-->
Samsung Kavisli Monitör Harvard’dan Onay Aldı

Harvard Tıp Fakültesi’nde yapılan araştırmaya göre Samsung kavisli monitör, kullanıcılara düz ekranlı monitörlere kıyasla çok daha rahat ve daha az yorucu bir izleme deneyimi sunuyor  Samsung Electronics, Harvard Tıp Fakültesi tarafından yapılan araştırmaya göre Samsung SE790C kavisli monitörün, kullanıcılar için düz ekranlı alternatiflere kıyasla daha rahat ve daha az yorucu bir izleme deneyimi sunduğunu açıkladı. […]

11.07.2016 | ulasufuk

Harvard Tıp Fakültesi’nde yapılan araştırmaya göre Samsung kavisli monitör, kullanıcılara düz ekranlı monitörlere kıyasla çok daha rahat ve daha az yorucu bir izleme deneyimi sunuyor 

Samsung Electronics, Harvard Tıp Fakültesi tarafından yapılan araştırmaya göre Samsung SE790C kavisli monitörün, kullanıcılar için düz ekranlı alternatiflere kıyasla daha rahat ve daha az yorucu bir izleme deneyimi sunduğunu açıkladı.

Society of Information Display (SID) tarafından “Düz ve Kavisli Monitörlerin Karşılaştırılması: Yoğun Görsel Arama İşinin Neden Olduğu Göz Yorgunluğu” isimli araştırmanın makalesinde tüm bulgular açıklandı.

Harvard Tıp Fakültesi bünyesindeki Schepens Göz Araştırmaları Enstitüsü, Mass Eye and Ear bölümünden araştırmacılar, bilgisayar ekranına maruz kalmanın sağlık üzerindeki etkilerini araştırmış ve kavisli monitör kullanımı sayesinde uzun süre ekrana bakmaktan kaynaklanan Computer Vision sendromunun belirtilerini azaltma potansiyelini ölçmeyi amaçlamışlardı. Dr. Eli Peli ve Gang Luo liderliğindeki Harvard Tıp Fakültesi araştırma ekibi, araştırma sırasında, 20/20 veya daha iyi bir yakını görme keskinliğine sahip olan katılımcılardan hem Samsung’un SE790C kavisli monitörünün 34 inç versiyonunda hem de benzer düz ekranlı bir alternatif monitörde içerik izlemelerini istedi.

Her katılımcıdan, görme yetisiyle ilgili 22 benzersiz semptomda konfor düzeylerini ölçmek için izleme öncesi ve sonrası sorulara yanıt vermeleri istendi. Titizlikle yapılan orantı testi sonucunda, katılımcıların önemli ölçüde daha büyük bir kısmının, düz ekranlı monitöre baktığında kavisli monitöre baktığında yaşadığından daha fazla kötüleşme belirtisi (göz yorgunluğu, odaklanma zorluğu ve bulanık görme gibi belirtiler) yaşadığı ortaya çıktı.

Kavisli monitörün gözü daha az yorduğu ispatlandı

Samsung Electronics Ekran Görüntüleme Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Seog-gi Kim şunları söyledi:

“Yenilikçi tasarım ve kullanıcı dostu bir dizi özellikle, Samsung’un kavisli monitörleri mümkün olan en sürükleyici, en rahat ve en canlı görüntüleme deneyimini sunmak için optimize edildi. Harvard Tıp Fakültesi araştırmasının sonuçları da daha az yoran, daha keyifli ve yüksek kaliteli görsel ortamlar sunma vaadimizi gerçekleştirdiğimizi gösterdi. Müşterilerimizin beklentilerinin de üzerinde olan yenilikler sunmaya devam edeceğiz.”

Standart düz ekranlı monitörlerde yaygın olarak görülen merkezden kenara izleme uzaklıklarındaki farklılığa karşılık bir geliştirme olarak, Samsung’un SE790C ekranlarında, insan gözünün doğal şekline uygun olacak şekilde biçimlendirilmiş neredeyse eşit uzaklıklı bir tasarım kullanıldı. Bu kenardan kenara 3000R kavis, kullanıcıları yormadan görüntünün içine çeken geniş ve tam bir görünüm oluşturuyor. Geniş izleme açısı, sınıfının en iyisi 3.000:1 statik kontrast oranı ve dışarıdan gelen ışık etkisini engelleme özelliğiyle SE790C monitörler, oyun oynama ve film seyretme gibi uzun süreli kullanım durumlarında olağanüstü resim kalitesi ve performans sunuyor.

Samsung Electronics ve kavisli ekran portföyünün tamamı hakkında daha fazla bilgi için www.samsung.com adresini ziyaret edebilirsiniz.



Popüler Haberler


Rockstar Games, GTA+ abonelik ücretlerini Türkiye’de 127 TL artırarak 72 TL’den 199 TL’ye yükseltti.


Deep Silver ve Warhorse Studios, heyecanla beklenen Kingdom Come: Deliverance 2’nin 18 Nisan’da duyurulacağını duyurdu!


Oyun dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan BAFTA, sahiplerini buldu.


Fallout 4 hayranları dikkat! Bethesda, oyunun yeni nesil güncellemesi için resmi çıkış tarihini açıkladı.