-->
Efsane “Ghostbusters” filmi Dell Teknolojisi ile Yeniden Canlandırdı

Tüm dünyayı efsanevi karakterle tanıştıran kült ‘Ghostbusters’ filmi, Dell’in iş istasyonlarıyla güç verdiği görsel efektler ile Türkiye ve dünya sinemalarında yeniden vizyona girdi. 1984 yılında vizyona girdiği günden bu yana milyonlarca izleyici kitlesine ulaşan ünlü ‘Ghostbusters’ filmi, Dell teknolojileriyle yeniden hayat buldu. En son görsel efekt tekniklerinin kullanıldığı filmde binden fazla Dell Precision iş istasyonunun […]

11.08.2016 | ulasufuk

Tüm dünyayı efsanevi karakterle tanıştıran kült ‘Ghostbusters’ filmi, Dell’in iş istasyonlarıyla güç verdiği görsel efektler ile Türkiye ve dünya sinemalarında yeniden vizyona girdi.

1984 yılında vizyona girdiği günden bu yana milyonlarca izleyici kitlesine ulaşan ünlü ‘Ghostbusters’ filmi, Dell teknolojileriyle yeniden hayat buldu. En son görsel efekt tekniklerinin kullanıldığı filmde binden fazla Dell Precision iş istasyonunun yanı sıra grafik işleme süreçleri için Dell PowerEdge sunucular yer aldı.

Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon, Leslie Jones ve Chris Hemsworth gibi yıldız oyuncuları bir araya getiren yeni film, 1984 yapımı orijinal Ghostbusters’ın vizyona girdiği günden bu yana büyük bir ilerleme gösteren görsel efekt teknolojisi ile dikkat çekiyor.

Dell Precision Rack 7000 ile işlem süresi inanılmaz kısaldı

Yeni film için çalışan görsel efekt stüdyosu Sony Pictures Imageworks, iş istasyonu Dell Precision Rack 7000 serisine güvenerek hem zamandan hem de zorlayıcı iş yükünden tasarruf sağladı. Dell Precision Rack 7000’in kullanımı, kolaylıkla daha fazla çekim tekrarı yapılabilmesin ve üstün kaliteye çıkılmasına olanak tanıdı. Dell Precision, bütçenin çoğunu doğrudan animasyona aktarabilme imkânı verdi.

120 uzman sadece Slimer için çalıştı

Ghostbusters’ın Görsel Efekt Süpervizörü Pete Travers; “Tüm dünyayı yeni fikirler ve karakterlerle tanıştıran orijinal ‘Ghostbusters’ filmi proton demeti, Ecto 1 ve Slimer gibi kavram ve karakterlerle popüler kültürün ortak dilinin bir parçası olmuş durumda. En yeni modern teknolojileri kullanarak bugünün izleyicisinin beklentilerini karşılarken, orijinal filmin bu öğelerine de sadık kalmamız gerekiyordu” dedi. Travers sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Film için görsel efektleri yaratmamız gereken zaman dilimi göz önüne alındığında, birkaç yıl önce, bugün işlem gücü ve depolama hacminde sahip olduğumuz muazzam büyüme olmadan bunu gerçekleştirmemiz mümkün değildi. Teknolojideki ilerlemeler yeni olanaklar sunmaya ve hayal gücünü beslemeye devam ediyor. Bunu başarmanın ve efsanevi hikâyeye ve karakterlere yeniden hayat vermenin yolu, Dell’in sunduğu güçlü teknolojilerin yardımıyla modern dijital bilgisayar grafik tekniklerini kullanmaktan geçiyordu.”

Ekibin, filmin orijinalinde kukla olarak yaratılan Slimer’ın dijital olarak yeniden yaratıldığını vurgulayan Travers’ın verdiği bilgilere göre, Slimer’ın şişkin ve yağlı cildini, hayaletimsi görüntüye uyarlayan animasyonlar hayli zorlayıcıydı. Toplam 120 VFX sanatçısı, uzun bir zaman dilimi süresince yalnızca Slimer’a yeniden hayat vermek için çalıştı.



Popüler Haberler


Outcast – A New Beginning, klasik bir oyuna modern bir dokunuşla yeniden hayat veriyor, derin hikayesi ve etkileyici grafikleriyle unutulmaz bir macera sunuyor.


Kıyamet sonrası Moskova’nın dehlizlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Artyom’un hikayesi Metro serisinde devam ediyor.


VSYNC, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilecek bir teknolojidir. Bu yazıda, VSYNC’nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve oyun


Marvel Games ve NetEase iş birliğiyle geliştirilen Marvel Rivals, Marvel evreninin sevilen karakterlerini karşı karşıya getiren ücretsiz