-->
Angry Birds’ün Animasyon Filmi, Dell Teknolojisiyle Yaratıcılıkta Sınırları Zorladı

Sunduğu uçtan uca teknoloji çözümleri ile fark yaratan Dell, normal bir bilgisayarda 30 saniyesi 18 yılda tamamlanacak Angry Birds filmine Precision İş İstasyonları ile hayat verdi. Dell, Rovio Entertainment tarafından geliştirilen popüler video oyun Angry Birds’ün animasyon filminde Precision İş İstasyonlarının kullanıldığını açıkladı. ‘Angry Birds’ film ekibi, filmin gerektirdiği kapsamlı teknik ve yaratıcı çalışmayı 1000 […]

08.06.2016 | ulasufuk

Sunduğu uçtan uca teknoloji çözümleri ile fark yaratan Dell, normal bir bilgisayarda 30 saniyesi 18 yılda tamamlanacak Angry Birds filmine Precision İş İstasyonları ile hayat verdi.

Dell, Rovio Entertainment tarafından geliştirilen popüler video oyun Angry Birds’ün animasyon filminde Precision İş İstasyonlarının kullanıldığını açıkladı. ‘Angry Birds’ film ekibi, filmin gerektirdiği kapsamlı teknik ve yaratıcı çalışmayı 1000 Dell Precision İş İstasyonu, 40.000 işlemci, 24GB NVIDIA Quadro M6000, M4000 ve yüksek kalite K2200 ekran kartları ile Dell’e ve NVIDIA teknolojisine emanet etti. Bilgisayar ve altyapı teknolojisi, uzaktan çalışan üç ayrı ekibe, PCoIP vasıtasıyla uzak iki noktada gerçek zamanlı olarak aynı veriye ve bilgilere güvenle erişim imkânı verdi.

Angry Birds film deneyimini değerlendiren Dell EMEA Kurumsal Ürünler Pazarlama Müdürü Burak Ereren, “Bizim teknolojilerimizi kullandıklarında, çok daha yüksek seviyede bir yaratıcılık sergileyerek mümkün olan en iyi ürünü ortaya koyabildiklerini gördük. Bu filmin arka planında büyük bir rolümüz olduğu ve sanatçıların yaratıcılıklarının sınırlarını zorlamalarına yardımcı olduğumuz için gururluyuz. Birlikte, izleyicilerin çok keyif alacağı nitelikli bir çalışmaya imza attık” dedi.

Her gün uzun metraj bir film tamamlanmış kadar çalışıldı

Sony Pictures Imageworks ekibi, film için 30 saniyelik bir video klip oluşturmanın sıradan bir bilgisayarda 18 yıl alacağını ve iş akışının her gün uzun metrajlı bir animasyon film yayınına benzetilebileceğini açıkladı. Dell Precision İş İstasyonları, ekibe iş akışını daha önce hiç mümkün olmayan bir oranda daha fazla tekrar etme ve neticede de daha iyi bir film ortaya koyma imkânı tanıdı. Ekibin yararlandığı bu güçlü, yüksek performanslı, onaylı teknoloji, sanatsal beceriye odaklanarak maksimum yaratıcılıkta fikirler ortaya koyabilmesini sağladı.

Türkiye’de de Mayıs ayında gösterime giren The Angry Birds filmi, Rovio Entertainment tarafından sunulan popüler video oyunu serisine dayanıyor. Aktör Jason Sudeikis tarafından seslendirilen, bir domuz kolonisinin beklenmedik ziyaretine uğrayan Kuş Adası’nda mutlu kuşların arasında yaşayan öfkeli bir kuşun hikâyesini anlatıyor. Popüler video oyununun ekran uyarlaması, filme emek veren 300’ü aşkın sanatçı ve tüm çalışanlarınca gerçekleştirilen olağanüstü bir animasyon başarısı olarak nitelendiriliyor. 130 farkı kuş türünün yaratılması ve her bir kuş tüyünün doğru devinim aralığında hareket etmesi gibi pek çok zorlu animasyon tekniğinin üstesinden başarıyla gelen ekip, hışırdayan ağaç yaprakları, su simülasyonu ve hatta patlamalar gibi karakterlerin çevresindeki ortamı gerçeğe en yakın haliyle sunmaya odaklandı.

Filmin fragmanına https://www.youtube.com/watch?v=QRmKa7vvct4 adresinden, Dell iş istasyonları ile ilgili daha fazla bilgiye http://www.dell.com/tr/p/workstations adresinden ulaşabilirsiniz.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!