-->
Wargaming Savaş Meydanında Kullanılan İlk Tank Mark I’i 100. Yılında Anıyor

Oyuncuları World of Tanks PC, Konsol ve Blitz sürümlerinde Mark I’in başrolde olduğu bir dizi oyun içi etkinlik bekliyor Wargaming 15 Eylül 1916 yılında savaş meydanlarında boy gösteren ilk tank Mark I’i bir dizi oyun içi etkinlikle anıyor. Bu etkinlikler dışında şirket, Avrupa’nın en büyük tank müzesi The Tank Museum’un katkılarıyla 15 Eylül tarihinde Londra’nın […]

06.09.2016 | ulasufuk

Oyuncuları World of Tanks PC, Konsol ve Blitz sürümlerinde Mark I’in başrolde olduğu bir dizi oyun içi etkinlik bekliyor

Wargaming 15 Eylül 1916 yılında savaş meydanlarında boy gösteren ilk tank Mark I’i bir dizi oyun içi etkinlikle anıyor. Bu etkinlikler dışında şirket, Avrupa’nın en büyük tank müzesi The Tank Museum’un katkılarıyla 15 Eylül tarihinde Londra’nın meşhur Trafalgar meydanında görkemli bir anma töreni düzenleyecek. Çevrimiçi etkinlikler kapsamında Mark I’in öncelikle 14 Eylül’de World of Tanks konsol sürümlerinde boy göstereceği, ardından 15 Eylül’de World of Tanks PC, 19 Eylül’den sonra ise World of Tanks Blitz’i ziyaret edeceği belirtiliyor.

“Wargaming gücünü tarihe ve video oyunlarına duyulan derin sevgi ve saygıdan alan bir firma,” diyen Wargaming CEO’su Victor Kislyi, sözlerini, “Bu ay itibariyle savaş mühendisliğinin seyrini değiştirmiş bir ana hep birlikte saygı duruşunda bulunuyoruz. Tarihin ilk tankı Mark I’in ilk kez bir savaşta kullanılmasının 100. yılını, oyuncularımız, tarihseverler ve dünya basını ile birlikte anıyor olacağız,” şeklinde tamamladı.

Tankın 100. yılı anma töreni Bovington Tank Museum’un katkılarıyla 15 Eylül’de Londra’da gerçekleşecek. Etkinlik boyunca Trafalgar meydanında, daha önce Steven Spielberg’in War Horse filminde kullanılan Mark IV replikası sergileniyor olacak. Etkinlik katılımcıları Mark I’i arttırılmış gerçeklik aplikasyonu aracılığıyla Londra sokaklarında gezdirebilecekler. Wargaming yetkililerinin yanı sıra ünlü İngiliz tarihçi Dan Snow da etkinlikte yer alacak ve Mark I efsanesi ile ilgili konuşuyor olacak.

World of Tanks PC sürümü, 15 Eylül’de Konvoy moduna merhaba diyecek ve oyuncular son derece hızlı silahlarla donatılmış Lanchester zırhlı araçlarına atlayarak bu modun heyecanını yaşama fırsatı elde edecek. Oyunda bir takım Mark I’i savaş alanındaki hedefine giderken korumaya ve tamir etmeye çalışırken diğer takım efsane tankın hedefine ulaşmasını engellemeye ve onu yok etmeye çalışacak.

14 Eylül’de World of Tanks konsol sürümlerine gelecek olan Trench Warfare zamanlı modunda ise Mark I, 1.2 kilometrekarelik Thiepval Ridge haritasında boy gösterecek.

Son olarak World of Tanks Blitz de Mark I’in 100. yılına saygı duruşunda bulunacak ve 7’şerlik takımlardan oluşan savaşlarda Mark I, oyuncuların kontrolünde olacak. Eğer o hafta boyunca Mark I ile 10 savaş yaparsanız özel bir madalya kazanıyor olacaksınız.

Wargaming’in sürprizleri bunlarla da bitmiyor. Tankın 100. yılına özel hazırlanan 360° bir video da yayına girmiş durumda. Videoda Bovington Tank Museum’daki Mark I’i görebilir ve ardından Mark IV replikasının içine girip Wargaming uzmanlarından Richard Cutland ve Nicholas Moran’ın anlatımıyla ilk tankın içinde savaşmak nasıl bir deneyim öğrenebilirsiniz. Videoyu izlemek için hemen https://www.youtube.com/watch?v=hvzukx71ZS8 adresini ziyaret edin.

Aynı zamanda ücretsiz Tank 100 aplikasyonunu da iOS ve Android üzerinden indirmeyi unutmayın. Bu aplikasyonda tankın tarihi ile ilgili zengin içerikler, tarihi haritalar ve tüm VR videolarına birden toplu olarak erişebilirsiniz.

Tankın 100. yılı etkinlikleri ile ilgili daha fazla bilgi için mark.worldoftanks.eu adresini ziyaret edebilirsiniz.

World of Tanks 100. Yılı 360° videosu:



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!