-->
Civilization VI’da Kongo’ya Mvemba a Nzinga Liderlik Edecek

2K ve Firaxis Games 21 Ekim’de Windows PC için çıkacak olan Sid Meier’s Civilization VI’da Kongo’ya Mvemba a Nzinga’nın liderlik edeceğini duyurdu. Mvemba a Nzinga’nın liderlik ettiği Kongo Krallığı ilk kez Civilization VI’da karşımıza çıkıyor. Kral I. Afonso ismiyle de anılan Nzinga imparatorluğunda Hristiyanlığı yayma çabaları ve imparatorluğu modernleştirmek için Portekiz’le geliştirdiği ilişkilerle tanınmaktadır. Mvemba […]

06.09.2016 | ulasufuk

2K ve Firaxis Games 21 Ekim’de Windows PC için çıkacak olan Sid Meier’s Civilization VI’da Kongo’ya Mvemba a Nzinga’nın liderlik edeceğini duyurdu.

Mvemba a Nzinga’nın liderlik ettiği Kongo Krallığı ilk kez Civilization VI’da karşımıza çıkıyor. Kral I. Afonso ismiyle de anılan Nzinga imparatorluğunda Hristiyanlığı yayma çabaları ve imparatorluğu modernleştirmek için Portekiz’le geliştirdiği ilişkilerle tanınmaktadır.

Mvemba a Nzinga’nın krallığa giden hikayesi çatışmalarla doluydu. 1506 yılında tahtı ele geçirmek için üvey kardeşi Mpanzu a Nzinga’yı açık bir muharebede mağlup etmişti. Elde ettiği zafer Zebedi oğlu Yakup’un ortaya çıkıp düşmanın moralini bozmasına bağlanmış ve bu sayede de Nzinga’nın hükümdarlığı süresince Hristiyanlık resmi inanç haline gelmiştir.

Nzinga’nın Portekizlilerle olan ilişkisi nadiren barışçıl, diğer zamanlarda ise oldukça çekişmeli olmuştur. Nzinga Portekiz’in Kongo’da köle ticaretine girişmesinden son derece rahatsızdı ve bunu durdurmak için mücadele etti. Müttefik olduklarında ise Portekiz imparatorluğun yapısal ilerlemesine yardımcı oldu ve tüm Kongo’yu Katolik inancına dönüştürme girişiminde bulundu. Kongo Portekizli misyonerleri kabul etti ve onlar da yeni okullar kurarak, okuma yazma bilen soylu sınıfın ortaya çıkmasına yardımcı olarak ve Portekizli tasarımcılardan yeni mimari ilhamlar alarak ülkenin modernleşmesine yardımcı oldular.

 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!