-->
Civilization VI’da Hindistan’a Mahatma Gandhi liderlik edecek

2K ve Firaxis Games, 21 Ekim’de Windows PC için çıkacak olan Sid Meier’s Civilization VI’da Hindistan’a Mahatma Gandhi’nin liderlik edeceğini duyurdu. Sevilen Mahatma Gandhi Civilization VI’da Hindistan’a liderlik etmek için geri dönüyor. Britanya yönetimindeki Hindistan’da dünyaya gelen Gandhi yoksulluğu azaltmak, kadın haklarını güçlendirmek, dini uyumu desteklemek ve en önemlisi de Hindistan’ı bağımsızlığa kavuşturmak için yaptığı […]

05.09.2016 | ulasufuk

2K ve Firaxis Games, 21 Ekim’de Windows PC için çıkacak olan Sid Meier’s Civilization VI’da Hindistan’a Mahatma Gandhi’nin liderlik edeceğini duyurdu.

Sevilen Mahatma Gandhi Civilization VI’da Hindistan’a liderlik etmek için geri dönüyor. Britanya yönetimindeki Hindistan’da dünyaya gelen Gandhi yoksulluğu azaltmak, kadın haklarını güçlendirmek, dini uyumu desteklemek ve en önemlisi de Hindistan’ı bağımsızlığa kavuşturmak için yaptığı cesur pasif girişimlerle ünlenmişti.

Gandhi Satyagraha ismi verilen, şiddete başvurmayan direniş yoluyla Hindistan’ın Britanya hükümdarlığından kurtuluş seferine liderlik etmişti. Bu sivil mücadele yöntemleri arasında ünlü Tuz Yürüyüşü, çeşitli açlık grevleri ve çoğunlukla hapishanede yatmasına ve kendisine zarar vermesiyle sonuçlanan diğer girişimler bulunuyordu.

Gandhi ülkesindeki Hindu ve Müslümanları birleştirmek için de uğraşmıştı ve bu da suikastçilerin dikkatini üzerine çekmişti. Beş suikast girişiminden kurtulan Gandhi, 30 Ocak 1948’de uğradığı suikast sonucunda öldürüldü ve tüm ülke ve dünya yasa büründü. Bu mümtaz, barış yanlısı aktivist insanlık tarihini değiştiren bir etki yarattı ve değişim için barışçıl felsefelerinden ilham alan Martin Luther King ve Nelson Mandela gibi liderlere de ön ayak olmuş oldu.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!