunucu teknolojisinden faydalanan Alibaba Cloud Tekil Kök I/O Sanallaştırma (SR-IOV) çözümü. Demosu Radeon FirePro s7150x2 GPU ve AMD Multi-User GPU donanım tabanlı sunucu sanallaştırma teknolojisi kullanılarak geliştirilen bu ürün sektördeki tek donanım tabanlı sanallaştırma GPU teknolojisi olarak hizmet seviyesini garantiliyor ve uzaktan iş istasyonu, bulut üzerinden oyun, bulut bilişim ve Sanal Masaüstü Altyapısı (VDI) uygulamaları için arttırılmış güvenlik sağlıyor.
  • AMD’nin güçlü, düşük güç tüketimli Polaris grafik mimarisi ile desteklenmiş AMD Radeon VR Ready Premium grafikleri kullanılan sanal gerçeklik deneyim demosu.


Popüler Haberler


PC oyuncularının favori platformu olan Steam, yeni bir eş zamanlı oyuncu rekoruna daha imza attı.


Warner Bros Montreal’in geliştirdiği ve karışık eleştirilere maruz kalan süper kahraman oyunu Gotham Knights’ın stüdyosu, piyasaya sürülecek olan Wonder Woman projesine yardım ediyor.


Arrowhead Game Studios’un geliştirdiği ve Sony’nin yayıncılığını üstlendiği nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2, piyasaya sürülmesinin ardından büyük bir başarı elde etmeye devam ediyor.


Yakın zamanda piyasaya sürülen ve klasik oyunları içeren Star Wars: Battlefront Classic Collection için yeni bir tartışma başladı.