-->
Worms W.M.D İnceleme

Çılgın Solucanlara Merhaba… Worms Serisi’nde bir devrim yapacağı belirtilen Worms W.M.D acaba gerçekten de bir devrim mi yoksa sıradan bir Worms oyunu mu olmuş gelin birlikte bakalım. Tabii siz bu arada elinize bir elma alın ve onu yerken incelemeyi okuyun. Elmadan çıkan kurtçuklara da dikkat edin tabii ki. Worms W.M.D’i ilk çalıştırdığınızda anlıyorsunuz bu oyunun farklı bir […]

05.09.2016 | ulasufuk

Çılgın Solucanlara Merhaba…

Worms Serisi’nde bir devrim yapacağı belirtilen Worms W.M.D acaba gerçekten de bir devrim mi yoksa sıradan bir Worms oyunu mu olmuş gelin birlikte bakalım. Tabii siz bu arada elinize bir elma alın ve onu yerken incelemeyi okuyun. Elmadan çıkan kurtçuklara da dikkat edin tabii ki. Worms W.M.D’i ilk çalıştırdığınızda anlıyorsunuz bu oyunun farklı bir Worms oyunu olduğunu; ana menü, oyun ayarları, kişiselleştirme unsurları son derece sade bir şekilde yapılmış. Bunlara teker teker değineceğim ama önce oyunda bulunan tek kişilik kısımlardan birazcık bahsetmek istiyorum. Worms W.M.D’de 30 adet bölüm bulunan bir senaryo modu bulunuyor. Senaryo modunda her ne kadar hikaye akışı varmış gibi görünse de aslında yok, sırayla bölümleri geçiyor ve oyunun sonuna ulaşmaya çalışıyorsunuz. Görevler ise oldukça sıradan, çoğunlukla karşı takımın tüm kurtçuklarını öldürmeye çalışıyorsunuz. Tabii zaman zaman değişik görevlerle de karşılaşabiliyorsunuz ancak bunların sayısı oldukça az. Bulmaca modunda ise sınırlı sayıda ve bölümlere özel silahlara sahip oluyorsunuz ve bu silahları kullanarak o bölümü geçmeye çalışıyorsunuz. Kısacası kafayı çalıştırmanız gerekiyor. Bu bölümleri tamamladıkça da puanlar kazanıyorsunuz, puanlar ise yeni kurtçuklar almanıza yarıyor.

 
Worms-W.M.D-inceleme1
 

En önemli değişiklik crafting’de olmuş. Artık eşyaları farklı alet ve silahlara dönüştürebiliyorsunuz. Bu şekilde de silahların yeni versiyonlarını yapmış oluyorsunuz. Örneğin bir bazukaya, el bombasına ya da holy hand bombasına farklı özellikler ekleyebiliyorsunuz. Böyle olunca da, varyasyon sayısı artıyor ve oyun kısır döngüden çıkmış oluyor. Artık haritalarda da etkileşime girebileceğiniz bir çok obje bulunuyor. Mesela haritada bir su şisesi mi gördünüz onu kırın, su haritaya aksın ve kurtçukları sürüklesin. Veya ölmüş bir balık mı gördünüz onu patlatın ve etrafındaki kurtçukları zehirleyin, bunları da bırakın bir çakmak kutusu mu duruyor onu vurun ve büyük bir patlamaya yol açın. Sonuç olarak haritada bulunan objeler de oyunun gidişatını bizzat etkiliyor. Tabii Worms W.M.D’de bir çok yeni silah da bulunuyor, özellikle su tabancasını kullanmak ve düşmanlarınızı bu silahla öldürmek son derece zevkli. Muhteşem, el yapımı çizimlerin yer aldığı, 2.5D görünümlü Worms W.M.D’de seride bir ilk olarak araçlar da bulunuyor. Tanklar, helikopterler ve dahasının yer aldığı oyunda bir mech’in içine girebiliyorsunuz ve etrafta büyük delikler açabiliyorsunuz. Bu da oynanışa epey renk katıyor. Bu sefer yapılar da var ve diğer Worms oyunlarından farklı olarak içlerine girip keşfedebiliyorsunuz. Oynanış eski Worms oyunları gibi olduğu için oyunun nasıl oynandığını size anlatmak yerine Worms W.M.D ile oyuna gelen yenilikleri anlatmayı uygun buldum.

 
Worms-W.M.D-inceleme2
 

Worms W.M.D’i bilgisayara karşı tek kişi olarak oynamak her ne kadar zevkli olsa da bir süre sonra sıkılıyorsunuz ve gerçek rakiplere karşı oynamak istiyorsunuz. Team17 de bunu bildiği için PC’de çok oyunculu modlar için Steamworks’ü kullanmayı uygun bulmuş. Aynı PC üzerinden arkadaşlarınızla oynayabildiğiniz gibi, Steam üzerinden de tüm dünyaya ve yine arkadaşlarınıza karşı oyunu rahatlıkla oynayabiliyorsunuz. Worms sıra tabanlı bir oyun olduğu için herhangi bir lag olayı da yaşanmıyor. Sonuç olarak çok oyunculu oynanış ve çok oyunculu modlar Worms W.M.D’de sorunsuz işliyor. Worms W.M.D teknik olarak kendisinden bekleneni veriyor. Worms oyunlarının vazgeçilmezi şirin grafikler ve insanın yüzünde bir gülümse bıraktıran komik sanat yapısı W.M.D’de de bulunuyor. Oyunun oynanışı her ne kadar 2.5 boyutlu bir ortamda da olsa grafikleri 3 boyutlu olarak hazırlanmış ve çok da iyi olmuş. Özellikle haritaların arkasında yer alan arka plan animasyonları çok başarılı bir şekilde yapılmış. Aynı Street Fighter oynarken arkada izlediğiniz animasyonlara benziyorlar. Ayrıca hep aynı hareketleri de yapmıyorlar mesela arkada bir tavuk var, siz oraya bir bomba atarsanız tavuk korkuyor ve kaçıyor. Veya savaşın süresi bitti ve sular yükselmeye mi başladı, o zaman da ortamda bulunan kuşlar uçmaya başlıyor. Her ne kadar bunlar oynanışa etki etmese de görsel açıdan insanı tatmin ediyor. Aynı şekilde kurtçukların animasyonları, hareketleri, gölgelendirmeler, harita tasarımları ve deformasyonu, patlama ve fizik efektleri de çok başarılı…

 
Worms-W.M.D-inceleme3
 

Worms oyunlarının olmazsa olmaz güzel seslendirmeleri ve ses efektleri W.M.D’de de bulunuyor. Hatta Team17 eski oyunlarda bulunan ses efektlerini ve seslendirmeleri bu oyunda da kullanmak yerine hepsini baştan hazırlamış. Silah efektleri, kurtçukların insanı güldüren konuşmaları çok güzel, kaliteli ve benden tam puan almayı hak ediyorlar. Team17 gerçekten de iyi bir iş çıkartmış. Worms oynarken bildiğiniz üzere hareketinizi yapmadan önce düşünmeniz gerekir, düşünmek için de sakin ve dinlendirici bir müzik iyi gider değil mi? Evet, Team17 de öyle düşünüyor ki müzikleri W.M.D’de biraz sakin olarak tutmuş. Oyunda bulunan müzikler son derece dinlendirici ve düşünürken insanın stresini alıyor ve insanı rahatlatıyor. Müziklerdeki tek kötü kısım, çalan müzik sayısı birazcık az o kadar. Keşke biraz daha fazla müzik olsaydı oyunda daha iyi olurdu. Worms W.M.D’nin iyi bir oyun olabilmesi için elinden gelenin en iyisini yaptığını söylesek sanırım yanılmamış oluruz. İncelemeden de anlayacağınız üzere Team17, eski Worms oyunlarında bulunan tüm iyi kısımları almış ve bununla da yetinmeyip oyuna birbirinden ilginç ve güzel yenilikler de eklemeyi başarmış. Bu yeniliklerin de oyunun oynanışını daha da zevkli hale getirmeyi başarmış.

Playstore’a Katkılarından Dolayı Teşekkür Ederiz.

Oyunu Satın Almak İçin Tıklayın



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!