-->
Wargaming’in Yeni 360 Derece Videosu ile Tarih Hiç Bu Kadar Gerçekçi Olmamıştı

Panorama teknolojisi ve CG’nin birleşmesiyle İkinci Dünya Savaşı dönemi hayat buluyor Wargaming yeni 360° video projesi “Savaşın Milleti Yoktur” ile insanlık tarihinin önemli bir dönemini daha önce hiç görülmemiş bir biçimde hayata geçiriyor. Üç kıdemli II. Dünya Savaşı tankçısının hatıralarından derlenerek oluşturulan video, panoramik çekimlerle CG’nin harmanlandığı canlandırma sahnelerden oluşmakta. Eski askerler anılarını izleyicilerle paylaşırken […]

04.05.2016 | ulasufuk

Panorama teknolojisi ve CG’nin birleşmesiyle İkinci Dünya Savaşı dönemi hayat buluyor

Wargaming yeni 360° video projesi “Savaşın Milleti Yoktur” ile insanlık tarihinin önemli bir dönemini daha önce hiç görülmemiş bir biçimde hayata geçiriyor. Üç kıdemli II. Dünya Savaşı tankçısının hatıralarından derlenerek oluşturulan video, panoramik çekimlerle CG’nin harmanlandığı canlandırma sahnelerden oluşmakta.

Eski askerler anılarını izleyicilerle paylaşırken bizler de bu anlara şahitlik etme fırsatı elde ediyoruz. ABD’den Tom Sator, 4. Zırhlı Tümen Birliği’yle Belçika, Almanya ve Çekoslavakya’da çarpışmış. 19 yaşında tank kumandanı olan ve Sherwood Rangers süvari alayında görev almış İngiliz David Render ise günümüzde Normandiya Çıkarması’nda yer alıp da hala yaşayan birkaç savaş gazisinden biri. Rus Aleksandr Fen ise 84. Tank ekibi ve 31. Tank ekibiyle Kursk ve Stalingrad çatışmalarında yer almış.

Tarihi değerleri yaşatmak ve onları dünya ile paylaşmak bizler için son derece önemli,” diyen Wargaming Özel Projeler Müdürü Tracy Spaight sözlerine, “Bu yaklaşımı her yeni projemizde görmek mümkün. Savaşın Milleti Yoktur isimli yeni videomuzda aktörlerle canlandırdığımız savaş sahnelerini, panoramik bir çekimle 360° teknolojisi kullanarak oluşturduk ve bu sahneleri CG ile daha da gerçekçi kılmayı hedefledik. Farklı formatların bu eşsiz birleşimiyle izleyenlere o anları yaşatmak ve tarihi soluma fırsatı vermek istiyoruz,” şeklinde sürdürdü.

Wargaming’in yeni videosunda Beyaz Rusya, Rusya, ABD ve Birleşik Krallıkta yer alan 7 ayrı lokasyon hayat buluyor. Gerçek tanklar, ekipmanlar ve üniformalar kullanılarak canlandırılan ve üzerine CG eklenerek 360 derece video formatına getirilen sahnelerin gerçeğe yakın olması için hiçbir detaydan kaçınılmadı.

İngiliz savaş gazisi David Render video ile ilgili duygularını, “Bu proje savaşta yaşadıklarımı insanlarla daha önce mümkün olmayan bir şekilde paylaşmamı sağladı. Günümüz gençlerini gerçekten çok takdir ediyorum çünkü bizden çok daha bilinçli ve eğitimliler. Önümüzdeki kuşakların selameti ve böylesi bir savaşın yinelenmemesi için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Savaş başlatması kolay ama sonlandırması zor bir olgu. Diliyorum ki deneyimlerimizi paylaştığımız bu video gelecek nesillere yaşadıklarımızı anlamaları adına bir kaynak teşkil eder,” şeklinde paylaştı.

Bu benzersiz 360° videoyu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz. VR gözlüğünüz varsa kullanmanızı öneririz:

https://youtu.be/xveaWbYFQgk



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!