-->
Fallout 4 : Nuka World İncelemesi

Maceranın Son Halkası Nuka World indirilebilir içeriği, Bethesda’nın Fallout 4 için çıkarttığı en son ek paket niteliğinde. Yepyeni bir harita, yeni eşyalar, yeni hikaye ve tabii ki yeni düşmanlar.  Fallout 4’te Boston da gezerken aklıma takılan konulardan bir tanesi oyundaki Raider çetelerinin anlamsız saldırgan tavırlarıydı. Bu çapulcu arkadaşlar beni ne zaman görse ateş etmeye başlıyorlardı. Onları […]

19.09.2016 | ulasufuk

Maceranın Son Halkası

Nuka World indirilebilir içeriği, Bethesda’nın Fallout 4 için çıkarttığı en son ek paket niteliğinde. Yepyeni bir harita, yeni eşyalar, yeni hikaye ve tabii ki yeni düşmanlar.  Fallout 4’te Boston da gezerken aklıma takılan konulardan bir tanesi oyundaki Raider çetelerinin anlamsız saldırgan tavırlarıydı. Bu çapulcu arkadaşlar beni ne zaman görse ateş etmeye başlıyorlardı. Onları öldürüp zırhlarını ve kıyafetlerini kuşandıktan sonra başka çapulcu arkadaşlar da aynı şekilde düşmanca bir tavır sergilemeye devam ediyorlardı. Hiç bir zaman onlara katılamamak, gerçekten şeytani, cani bir karakter tasarlayamamak oyunun Role Playing konseptine aykırı bir davranışıydı adeta.

 
fallout-4-nuka-world-inceleme1
 

Tabii oyunun modsuz, temiz, vanilla hali bu. Oyuna eklenebilecek sayısız mod ile Raider sınıfına mensup bir karakter de tasarlayabiliyoruz. Bethesda Game Studios’un Fallout 4 için çıkaracağı altıncı içerik paketi olacak olan Nuka World içerik paketinde yapımcılar bu konuya parmak basmış gözüküyorlar. Yeni içerik paketinde artık Raider’ların istilasına uğramış kanunsuz bir şehir haline gelmiş durumda olan Nuka World luna parkına yolculuk edeceğiz. Ve Safari Adventure, Dry Rock Gulch, Kiddie Kingdom ve Galactic Zone adlarında çeşitli mekanlarda maceralara atılacağız. Ancak yeni içerik paketinin en değişik özelliklerinden bir tanesi oyundaki yerleşim yerlerine saldıran çapulcu Raider çetelerine liderlik edebilme özelliği.

 
fallout-4-nuka-world-inceleme2
 

Nuka World, genel bakıldığında son derece başarılı bir DLC. Bunun nedeni ise seçimlerimizin tüm DLC’yi etkilemesi, ana oyun gibi DLC’nin de kötü ve iyi sonlarının olması, oynanış süresi bakımından tatmin edici, ayrıca hikayenin gidişatı da oldukça etkileyici. Eğer Fallout 4’ü zaten bitirmiş, bir de üzerine “institute” tarafını seçtiyseniz, birkaç güzel detay da sizi bekliyor. DLC’nin ana görevleri dışında, yan görevleri de etkileyici hikayelere sahip. Yan görevlerde tek olayımız, “öldür ve rapor ver” değil. Görev tamamlandığında, yolumuza başka NPC’ler çıkıp “hadi o malzemeleri bana sat” da diyebiliyor.

Değişmeyen Fallout 4 grafiklerine, daha kasvetli müziğine, etkileyici hikaye yapısına ve seçimler konusunda arada bırakan diyaloglara sahip olan DLC, Automatron’un başarısını geçiyor. Gözle görünür bug durumları ve optimizasyon sorunu ufak bir yama ile düzelebilecek nitelikteki kusurlar olması nedeniyle çok takılmadım. Oyun asıl sunmak istediği şeylere görsel olarak fazlasıyla özen göstermiş. Örneğin çatışma sahneleri ve silahların tasarımları konusunda fazlasıyla göz doldurucu diyebilirim. Aynı şeyleri ses ve müzikler içinde düşünüyorum. Nuka World bu iki ana unsur açısından fazlasıyla tatminkar.

 
fallout-4-nuka-world-inceleme3
 

İncelemenin başlarında sorduğum sorunun cevabına gelecek olursak. Nuka World bizleri kendisine hayran bıraktıracak kadar başarılı bir DLC olmuş. Açık dünyasında sunduğu bin bir sürprizlerle heyecanı ve aksiyonu bir an olsun düşürmüyor. Açık söylemek gerekirse son dönemlerde bir DLC den aradığınız ne varsa Nuka World bünyesinde barındırıyor. Sizlere ise oyuna sahip olmak ve o detayları keşfetmek kalıyor…

Voidu.com’a Katkılarından Dolayı Teşekkür Ederiz.

Oyunu Satın Almak İçin Tıklayın

 



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!