-->
AMD Yeni Yüksek Performanslı Çözümlerini COMPUTEX TAIPEI 2016’da Duyurdu

Tayvan’da gerçekleştiren Computex etkinliğinde AMD gelecek yüksek performanslı işlem ve grafik çözümlerine dair yenilikleri duyurdu. Konu ile ilgili görüşlerini belirten AMD CEO’su Lisa Su, “2016’ya çok verimli bir ürün ailesi ve AMD teknolojilerine dair gittikçe büyüyen bir ivme ile başladık. Bugün duyurduğumuz, 7.Nesil A-Serisi mobil APU’lar, Radeon RX Serisi GPU’lar ve “Zen” çekirdeğimiz ile donatılmış […]

03.06.2016 | ulasufuk

Tayvan’da gerçekleştiren Computex etkinliğinde AMD gelecek yüksek performanslı işlem ve grafik çözümlerine dair yenilikleri duyurdu.

Konu ile ilgili görüşlerini belirten AMD CEO’su Lisa Su, “2016’ya çok verimli bir ürün ailesi ve AMD teknolojilerine dair gittikçe büyüyen bir ivme ile başladık. Bugün duyurduğumuz, 7.Nesil A-Serisi mobil APU’lar, Radeon RX Serisi GPU’lar ve “Zen” çekirdeğimiz ile donatılmış yeni nesil “Summit Ridge” masaüstü işlemcimiz AMD’yi yüksek performanslı tasarımda liderliğini devam ettirmeyi hedefleyen stratejimizin birer kanıtıdır.” dedi.

Önemli duyurular şöyle:

  • 29 Haziran’da 199$ tavsiye edilen satış fiyatıyla pazara sunulacak akıcı bir VR deneyimi ve geleceğe yönelik güçlü oyun teknolojileri vaat eden yeni Polaris mimarisi tabanlı Radeon RX Serisi grafik kartları.
  • Önceki nesile kıyasla önemli iyileştirmeler, oyunlarda, video işleme ve sıkıştırmada iki haneli performans artışı sunan yeni 7. Nesil AMD A-serisi Hızlandırılmış işlem Üniteleri (APU).
  • 8 çekirdek ve 16 iş parçacığına sahip “Summit Ridge” masaüstü işlemcisine güç veren AMD’nin Zen kod adlı yeni yüksek performanslı x86 işlemcisinin halka açık ilk gösterimi.

AMD Radeon Polaris Mimarisi

Resmi olarak 29 Haziran’da duyurulması beklenen Radeon RX Serisi grafik kartları dünyada en uygun fiyata üst seviye VR performansı sunan kart olacak. Seride ayrıca HTC Vive’a hazır ve Oculus Rift’e uyumlu bir model de yer alacak. Bu önemli teknik gelişme, tüketicilerin pazardaki 500 dolarlık grafik kartlarının sağladığı VR performansını yarı fiyatına elde etmesi anlamına geliyor.

Radeon RX Serisi, VR ekosisteminin büyümesi için itici güç olacak yıkıcı bir teknoloji olarak dikkat çekiyor. AMD belirli modeller için belirlediği 199 dolar tavsiye edilen satış fiyatları ile adreslenebilir PC VR pazarındaki hakimiyetini büyütmeyi ve VR ekosisteminin ölçek ekonomisini hızlandırmayı planlıyor.

 

  1. Nesil AMD A-Serisi APU’lar
  2. Nesil AMD A-Serisi İşlemcileri, 4 çekirdeği ve tam gün batarya ömrü sağlayan üstün enerji verimliliği ile kullanıcıların daha hızlı çalışabilmelerine ve daha uzun süre oyun oynamalarına fırsat tanıyor. 7. Nesil AMD A-Serisi işlemci ailesi mobil için optimize edilmiş yüksek işlem performanslı “Excavator” x86 CPU çekirdekleri ve akıcı eSpor oyun deneyimi ve geliştirilmiş HD stream özellikleri için Radeon grafik yongaları (bazı modellerde Radeon R7) içeriyor.

“Bristol Ridge” ürün ailesi AMD FX, A12 ve A10 işlemcilerinin 35 ve 14 watt’lık versiyonlarından oluşurken “Stoney Ridge” ürün ailesi 15 watt’lık A9, A6 ve E2 konfigürasyonlarını kapsıyor.

  • AMD 7. Nesil AMD FX işlemcisi, Intel Core i7 ile kıyaslandığında %53’e kadar daha fazla grafik ve %51’e kadar daha fazla işlem performansı vaat ediyor.
  • “Stoney Ridge” APU’ları bir önceki nesil “Carrizo” APU’lara göre %50’ye kadar daha fazla CPU çekirdek performansı sunuyor.
  • Giriş seviyesi sistemleri şaha kaldırmak için tasarlanan yeni AMD A9 APU Intel Pentium-4405U’ya kıyasla %27 daha fazla grafik performansı vaat ederken 1.2GHz daha fazla CPU saat hızıyla Intel i3-6100’e rakip oluyor.

“Zen” Yüksek performanslı x86 çekirdeği

AMD, sekiz çekirdek ve on altı iş parçacığı içeren yeni nesil AM4 masaüstü işlemcisine (Summit Ridge) güç veren “Zen” kod adlı devrimsel x86 işlemci çekirdeği mimarisinin ilk halka açık demosunu gerçekleştirdi. AMD’nin Zen çekirdeği yüksek performanslı masaüstü bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar ve tümleşik çözümleregüç vermek üzere tasarlandı ve ilke olarak Summit Ridge işlemcimizle kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Bugün gerçekleşen toplantının kaydına buradan erişilebilir.



Popüler Haberler


Outcast – A New Beginning, klasik bir oyuna modern bir dokunuşla yeniden hayat veriyor, derin hikayesi ve etkileyici grafikleriyle unutulmaz bir macera sunuyor.


Kıyamet sonrası Moskova’nın dehlizlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Artyom’un hikayesi Metro serisinde devam ediyor.


VSYNC, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilecek bir teknolojidir. Bu yazıda, VSYNC’nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve oyun


Marvel Games ve NetEase iş birliğiyle geliştirilen Marvel Rivals, Marvel evreninin sevilen karakterlerini karşı karşıya getiren ücretsiz