-->
Need for Speed PC İnceleme

Şimdi Nitro Zamanı… Geçtiğimiz senenin sonuna doğru konsol platformları için piyasaya sunulan yeni nesil Need For Speed oyunu aradan çok fazla zaman geçmeden büyük beklentilerle pc platformu içinde raflardaki yerini aldı (Gerçi artık dijital platformlar da göze alındığında bu klişe cümle tarih olmaya başlayacak). Özellikle Underground serisinin devamı olması beklenen ve konsol oyuncuları tarafından ilgi […]

21.03.2016 | ulasufuk

Şimdi Nitro Zamanı…

Geçtiğimiz senenin sonuna doğru konsol platformları için piyasaya sunulan yeni nesil Need For Speed oyunu aradan çok fazla zaman geçmeden büyük beklentilerle pc platformu içinde raflardaki yerini aldı (Gerçi artık dijital platformlar da göze alındığında bu klişe cümle tarih olmaya başlayacak). Özellikle Underground serisinin devamı olması beklenen ve konsol oyuncuları tarafından ilgi ile oynanan oyunun pc platformunda görsel olarak ne noktada olacağı en büyük merak konusuydu. Tüm yönleri ile incelememize başlayalım o zaman.

Öncelikle sıkı bir NFS oyuncusu olduğumu belirterek incelemeye başlamak istiyorum. Seriyi neredeyse ilk oyunundan beri takip eden biri olarak geldiği süreci dönem dönem beğenerek, dönem dönemse eleştirerek gözlemledim. Underground serisi ile belki de zirve noktaya çıkan seri ondan sonraki oyunları ile hep olması gereken noktadan uzaklaşıyor izlenimi vermişti. Yapımcıların bu geri bildirimlere ve haklı beklentiye yıllarca kulak astığını gözlemledikten sonra nihayet bol modifikasyonlu, bol arcade öğelere sahip ve bol underground tadında bir oyun yapacaklarını söylemesinden sonra bizlerde de beklenti tavan yapmıştı. Açıkçası konsol platformlarında ilk kez test ettiğimde yeni nesil nfs’nin gerçekten de birçok noktada underground tadı verdiğini hissetmiştim. Ancak dananın kuyruğunun pc platformunda kopacağını da az buçuk tahmin edebiliyorduk. Sonuçta gelişen teknoloji ile birlikte performans pcleri sınırları belirler hale geldi. Üst düzey grafikler ve performanslar birleşince kusursuza yakın oyunlar görmek oyun severlerin en büyük beklentisi oldu. İşte bu noktada nfs’nin işinin daha zor olduğu aşinaydı. Bakalım bu zorluğun üstesinden gelmeyi başarabilmiş mi?

 
Need-for-Speed-inceleme1
 

Oyunun konsol platformlarında yayınlanmasının üzerinden çok fazla zaman geçmediği için kıyaslamanın çok daha kolay olduğunu belirtmeliyim. Her şeyden önce ilk akla gelen durum oyunun görsel olarak diğer platformlarla olan farkı. Bu noktada şunu açık ve net bir şekilde söylemeliyim ki, oyun yüksek ayarlarda gerçekten mükemmel bir görsellik sunuyor. Araçların modellemelerinden tutunda yağmurda lastik izlerine kadar her şey olması gerektiği kadar gerçekçi gözüküyor. Oyunu 4k çözünürlükte ve yüksek fps sonuçlarında oynamak mümkün. Bu noktada akıcılıktan ödün verilmediğini belirtmeliyim. Sırası gelmişken oyunun neredeyse tüm zaman diliminin gece olduğunu söylemeliyim. Ayrıca neredeyse oyunun tamamında yağmur söz konusu. Bu durum görsel olarak belki de belli ayıpların örtülmesi amacıyla kullanılmış olabilir. Ama şu bir gerçek ki görsel olarak en iyi nfs oyunu ile karşı karşıyayız.

Normalde incelemelerde direk görsel detaylardan başlamak huyum değildir. Ancak oyunun daha önce başka platformlarda piyasaya sunulmuş olmasından dolayı kıyas yapmak bakımından görsellikle başladım. Ben hemen hikayeye de kısaca değinmek istiyorum. Açıkçası oyun bizlere gerçek manada bir underground dünya sunmak istemiş. Artık bir çok filmde de aşina olduğumuz bu yarı illegal yarış dünyası oyunun genel hikayesinin temelini oluşturuyor. Bu çerçeveden bakıldığında oyundaki ana görevlerin ve yarışların belli iletişim kanalları ile duyurulması da doğru düşünülmüş bir detay aslında.

 
Need-for-Speed-inceleme2

 

Oyunda size yardımcı olan bir ekip bulunuyor. Bunlar aynı zamanda belli görevlerle sizi ciddi yarışlara davet ediyor. Bu yarışlar sonunda büyük paralar ve deneyim puanları kazanıyorsunuz. Aslında bu para ve deneyim puanına da biraz değinmeliyim. Oyun bu noktada arcade havasını iyiden iyiye hissettiriyor. Neredeyse düz yolda gezdiğinizde bile belli bir deneyim puanı kazanabiliyorsunuz. İlk başlarda çok hızlı şekilde levelleri atlayabiliyorsunuz. Bu da size yeni modifiye seçenekleri sunuyor. Ayrıca oyunda drift yaparken, serbest dolaşımda trafikle etkileşime girerken de bu deneyim puanlarını kazanabiliyorsunuz.

Laf bir şekilde kendini modifikasyon noktasına getirdi en sonunda. Evet oyun severlerin belki de en çok özlediği özellik devasa modifikasyondu. Sonuçta seriyi bu noktaya getiren de modifikasyon çeşitliliğiydi. Bu noktada yapımcılar işlerini fazlasıyla çalışmışlar. Gerçekten de özellikle görsel modifikasyon noktasında nerdeyse yüz binlerce seçenek sizin zevkinize bırakılmış. Çeşitli türden logolar, kaplamlar, boya seçenekleri, rüzgarlıklar ve daha niceleri. Hem de her bir başlığın oldukça detaylandırılabildiğini belirtmeliyim. Ayrıca tüm bunların yanı sıra oyunda simülasyon tadı hissettiren sürüş hassasiyetiyle ilgili ince ayarların da bulunduğunu belirtmeliyim. Tabi bu ayarların oyuna etkisi biraz kısıtlı kalıyor. Oyun parça modifikasyonu konusunda da şimdiye kadar ki en kapsamlı seçenekleri sunuyor. Motor bloklarından tutunda şafta kadar, aracın beyninden tutunda bujilere, hava filtrelerine, manifoldlara kadar neredeyse bir arabada bulunması gereken her parçayı hem görevleri tamamlayarak hem de belli bir levele ulaşarak geliştirebiliyorsunuz. Bu noktada parçaların arabaların sınıflarına göre farklılaştığını da belirtmeliyim.

 

Need-for-Speed-inceleme3

 

Şu ana kadar yazdıkları neredeyse kusursuz bir nfs oyununa işaret edebilir ancak bazı noktalarda oyunun bizleri tatmin etmediğini de belirtmeliyim. Bunların başında oyunun gereksiz bir şekilde devamlı çevrimiçi olma zorunluluğuna sahip olması geliyor. Tamam yapımcılar bu noktada haritada sizinle beraber gezinen diğer oyuncuları düşünerek bu özelliği koymuş olabilir. Ancak bu oyuncularla etkileşime girmek o kadar oyunun ana temasından uzak bir detay ki. Sırf bunun için devamlı çevrimiçi olmak pek mantıklı gelmedi. Ayrıca oyundaki yarış seçeneklerinin biraz daha farklılaştırılabileceğini düşünenlerdenim. Tamam klasik yarış türleri mevcut oyunda ama yenilikçi türlerle haritanın daha heyecan verici olması sağlanılabilirdi. Bu noktada oyunun harita büyüklüğüne de değinecek olursak, aslına bakarsanız tatminkar büyüklük de bir harita söz konusu denilebilir. Ancak bu haritadaki yarış seçenekleri biraz daha fazla olabilirdi. Oyunun oynanış süresinin de böylelikle artması sağlanılabilirdi. Toplamda 30-40 saat arası oynanışla neredeyse tüm oyunu bitirebilirsiniz.

Son değerlendirmelere gelecek olursak yeni nfs şimdiye kadar yapılmış en iyi nfs oyunu değil. Ancak serinin zirveye çıkmasına neden olan detayları kendi özünde barındırmayı başarmış. Bu noktada gelecek adına ümitlenmemizi sağlayan bir yapım olmuş. Oyunun olması gereken çizgiye doğru evrilmesini görüyor olmak bile mutluluk verici. Kaldı ki oyunda çok az etkileşime girilen polislerin daha da aktif olmasını sağlamak adrenailini daha da arttırabilirdi. Tüm bu geri dönüşlerin dikkate alınma ihtimali ve mükemmel bir nfs oyununun doğmasını sağlama gibi bir misyonun fitilini ateşleyen yapım olması da düşünüldüğünde oyunun iyi bir notu hak ettiğini söylemek abartı olmaz. Sonuç olarak araba yarışlarını seven herkesin mutlaka bu deneyimi tatmasını tavsiye ederek incelemeyi tamamlıyorum.

Playstore’a Katkılarından Dolayı Teşekkür Ederiz.

Oyunu Satın Almak İçin Tıklayın



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!