-->
Mobil Oyun Dünyasına Adım Atmanın Yolu 2Tons’dan Geçiyor

Gram Games’in bağımsız oyun geliştiricilerine birçok alanda destek olup, yol göstericilik yaptığı 2Tons İvmelendirme Programı bir yıl içinde 60’tan fazla oyun yapımcısını mobil oyun dünyasıyla tanıştırdı. 2Tons programına dahil olan 10’dan fazla oyun Google Play ve AppStore’daki yerlerini alarak binlerce kişiye ulaştı. Tüm dünyada milyonlarca kişinin oynadığı 1010!, 1010! World ve Merged! gibi oyunların geliştiricisi […]

07.04.2016 | ulasufuk

Gram Games’in bağımsız oyun geliştiricilerine birçok alanda destek olup, yol göstericilik yaptığı 2Tons İvmelendirme Programı bir yıl içinde 60’tan fazla oyun yapımcısını mobil oyun dünyasıyla tanıştırdı. 2Tons programına dahil olan 10’dan fazla oyun Google Play ve AppStore’daki yerlerini alarak binlerce kişiye ulaştı.

Tüm dünyada milyonlarca kişinin oynadığı 1010!, 1010! World ve Merged! gibi oyunların geliştiricisi Gram Games’in mobil oyun dünyasına adım atmak isteyen bağımsız geliştiricilere destek olduğu 2Tons ivmelendirme programı ikinci yılına çok hızlı bir giriş yaptı. 2015’in başında, bağımsız oyun geliştiricilerini bir araya getirmek ve mobil oyunların yapım süreci, framework ve analitik konularında bilgi paylaşmak amacıyla kurulan 2Tons, bir yıl içinde 60’dan fazla oyun ekibi Gram Games geliştiricileriyle tanışma fırsatı buldu.

Son 5 ayda Gram Games ofisi ve İTÜ Çekirdek’te gerçekleştirilen 3 farklı 2Tons buluşmasında 100’den fazla bağımsız oyun geliştiricisi bir araya geldi. Genç geliştiricilerin mobil oyun dünyasını daha yakından tanımasını ve ufuklarının genişlemesini sağlayan bu buluşmalarda oyun ekiplerinin birbirleriyle tanışıp deneyimlerini paylaştığı bir ortam oluşturuldu. Buluşmalara katılanların %70’i yazılımcıyken, %30’luk kesim ise tasarımcılardan oluştu.

Düzenlenen 94 2Tons toplantısında ise 2Tons mentorları bağımsız yapımcılar tarafından yapılan oyunları inceledi. Yapılan incelemeler sonrasında oyunların ihtiyaçları belirlenerek geliştirici ekiplere gerekli yönlendirmeler yapılarak yol gösterildi. Bağımsız yapımcılara birçok alanda destek veren 2Tons ile 10’dan fazla oyun projesi için reklam çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalar sonucunda 30 milyonun üzerinde gösterim elde edildi.

2Tons ile bu süreçlerden geçen Stick Fight, Form8, Snow Doe!!, Ninja Frenzy, Bounz, Color League, Eşle Geç, Bad Tackle, Crazy Planets: Solve The Mystery, HypnoPi, Tafu, Feed The Penguin ve Slidey adlı oyunlar Google Play ve AppStore’da yerini aldı. Yayınlanan oyunların türlerine bakıldığında ise puzzle oyunlarının yoğunlukta olduğu ortaya çıktı. Bu türü “one tap” ve aksiyon oyunları takip etti.

Bağımsız oyun yapımcılarına destek olmaya yeni dönemde de devam edecek olan 2Tons İvmelendirme Programı hakkında detaylı bilgileri 2Tons.org adresinden ve http://bitly.com/2Tons_FacebookGroup grubundan almak mümkün.

2Tons buluşmaları ile ilgili videoyu https://www.youtube.com/watch?v=2NkSn-tYUWU adresinden izleyebilirsiniz.

1459930783_2Tons_Infografik 1459930786_2Tons_Bulu__ma



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!