-->
Türk Oyun Geliştiricileri, İran Pazarına Açılacak

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından dört yıl üst üste en iyi “teknokent” seçilen ODTÜ TEKNOKENT’in desteklediği “E-gameshow”da, yüzlerce Türk oyun geliştirici projelerini sergiledi. ODTÜ TEKNOKENT’in girişimleriyle “E-gameshow”a katılan İran firmaları ise, İran pazarında mobil ve konsol oyun geliştirmek için Türk firmalarla görüşmeler yaptı. Türkiye’de en yüksek katılım gören oyun yazılım ve donanım fuarı olan […]

01.07.2016 | ulasufuk

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından dört yıl üst üste en iyi “teknokent” seçilen ODTÜ TEKNOKENT’in desteklediği “E-gameshow”da, yüzlerce Türk oyun geliştirici projelerini sergiledi. ODTÜ TEKNOKENT’in girişimleriyle “E-gameshow”a katılan İran firmaları ise, İran pazarında mobil ve konsol oyun geliştirmek için Türk firmalarla görüşmeler yaptı.

Türkiye’de en yüksek katılım gören oyun yazılım ve donanım fuarı olan “E-gameshow”, ODTÜ TEKNOKENT’in de desteğiyle oyun sektöründen pek çok yazılımcı ve firmayı bir araya getirdi. Etkinlik kapsamında iş geliştirmek için yabancı yatırımcıları alım heyeti kapsamında ülkemize davet eden ODTÜ TEKNOKENT, İranlı firmalarla Türk firma ve yazılımcılarını bir araya getirdi.

Hem Türkiye’de var olan hem de İran’dan gelen İranlı firmaların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, birçok Türk firma İranlı şirketlerle görüşme olanağı buldu. İran’da “Apple Store” ve “Google Play Store” gibi ana yazılım uygulamalarının olmadığını belirten İranlı yetkililer, İran pazarının bu bakımdan oyun geliştirmeye son derece müsait olduğunu ve büyük bir potansiyel vaad ettiğine dikkat çekti.

İranlı firmalar, ODTÜ TEKNOKENT ve ATOM bünyesinde bulunan oyun firmaları ile birebir görüşmeler gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında İranlı firmalarla görüşen ilk yerli konsol oyunu üreten Taleworlds yetkilieri de, İran’da oyun geliştirmeye ve İran pazarına yönelik iş fırsatları yaratmaya sıcak baktıklarını belirtti.

Araştırma şirketi Newzoo’s verilerine göre 2015 yılında mobil oyunlar bazında yaklaşık 39 Milyon dolar gelir sahibi olan İran’ın, mobil oyun gelirinin 2016 yıl sonu itibarıyla 44 milyon dolar olması bekleniyor. İran’da, PC ve konsol oyun pazarı büyüklüğünün değeri ise yaklaşık 140 Milyon dolar ve bu rakamın 2016 yılında 167 Milyon dolara çıkacağı düşünülüyor.

 



Popüler Haberler


Outcast – A New Beginning, klasik bir oyuna modern bir dokunuşla yeniden hayat veriyor, derin hikayesi ve etkileyici grafikleriyle unutulmaz bir macera sunuyor.


Kıyamet sonrası Moskova’nın dehlizlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Artyom’un hikayesi Metro serisinde devam ediyor.


VSYNC, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilecek bir teknolojidir. Bu yazıda, VSYNC’nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve oyun


Marvel Games ve NetEase iş birliğiyle geliştirilen Marvel Rivals, Marvel evreninin sevilen karakterlerini karşı karşıya getiren ücretsiz